NB I

Kihagyhatatlan játékosok

Négy kapus és kilenc mezőnyjátékos lépett eddig pályára csapata összes bajnokiján.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hét forduló van hátra az élvonal jelenlegi idényéből. A hajrához érve egyre több gondot jelenthet a szakvezetőknek a keret frissen tartása, a megfelelő rotáció. Azonban van néhány játékos, akik az eddigi bajnokikon is rendületlenül robotoltak, és várhatóan a hajrában is alapemberei lesznek csapataiknak.

A Rangadó.hu legújabb összeállítása azokról a játékosokról szól, akik egyetlen meccset sem hagytak ki az elmúlt 23 forduló során.

Öten egy percet sem hiányoztak

Pápán, a Videotonnál, a Honvédnál és a Haladásnál is megkérdőjelezhetetlen az első számú kapus személye: Szűcs Lajos, Juan Calatayud, Kemenes Szabolcs és Rózsa Dániel egyetlen percet sem hagyott ki az idei bajnokságban. Közülük Rózsa és Calatayud áll a legjobb mutatókkal: mindketten 25 gólt kaptak 23 mérkőzésen. Kemenes 27 alkalommal, a rutinos pápai Szűcs pedig 33-szor kapitulált.

Egyetlen mezőnyjátékos van az NB I-ben, aki szintén csere nélkül játszotta végig az elmúlt 23 fordulót: a kaposvári Balázs Benjámin szintén egyetlen percet sem hagyott ki.

Csere miatt két perc hiányzik az MTK-s Pölöskei Zsoltnak, de ő is elmondhatja magáról, hogy csapata minden NB I-es találkozóján kezdőként lépett pályára. Szintén minden egyes alkalommal kezdőként kapott helyet az eddigi 23 mérkőzés alatt a szombathelyi házi gólkirály, Radó András. A fiatal támadónak csupán 21 perc hiányzik az „elszámolásból”, szintén a meccs végi cserék miatt.

A Ferencváros támadója, Böde Dániel sem maradt távol sokat: 115 perc híján minden pillanatban klubja rendelkezésére állt. Csapattársa, Gyömbér Gábor már átlépi a kétórás kihagyást, ő eddig 1947 percet játszott a maximális 2070-ből – viszont mindketten mind a 23 bajnokin pályára léptek.

A fenti játékosokon kívül a pécsi Márkvárt Dávid (1446 perc), a debreceni Kulcsár Tamás (1678 perc), a paksi Bartha László (1880 perc), valamint az újpesti Balogh Balázs (1914 perc) lépett pályára az összes bajnokin.

Olvasói sztorik