NB I

Elverték a bajnokesélyest

A korábbi szezonokban is előfordult, hogy nagyon kikapott az NB I-es bajnoki cím várományosa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nagy verést kapott az MTK otthonában a bajnoki éllovas Debrecen a 24. fordulóban. Kondás Elemér együttese 2-0-s hátrányból még fel tudott állni az első félidőben, ám utána ismét a hazai csapat kapott erőre, és a második félidőben három gólt szerezve végül 5-2-es győzelemmel gyűjtötte be a három pontot.

Nem túl gyakori az NB I-ben, hogy nagy verésbe rohan bele a bajnokaspiráns, de a Rangadó.hu összeállításából kiderül, azért egy-két pofon kijárt a bajnokoknak az elmúlt években is.

A Győr is ötöt kapott

Az előző szezon bajnoka, a Győri ETO kétszer is háromgólos vereségbe szaladt bele: még az első fordulóban az akkori címvédő Debrecen otthonában 4-1-re kapott ki a Pintér-csapat, míg a huszadik körben a Kecskemét nagy meglepetésre 5-2-re verte.

Szintén három góllal múlta felül idegenben a Debrecent a ZTE, Videoton páros a 2009–2010-es kiírásban: a székesfehérváriak a 12. fordulóban 3-0-ra, a ZTE nyolc meccsel később 4-1-re verte a későbbi bajnokot. Egy évvel korábban is a Loki lett a végső győztes, ám egy háromgólos vereség akkor is becsúszott: a Kecskeméttel (0-3) nem bírt idegenben.

Legalább kétgólos vereségek

Több bajnokesélyesnek is a kétgólos vereség jelentette a legnagyobb különbségű fiaskót: 2011 bajnoka, a Videoton a Debrecentől (1-3) és a Haladástól (0-2) idegenben, míg a Honvédtól (0-2) hazai pályán kapott ki ilyen különbséggel. A 2008-as bajnok MTK-t a Vasas lepte meg a Hungária körúton (0-2), egy évvel korábban pedig az Újpest verte oda-vissza 2-0-ra a későbbi győztes Debrecent.

Az azt megelőző két évben is a hajdúsági együttes fölényéről szólt a bajnokság, amely alatt összesen nyolc vereséget szenvedett el. Ebből négy alkalommal kapott ki két-két góllal: a 2005–2006-os szezonban a ZTE verte 2-0-ra idegenben, míg egy évvel korábban az Újpest és az MTK otthonában 0-2, a Győr elleni hazai bajnokin pedig 1-3 állt a csapat neve mellett.

Olvasói sztorik