NB I

„A védekezésből nem jövünk ki jól”

Hegedüs Lajos megfogadta jó barátja, Bogdán Ádám tanácsát, így sikerült büntetőt hárítania a Debrecen ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 24. fordulójában a kiesés elől menekülő MTK hazai pályán 5-2-re legyőzte a bajnoki cím legfőbb esélyesének számító Debrecent. A találkozó egyik hőse a hazaiak kapusa, Hegedüs Lajos volt, aki kétgólos előnynél kivédte Tisza Tibor tizenegyesét, ezzel esélyt sem adva a Lokinak, hogy visszajöjjön a mérkőzésbe.

A Rangadó.hu megkeresésére a 26 éves játékos elmondta, hogy jó barátja, Bogdán Ádám tanácsai is segített neki a büntető hárításában.

– Az év egyik legjobb meccsét játszották. Milyen volt belülről?
– Nagyon jó volt. A meccs előtt is mondtam már, hogy nem feltett kézzel fogunk kimenni a pályára. Nem félünk senkitől, mert tudjuk, hogy a csapatnak van egy erőssége: ez a támadójáték. Szerencsére ez most ki is jött, mert a Debrecen támadószellemű együttes, és lehet ellenük játszani.

– Kettő-nullás MTK-vezetés után felállt a Debrecen. Mi történt? Elhitték, hogy megvan a találkozó?
– Nem hiszem, hogy erről lenne szó. Ráadásul a szezonban már kétszer is volt olyan meccsünk, amikor kettő-nulláról kettő-kettőt játszottunk. Talán az eredménykényszer miatt volt, hiszen minden pontra szükségünk van. Vezettünk két góllal, ezért visszaálltunk védekezni, viszont ebből mi sosem jövünk ki jól. A Debrecen is feléledt a sokkból, ránk jöttek, és ki tudtak egyenlíteni, de hál’ istennek mi szereztük meg az újabb gólt.

– A televízióban Várhidi Péter kiemelte, hogy a meccs egyik hőse volt, de ha marad a kettő-kettes eredmény, akkor negatív hős is lehetett volna az első kapott gól miatt…
– Nem akarok rosszat mondani, de néha úgy érzem, hogy velem kapcsolatban mindenki a negatívumot keresi. Az összefoglalók jobban érdekelnek, mint az elemzések. Az esetet megbeszéltem a kapusedzőmmel, Józsa Miklóssal, és levontuk a tanulságokat. Szinte minden gólt megelőz egy hiba, próbálunk tanulni belőle. Szerencsére a végeredmény tükrében ez most nem számított.

– Négy-kettes vezetésnél viszont védett egy tizenegyest, majd a kipattanót is óriási bravúrral hárította. Előre tudta, merre fog vetődni Tisza Tibor lövésénél?
– Próbáltam minél tovább kivárni, ahogy azt Garami József és Józsa Miklós is tanácsolni szokta. Fontos, hogy ne adjuk meg a csatárnak azt a sanszot, hogy csak be kelljen passzolnia a labdát az ellenkező irányba. Az utóbbi időben Bogdán Ádámmal beszélgettem sokat, aki nagyon jó barátom. Ő most megpróbált egy új stílust a tizenegyeseknél, zavarja az ellenfelet jobbra-balra mozgásokkal, mint ahogy Jerzy Dudek tette annak idején. Ebből jobban el lehet indulni a vetődéshez. Most én is megpróbáltam, és sikerült megfognom.

– Kanta József nemrég azt mondta, hogy a Magyar Kupában nincs teher a csapaton, míg a bajnokságban mindenki görcsös. Az utóbbi két mérkőzés alapján, már a bajnokságban is kezdenek felszabadulni…
– Ezt akkor fogjuk igazán levetkőzni, amikor még jobban sikerül elszakadnunk az alsó régiótól. Sajnos még mindig hátrafelé kell tekintenünk. Ha a következő két meccsből – Kecskemét, Pápa – jól jövünk ki, akkor talán már felfelé is tekinthetünk. Természetesen nem oszt, nem szoroz, hogy a tizenegyedik, vagy a tizedik helyen zár a csapat, de a jövő évi hangulatot is meghatározná, ha sikeresen szerepelnénk tavasszal. Először legyen meg a biztos bennmaradás!

– Az ellenfeleket mennyire követi? A Mezőkövesd–Paks meccsen örült a döntetlennek?
– Nekünk az volt a legfontosabb, hogy a Paks ne nyerjen. Bár amíg mi győzünk, addig nem kell néznünk másokat. Személy szerint drukkoltam a Mezőkövesdnek, hogy a Paks ne jöjjön fel, de voltaképp mindegy, hogy egy vagy három csapatot előzünk meg.

– Szerdán az Újpestet fogadják a Magyar Kupa elődöntőjének első mérkőzésén. Milyen mérkőzést vár? Ezúttal is Federico Groppioni fog védeni?
– Biztos, hogy Frédi játszik, hiszen nagyon keményen edz, de meg is érdemli, mert eddig is nagyon jól védett a Magyar Kupában. Az MTK-nál régóta így működik, hogy a második számú kapus véd a Magyar Kupában és a Ligakupában is. Felszabadult játékot várok a csapattól. Úgy gondolom, hogy két hasonló képességű együttes találkozik, de mivel két meccsen dől el a továbbjutás, nem hiszem, hogy ki fognak nyílni a csapatok. Természetesen nyerni szeretnénk, hogy előnnyel utazzunk a visszavágóra.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik