NB I

„Lehet, hogy a baloldalon kéne játszanom”

Az egyre jobb formába lendülő Dr. Horváth Zsolt két gólpasszal vette ki a részét a Paks elleni győzelemből.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 23. fordulójának kiesési rangadóján az MTK 3-1-re győzött Pakson, ezzel fontos lépést tett a bennmaradás felé, hiszen elmozdult az utolsó előtti pozícióból, és a viszonylag könnyebb sorsolásának köszönhetően nagyobb esélye van az első osztályú tagság megtartására, mint korábban. A két gólt szerző Torghelle Sándor mellett a nyáron Pécsről érkezett Dr. Horváth Zsolt volt a mezőny egyik legjobbja, hiszen két gólpasszal vette ki a részét az MTK sikeréből.

A Rangadó.hu megkeresésére Horváth Zsolt úgy vélekedett, lehetséges, hogy mindig a baloldalon kellene játszania. Ezen kívül kitért a Magyar Kupa-sorsolásra, amellyel kapcsolatban elárulta: örül, hogy nem kell vidékre utazniuk az elődöntő miatt.

– Nagy tehertől szabadultak meg a Paks elleni mérkőzés után?
– Nagyon jól érezzük magunkat, az biztos. Remek meccset játszottunk, ami számunkra kedvező eredménnyel zárult. A hatvanadik percig nem forgott veszélyben a kapunk, ellenben nekünk több lehetőségünk is akadt, amiből hármat gólra tudtunk váltani. Helyenként szépen futballoztunk. A sok hiányzó ellenére a mutatott játék tükrében teljesen elégedettek lehetünk a három ponttal.

– Most a baloldalon futballozott és két gólpasszt adott. Kedvezett ez az új összetétel?
– A jobboldalon is szeretek futballozni, de a mérkőzés tükrében lehet, hogy ezentúl a másik szélen kellene játszanom.

– Több sérülés is nehezítette az életét, de az utóbbi időben egyre több szerepet kap…
– A Videoton ellen végig játszottam, és a Győr ellen is pályán voltam nyolcvan percig. Most Ladányi Tibor sérülése miatt átkerültem a baloldalra, de jól éreztem magam. Örülök, hogy jó játékkal tudtam segíteni a csapatot.

– Milyen volt a hangulat a mérkőzés után?
– Nagyon jó. Igazi élet-halál meccset nyertünk. Lélektanilag nagyon fontos győzelem volt, erre mondják, hogy igazi hatpontos mérkőzés.

– Ez mekkora lökést adhat az MTK-nak a bajnokság végére?
– Nagyon remélem, hogy óriásit. Próbálunk majd meglepetést okozni a Debrecen ellen is. Az esélyünk megvan hazai pályán. Hétfőn regeneráló edzés volt azoknak, akik szombaton többet játszottak, de a játékosok fejében már ott van a Loki elleni meccs.

– A sorsolásuk mennyire téma? A Debrecen után nyerhető meccsek következnek…
– Olyan szempontból jó, hogy ha letudjuk a Lokit, akkor már minden nagy csapattal játszottunk. Utána hat olyan meccs jön, amelyeken jóval nagyobb a győzelmi követelmény, mint a Győr, vagy a Videoton ellen. Biztos, hogy könnyebb a sorsolásunk, mint a velünk versenyben lévő csapatoknak, de ez még nem garancia semmire.

– A Magyar Kupa elődöntőjében az Újpesttel játszanak majd. Mit szól a sorsoláshoz?
– Nem tudom azt mondani, hogy örülök az Újpestnek, mert mindhárom ellenfelet erősnek tartom. Annyi pozitívum van benne, hogy nem kell utazgatni, hanem itt, Budapesten tudjuk lerendezni a két mérkőzést.

Olvasói sztorik