NB I

„Ki voltam éhezve a játékra”

A Ligakupa-góllal bemutatkozó Horváth Zsolt a bajnokságban is segítené csapatát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Dr. Horváth Zsolt idén nyáron az MTK-hoz igazolt. A PMFC saját nevelésű csatárával nem hosszabbítottak szerződést, így szabadon igazolhatóvá vált, és a fővárosi kék-fehéreknél kötött ki.

A felkészülési mérkőzések során máris alapemberként számítottak ra, de a bajnokság kezdete előtt, a Siófok ellen megsérült, és talpközépcsont-törése miatt szinte a teljes őszi szezont ki kellett hagynia. A 25 éves támadó szerdán lépett pályára először tétmeccsen új csapatában, ráadásul rögtön góllal és gólpasszal nyitott a Diósgyőr ellen 2-0-ra megnyert Ligakupa-találkozón.

A Rangadó.hu megkeresésére Horváth Zsolt elmondta, úgy tűnik, a sérülése már a múlté.

– A bal szélen játszottam. Kanta Józseftől kaptam egy átadást, beálltam a védő elé, és a kimozduló kapus fölött átpöcköltem a labdát. Nagyon jó volt újra tétmeccsen futballozni, élveztem minden percét. Négy hónap után már ki voltam éhezve a játékra. A gólomnak és a gólpasszomnak is nagyon örülök. Szerencsére már teljesen felépültem, a lábam már százszázalékos. Lekopogom, úgy tűnik, a sérülésem már a múlté.

A Ligakupa-remeklés után, a bajnoki mérkőzés lesz a következő lépés Horváth számára. Az MTK-nak szüksége van egy jó csatárra, mert a támadójátéka idén kívánnivalót hagy maga után.

– Nagyon remélem, hogy a mai teljesítményem hozzásegít, hogy esetleg már a jövő héten pályára léphessek bajnokin is. Mindent megteszek, hogy segítsek a csapatnak. Érdekes a szereplésünk, mert egyszer sem fordult elő, hogy fölénk nőttek volna az ellenfelek. Igazából nem mondhatjuk magunkat a szerencse kegyeltjeinek, de talán ez mostantól fordulni fog – mondta Horváth Zsolt.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik