NB I

Precedenst teremthet a Magyar Kupa

Ha a Debrecen nyerni mindkét sorozatot, és az Újpest lesz a kupaezüstérmes, ki indul Európában?

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az egyik ágon MTK–Újpest, a másikon pedig Debrecen–Diósgyőr párharcra kerül sor a Magyar Kupa elődöntőjében. Az Újpest esetében egyelőre bizonytalan, hogy egyáltalán elindulhat-e a nemzetközi kupaporondon, hiszen a klublicenc átruházása miatt alapesetben három évig nem vehet részt az UEFA rendezvényein. A klub már jelezte, hogy egyedi kérelemmel fordul a nemzetközi szövetséghez az eltiltás feloldása ügyében.

Érdekes helyzet állna elő, ha maradna a lila-fehérek eltiltása és Újpest–Debrecen döntőre kerülne sor. Amennyiben bajnok lesz a Loki, úgy mindenképpen a másik kupadöntős indulhatna az Európa Liga-selejtezőben, az Újpest eltiltása esetén azonban ez az opció nem léphet érvénybe. Az MLSZ vonatkozó szabályzatának 9/c. pontja a kupa díjazása fejezetnél úgy rendelkezik, hogy a 2013-2014. évi UEFA versenykiírásának megfelelően vesz részt az UEFA versenyrendszerében a magyar csapat.

Nos, az UEFA vonatkozó EL-szabályzata (2.01–2.14 pontok) erre a speciális esetre külön nem rendelkezik, így könnyen elképzelhető, hogy a magyarországi eset precedenst teremthet a nemzetközi szövetségnél – írja a HLSZ honlapja.

Olvasói sztorik