NB I

„A kiesés még a fejünkben van”

Hegedűs Lajos kapus megerősödött a féléves kényszerpihenő alatt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Márciusban súlyosan megsérült az MTK kapusa, Hegedűs Lajos. A lassacskán rutinosnak számító játékos a Bp. Honvéd elleni mérkőzés után fél évet kényszerült kihagyni, mert összeütközött Vernes Richárddal. Az új szezonban, szeptemberben állhatott ismét a gólvonalra, amikor a hetedik fordulóban az MTK a Győri ETO csapatát fogadta. Amióta visszaszerezte a helyét, újra kirobbanthatatlan a kapuból.

Hegedüs Lajos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, jót tett neki a kényszerpihenője során elvégzett különmunka.

– Mit vár a remek szériát produkáló Honvéd elleni, szombati mérkőzéstől?
– Nagyon nehéz meccsre számítok. Jó formában van a Honvéd. Kiváló játékosokat igazoltak, főleg támadóposztra. A bajnokság elején talán ezért sem ment nekik, mert elöl nagyon vékonyak voltak, ezért kevés gólt rúgtak. De most úgy érzem, kezdenek összeállni, és lassan utolérik magukat. Veszélyes csapatról van szó, amely nagyon jól kontrázik és a védekezése is rendben van. Nem lesz könnyű dolgunk – mondta Hegedüs Lajos.

– Tavasszal nagyon jó formában védett, de egy szerencsétlen sérülés véget vetett az idényének. Akkor a kispesti Vernes Richárddal ütközött. Van jelentősége, hogy most a Honvédot fogadják?
– Szerencsére túl vagyok a sérülésen, és eddig nem is gondoltam rá, hogy ellenük sérültem meg. Nem készülök máshogy, és nem gondolok arra, mi történt a múltban. Azon a meccsen jól ment a védés, és szeretném, ha ez most sem lenne másképp.

– A kulcscsonttörése után majdnem fél évet hagyott ki. Milyen érzés a lelátóról figyelni a társakat ilyen helyzetben?
– Nehezen és lassan telt ez az időszak, de hasznosítottam ezt a kényszerpihenőt. Volt rá időm, hogy megerősödjek. Erre szüksége volt a vállamnak, és magamra szedtem némi izmot is. Ez jót tett, mert sokkal magabiztosabbnak érzem magam a kijöveteleknél, ezért még inkább vállalni tudom az ütközéseket.

– Visszatérése óta ismét kirobbanthatatlan a kapuból. A kezdőcsapatban csak Dragan Vukmir és Kanta József idősebb önnél. Elkelne még néhány tapasztaltabb ember?
– Nehéz erre válaszolni. Inkább úgy fogalmaznék, hogy a mostani fiataljaink nagyon tehetségesek, de rájuk férne, hogy rutint szerezzenek. Hogy kapusként mennyire számítok, rutinosnak huszonhat évesen, azt nem tudom, de tény, hogy jó néhány meccsem van már az NB I-ben és az NB II-ben is. Inkább az kell, hogy a fiatal srácok beérjenek, és megszokják az első osztályt. Utána nem lesz velük gond.

– Az MTK előtt Siófokon védett egy olyan csapatban, amelyik a kiesés ellen harcolt, majd a fővárosban megélte a kiesést is. Tud segíteni a fiataloknak feldolgozni a nyomást?
– Persze. Mi, akik átéltük, próbálunk hatni a srácokra. A két évvel ezelőtt kieső csapatból itt vagyunk még néhányan. Ez benne van a fejünkben, és nagyon jól tudjuk milyen érzés. Pont ezért is kell harcolnunk, mert nem akarjuk megismételni. Akkor sem értettük a kiesés okait, mert nem volt rossz csapatunk, egyszerűen csak rossz passzba kerültünk. Most ezt próbáljuk elkerülni és ezt tudatosítjuk a fiatalokban is.

– Honvéd, Kaposvár, Mezőkövesd, Diósgyőr. Mit vár az őszi szezon hajrájától?
– Minél több pontot, de a mi helyzetünkben nem is lehet más a cél. Most olyan mérkőzések jönnek, amelyek kellő koncentrációval nyerhetőek. Oda kell figyelnünk és muszáj lenne győznünk, mert ezt a hosszú téli szünetet nem akarjuk kiesőhelyen tölteni.

Olvasói sztorik