NB I

Tischler-gól az MTK ellen

A Puskás Akadémia és az MTK 1-1-es döntetlent játszott az élvonal 13. fordulójában, Székesfehérváron.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 13. forduló
Puskás Akadémia FC – MTK 1-1 (0-0)

Székesfehérvár, 500 néző. Játékvezető: Erdős
Puskás FC: Hajdúch – Margitics, Vaszicsku, Szekeres A., Tamás M. – Fabio – Haraszti (Baracskai, 79.), Czvitkovics, Gallardo (Molnár T., 88.) – Tischler, Lencse (Zsolnai, 68.). Edző: Benczés Miklós
MTK: Hegedüs – Poór, Vukmir, Kálnoki Kis, Fejes A. – Pölöskei Zs., Batik (Ladányi, 66.), Kanta J. – Bese, Eppel (Vass P., 84.), Csiki (Varga Sz., 72.). Edző: Garami József
Gólszerzők: Tischler (50.), illetve Varga Sz. (93.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Polonkai Attila eddig mind a 12 fordulóban kezdőként lépett pályára a Puskás Akadémia csapatában, de ezúttal sérülés miatt kimaradt a keretből. Hiányzott Szakály Dénes, illetve az MTK-ból Horváth Zsolt. A felcsútiak kifejezetten támadószellemű csapattal kezdtek, hiszen Lencse László és Tischler Patrik is ott volt a pályán.

Aktív mezőnyjátékkal kezdődött a meccs, az első kapu felé tartó kísérletre tíz percet kellett várni: Pölöskei Zsolt 22 méterről mellé lőtt. A 14. percben Csiki Norbert remek fejesét védte vetődve Hajdúch. Három perccel később Eppel Márton ollózott a kapu fölé az ötös vonaláról. A 19. percben Kanta József ívelt lövése ment fölé, a másik oldalon pedig Haraszti Zsolt kísérlete süvített el a keresztléc fölött. Zajlott az élet: a 22. percben Bese Barnabás lövését Hajdúch védte.

Nyomasztó labdabirtoklási fölényben volt az MTK, az újonc meglehetősen pontatlanul játszott. A 28. percben Csiki Norbert nagy helyzetben fejelt, de éppen az előtte álló Szekeres Adrián fejét találta telibe a labdával. A 42. percben Kálnoki Kis távoli lövését hárította Hajdúch.

A szünet után Gallardo passzát Lencse továbbította Tischler Patrik elé, aki a hálóba lőtt (1-0). „Biztos vagyok benne, ha betalálok, nem fogok nagy ünneplésbe kezdeni” – mondta Tischler pénteken a Rangadó.hu érdeklődésére. Az MTK korábbi csatára valóban visszafogta magát nevelőegyesülete ellen.

A 68. percben Kanta kapott remek labdát, de nem tudott lőni, mert hosszan tolta meg, a besegítő Eppel pedig tudott helyzetbe kerülni. A másik oldalon Gallardo veszélyes lövése gurult el a kapufa mellett. A 71. percben Gallardo közeli lövését reflexmozdulattal védte Hegedüs Lajos. Négy perccel később Varga Szabolcs az ötös vonaláról ellőtte a labdát keresztbe a kapu előtt…

A 76. percben Bese közeli lövését Tamás Márk blokkolta becsúszva. A 83. percben Eppel Márton távoli lökete ment el a kapufa mellett. A második félidő második felében az MTK játszott mezőnyfölényben, mégis a Puskás FC lőhetett volna gólt a hajrában, de Hegedüs kapus kivetődve mentett Zsolnai Róbert elől. Nem hiába támadott az egyenlítésért a fővárosi együttes, hiszen a 93. percben Varga Szabolcs átfejelte a labdát a kimozduló Hajdúch fölött, egyenesen a hálóba (1-1).

A mérkőzést a Rangadó.hu szakértője, Őze Tibor, a Nyíregyháza, a Diósgyőr, a Honvéd és a Kaposvár egykori vezetőedzője elemezte:

Az MTK az akadémia program területén megelőzte a magyar mezőnyt, ezért ez a meccs úgy nézett ki, mintha a fővárosi kék-fehérek A- és B-csapata játszott volt egymás ellen. A hangulat is olyan volt, mintha a Hungária körúton rendezték volna a mérkőzést…

Az első félidőben a vendégek felülmúlták a felcsútiakat, akiknek a középpályás-sora gyengén muzsikált könnyen átjátszották. A második félidőben nem tudom, mi történhetett, mert Gallardo elkezdett villogni, és vele együtt javultak a középpályások is. A Puskás FC húsz-huszonöt percig váratlanul átvette az irányítást. Tischler Patrik – mint egy hálátlan gyerek – gyönyörű góllal szerzett vezetést egykori klubja ellen. Úgy nézett ki, hogy a Puskás folytatja jó szereplését, viszont túlzottal elkezdték őrizni az eredményt, és a cserék indokoltabbak voltak és jobban sikerültek az MTK oldalán. A végére feljött az MTK, és a hosszabbítás pillanataiban egy potyagóllal egyenlített. Hajdúch nagy bravúrokkal tartotta meccsben a csapatát, ennél a gólnál viszont elég nagy hibát követett el.

A döntetlen igazságos, de a tabellát elnézve egyik csapatnak sem jó, és a helyzetüket nehezíti, hogy a Kaposvár nyert.

És hogy az MTK miért tart itt? Többször elhangzik, hogy jobb csapat annál, ahol jelenleg tart, csak mindig eladják a legjobbjaikat. Ezzel mintha felmentenék magukat, mintha náluk nem lenne kötelező nyerni, mert ha nem győznek, rögtön megvan a magyarázat. Nem érzem, hogy az életük múlna rajta. Tény, hogy sok technikás, ügyes játékosuk van, de a gól hiányzik a játékukból, márpedig a gólhoz koncentráció, és hihetetlen akarat szükséges.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik