NB I

Nem ijednek meg

A borsodiakra újabb nehéz meccs vár, de Búrány Zoltán nem tartja verhetetlen ellenfélnek volt csapatát, a Haladást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Diósgyőr ellen 1-0-ra elveszített összecsapáson másodszor lépett pályára kezdőként tavasszal a Mezőkövesd jobbhátvédje, Búrány Zoltán. A 24 éves játékos tavaly nyáron a Haladástól igazolt a borsodiakhoz, és ebben a szezonban eddig 11 alkalommal játszott az élvonalban. A Rangadó.hu megkereste a korábban Diósgyőrben és Szolnokon is futballozó játékost, aki úgy érzi, a legutóbbi mérkőzésen jobbak voltak a DVTK-nál, de a fociban nem mindig az a csapat nyer, amelyik többet tesz a sikerért…

– A mérkőzés után mindenki reálisan értékelt, és én is úgy gondolom, hogy a helyzeteink alapján jobbak voltunk az ellenfelünknél – kezdte Búrány Zoltán. – Sajnos ez az eredményben nem mutatkozott meg, és a végén egy góllal kikaptunk. Úgy érzem, többet tettünk a sikerért, de a foci már csak ilyen. Nem mindig az a csapat nyer, amelyik többet tesz a győzelemért.

– Szombaton újabb nehéz összecsapás elé néznek a Haladás ellen, hiszen Szombathelyre nem feltétlenül nyerni járnak a csapatok…
– Fogynak a meccsek, nekünk pedig a kiesés elkerülése érdekében minél több pontot kellene szereznünk. Nyilván most is ez a cél, ezért győzelmi szellemben megyünk a Haladáshoz. A szombathelyiek jó formában és jó pozícióban van, de nem ijedünk meg tőlük, és nem feltartott kezekkel lépünk pályára ellenük.

– Az ön számára nem ismeretlen a Haladás, hiszen tavaly nyáron Szombathelyről igazolt Mezőkövesdre. Milyen csapatnak tartja a zöld-fehéreket?
– Szombathelyen évek óta összeszokott csapat van. Tudatos csapatépítés zajlik a Haladásnál, ezt Artner Tamás a nyilatkozataiban is többször hangsúlyozta, és ez így is van. Egy összeszokott brigádról van szó, tele szombathelyi, és az akadémiáról kikerülő játékosokkal. Stabil gárdának tartom a Haladást, de úgy gondolom, abszolút nem verhetetlen. Nyilván vannak hibáik, ezeket kell kihasználnunk, és ezáltal megverni őket.

– Milyen érzésekkel tér vissza a Rohonci útra?
– Számomra különleges pikantériával bír ez a meccs, hiszen két évet futballoztam Szombathelyen. Nagyon sok embert megismertem, és különös érzés lesz azok ellen pályára lépni, akikkel korábban együtt játszottam. Azonban ez is a szépsége ennek a sportágnak, nagyon várom már az összecsapást.

Olvasói sztorik