NB I

Minden jegy elkelt Mezőkövesden

Biztosan telt ház lesz a vasárnapi borsodi rangadón, mert már egyetlen belépőt sem lehet kapni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Újpest–Fradi derbiken kívül sajnos nem szokott előfordulni olyan magyar mérkőzés, amelyre már elővételben elkapkodnak minden jegyet. A vasárnapi Mezőkövesd–Siófok borsodi rangadó esetében mégis ez történt.

„Kérjük a szurkolókat, hogy ma már ne akarjanak jegyet vásárolni a Diósgyőr elleni mérkőzésre. Már nem áll módunkban belépőt értékesíteni a találkozóra” – írja az MSE-Zsóry honlapja. Ez körülbelül négyezer nézőt jelent.

A találkozó a hazaiaknak a bennmaradás, a vendégeknek pedig a harmadik hely megszerzése miatt fontos. A DVTK-ból csak az eltiltott Barczi Dávid hiányzik majd vasárnap este.

– Tudnak játszani a nagyok ellen, ezt megmutatták, mert pontot szereztek a Debrecentől, a Győrt pedig megverték. Mi is ebbe a sorba tartozunk, szóval fel tudják szívni magukat – idézi a boon.hu a diósgyőri vezetőedző, Tomiszlav Szivics mondatait, aki arra utalt, hogy a Mezőkövesd 3-1-re verte csapatát a Ligakupában. – Nekünk van célunk, a dobogó, amiért az utolsó töltényig harcolni fogunk. Szerintem a csapat felfelé ívelő pályán van, vasárnap jó meccset fogunk játszani, egy olyan ellenféllel, amelyik igyekszik megragadni utolsó lehetőségeinek egyikét. Tehát ugyanolyan fontos nekik is ez a kilencven perc. Talán a riválisaikkal szemben kellett volna javítaniuk és nem most a DVTK ellen… Hogy mi dönthet? A fegyelem és az akarat, a kövesdi pályán biztosan nem lesz Barca-foci. Tisztelem Véber Gyurit és csapatát, de ezúttal nincs kérdés. Vannak jó játékosaik, nekünk is, de nehogy már jobban akarjanak nyerni, mint mi!

A hazaiak nehézségekkel készülnek a meccsre, ugyanis kiesett szinte a teljes belső védelmük: Vermes eltiltását tölti, Szalai Vilmos és Fótyik egyaránt besárgult, Hegedűs Dávid pedig beteg. A hátsóalakzat még soha nem szerepelt abban az összetételben, amilyenben most fog.

– A fiúk azonban profik, én pedig tudom, hogy ezen a létfontosságú összecsapáson pont ez az összetoldozott védelem oldja majd meg a feladatát – mondta Véber György. – Nekünk csak és kizárólag a győzelem felel meg, ugyanis az életünkért, élvonalbeli tagságunk meghosszabbításáért harcolunk – folytatta a tréner. – A végelszámolásban minden egységnek hatalmas értéke lesz és mi már annyi pontot kótyavetyéltünk el, amennyivel akár az élbolyban is tanyázhatnánk. Az biztos, hogy felfokozott lesz a hangulat, elvégre a DVTK látogat hozzánk, a diósgyőriek pedig köztudottan kitűnő játékerőt képviselnek, és rengeteg szurkolójuk van. Óriási iramot és küzdelmet várok, s ezúttal nem biztos, hogy ez a küzdelem szép játékkal párosul majd. Abban viszont teljesen bizonyos vagyok, hogy az örül majd a meccs végén, aki ezekben a szegmensekben jobb lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik