NB I

Küzdeni kell minden pontért

Takács Péternek és társainak az ellenfelek mellett önmagukkal is meg kell birkózniuk, hogy a maximumot tudják nyújtani.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Vasárnap este a Diósgyőrt látja vendégül a Mezőkövesd az élvonal 25. fordulójának zárómeccsén. A borsodi rangadót a szurkolók biztosan különleges érzésekkel várják. Így lehet ezzel a hazaiak középpályása, Takács Péter is, aki a DVTK saját nevelésű játékosa, és a télen igazolt a megyei riválishoz. A 24 éves, korábbi utánpótlás-válogatott futballista a Rangadó.hu érdeklődésére beszélt a vasárnapi meccs előtti várakozásairól.

– Azt gondolom, hogy ez ugyanolyan mérkőzés lesz, mint a többi. Maximum annyiban lesz más, hogy két Borsod megyei csapat fog találkozni, ezáltal a szurkolók számára biztosan pikánsabb lesz a találkozó – kezdte Takács Péter. – Nekünk, játékosoknak, főleg a mezőkövesdi futballistáknak nem beszélnünk kell, hanem cselekednünk. Nem vagyunk abban a helyzetben, hogy beszéljünk. Nekünk minden egyes momentumért meg kell harcolnunk, küzdenünk kell minden egyes pontért. Ha ezt a harcos, küzdő mentalitást ki tudjuk vinni a pályára, akkor bárki ellen van keresnivalónk. Ha azonban nem koncentrálunk, és nem figyelünk kellőképp, akkor viszont bárki meglephet minket. Éppen ezért azt gondolom, hogy csak magunkkal kell foglalkoznunk, úgyhogy a Diósgyőrről nem is szeretnék semmit mondani.

Az újonc Mezőkövesd jelenleg a 14. helyen áll a tabellán, mindössze két pontra a kiesőhelytől, és a tavasszal eddig csupán öt pontot szerzett. Takács Péter elmondta, hogy a meccsek előtt önmagukkal kell megbirkózniuk, hogy higgyenek magukban, és maximális koncentrációval tudjanak pályára lépni.

– Amikor jó eredményt érünk el, az azért van, mert tényleg mindenki százszázalékosan koncentrál és odateszi magát. Mindenki felelősségteljesen végzi a dolgát, de vannak olyan pillanatok, amikor kicsit alábbhagy a koncentráció, és olyankor kerülünk bajba. Mi újonc csapat vagyunk, és ezt meg kell tanulnunk. Ki kell vívnunk azt, hogy elismerjenek minket. Nem csak az ellenfelekkel, hanem önmagunkkal is meg kell birkóznunk minden egyes meccs előtt, azért, hogy a pályán száz százalékot tudjunk nyújtani. Ha ez sikerül, akkor tudunk nyerni. Már ősszel is megmutatta ez a gárda, hogy a nagy csapatok ellen is tud meglepetést okozni, és lehengerlő futballt játszani. Nekünk az a legfontosabb, hogy tényleg mindenki ott legyen fejben, és akkor nem lehet gond – mondta végül Takács Péter.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik