NB I

Először szerepel a DVTK ellen

Takács Péter szerint az a legfontosabb, hogy a tavasszal megmaradjon az újonc csapat filozófiája.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Január közepén dőlt el, hogy Diósgyőrből az újonc Mezőkövesd csapatához szerződik Takács Péter. A miskolci születésű középpályás a DVTK-ban nevelkedett, majd a Sándor Károly Akadémiára került, de felnőtt szinten már szülővárosa együttesében mutatkozott be. Egy pápai kitérő után ismét visszatért Diósgyőrbe, de tavaly ősszel nem tudta beverekedni magát Tomiszlav Szivics kezdőcsapatába, ezért új kihívás után nézett, és a megyei riválishoz igazolt. A Rangadó.hu megkereste az U20-as világbajnoki bronzérmes középpályást, aki elmondta, hogy a tervezett munkát elvégezték az alapozás során, és már csak az egyének felelősségén múlik a Mezőkövesd tavaszi sikere.

– Azt gondolom, hogy elvégeztük a munkát, szerintem mindenki odatette magát a felkészülési időszakban – kezdte Takács Péter. – Jó fizikai állapotba kerültünk, úgyhogy mindenkinek már csak az egyéni pluszt kell hozzátennie ahhoz, hogy sikeresek legyünk. A munka bennünk van, az egyének felelősségén múlik, hogy mennyire leszünk eredményesek, de úgy érzem, ezzel nem lesz probléma.

A 24 éves középpályás arról is beszélt, hogy az elmúlt hetekben maximálisan beilleszkedett a csapatba, és nagyon örül, hogy egy ilyen remek társaságba került.

– Nagyon jó közösségbe kerültem. Ez egy olyan öltöző, ahol mindig jó a hangulat, és nincsenek konfliktusok. Rendkívül pozitív az egész légkör, és azt gondolom, ez nagyban befolyásolhatja a tavaszi sikerességünket. Maximálisan beilleszkedtem, nagyon sok játékost ismertem már korábbról, és nagyon örülök, hogy ilyen remek társaságba kerültem.

A miskolci születésű Takács Péter szerdán a Ligakupában életében először néz farkasszemet nevelőegyesületével.

– Ez lesz az első olyan mérkőzés felnőtt szinten, amikor a DVTK ellen futballozhatok. Nagyon furcsa lesz. Sokáig bíztam benne, hogy nem jön el ez a pillanat, de az élet ezt hozta, és megpróbálok lelkiekben is úgy felkészülni, hogy jól tudjak teljesíteni. Számomra mindenképpen érdekes találkozó lesz, de bízom benne, hogy jól sikerül számunkra az összecsapás. Ha az emberben vannak tüskék, akkor óriási bizonyítási vágy ég benne a volt csapata ellen, de bennem nincsenek tüskék. Természetesen meg akarom mutatni, hogy azért én még itt vagyok, úgyhogy nagyon várom már a meccset. De ezzel nem csak én vagyok így, hiszen Dobos, Balajti, Búrány és George is szerepelt a Diósgyőrben, úgyhogy mindannyiunknak egy kicsit más mérkőzés lesz ez.

A szerdai megmérettetés után szombat este a Kecskemét alakulatát fogadja a Mezőkövesd az NB I tavaszi rajtján.

– Természetesen a bajnokság a legfontosabb, szerintem ezzel minden csapat így van. Az csak egy plusz, hogy a Mezőkövesd versenyben van a Ligakupában is. Nyilván minél tovább szeretnénk jutni, de a Kecskemét elleni tavaszi nyitányon van a fő hangsúly.

Takács Péter szerint az lesz a legfontosabb tavasszal, hogy a csapat ősszel mutatott filozófiája megmaradjon.

– A minimális elvárás az, hogy bennmaradjunk. Véber Györgynek nagyon jó stílusa van, szereti játszani a focit. Az a legfontosabb, hogy ez a filozófia megmaradjon tavasszal is. Megmondom őszintén, nagyon kedvelem ezt a stílust, de kevés edző vállalja. A vezetőedzőt már ismertem Pápáról, és nagyon örülök, hogy ismét vele dolgozhatok, nagyon élvezem a munkát. Fontos, hogy legyen olyan csapat az NB I-ben, amelyik vállalja azt, hogy tényleg futballozik – mondta végül Takács Péter.

Olvasói sztorik