NB I

Takács Péter tárgyalhat más klubokkal

A DVTK saját nevelésű középpályása ezer szállal kötődik a klubhoz, de megfelelő ajánlat megfontolná a váltást.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Távozhat az élvonal negyedik helyén álló Diósgyőr csapatától a 24 éves Takács Péter. Az U20-as világbajnoki bronzérmes középpályás másfél éve tért vissza Pápáról, az előző szezonban alapembernek számított, de az ősszel kevés lehetőséget kapott Tomiszlav Szivics vezetőedzőtől. Mindössze hét alkalommal lépett pályára az NB I-ben, ahol legutóbb augusztus végén volt kezdő. A Rangadó.hu megkereste a miskolci születésű, saját nevelésű labdarúgót, aki elmondta, hogy engedélyt kapott a diósgyőri klubtól, hogy más csapatokkal tárgyaljon, és megfelelő ajánlat esetén megfontolná a váltást.

– A klub vezetése megengedte, úgyhogy tárgyalhatok más klubokkal – mondta Takács Péter. – Ezen kívül más információt nem kaptam, meghallgathatom az ajánlatokat. Szerencsére több helyről is van megkeresés, de úgy egyeztem meg mindenkivel, hogy amíg nem biztos a dolog, addig csapatneveket nem árulhatok el. Örülök, hogy ennyi csapatnak eszébe jutottam, hiszen nem ez volt életem legjobb féléve. A klub saját nevelésű játékosaként érzelmileg nagyon kötődöm a DVTK-hoz, de az élet hozhat ilyen dolgokat, hogy lépni kell. Úgy érzem, hogy megfelelő ajánlat esetén – ami a csapatnak és nekem is előnyös – jó döntés lehet a váltás. Ha az ember hívják valahova, akkor gondolom azért hívják, hogy játsszon, és az én koromban elég fontos szempont, hogy minél több meccsen pályára lépjek.

Takács Péter eddig mindössze egy szezont töltött Miskolctól távol: a 2010–2011-es bajnokságban a Lombard Pápa színeiben 23 mérkőzésen lépett pályára. Akkor Véber György volt az edzője, aki most szívesen látná őt jelenlegi csapatánál, Mezőkövesden.

Tisza Tibor mehet, Antal Botond érkezhet

Kovács Zoltán, a DVTK sportigazgatója a boon.hu oldalon elmondta: Tisza Tibor ügyét szeretnék úgy megoldani, hogy az neki és a klubnak is jó legyen, de egyelőre senki nem kereste őket az egykori válogatott játékossal kapcsolatban. A portál cikke szerint Takács Péter mellett többek között Csirszki Martin, Augusto Batioja és Michal Hanek további sorsa is bizonytalan, ugyanakkor érkezhet a paksi Szabó János és Bori Gábor, a kecskeméti Antal Botond, és a pécsi Miroslav Grumics. A KTE kapusának érkezése szinte biztos, ugyanis a felek már mindenben megegyeztek egymással.

Olvasói sztorik