NB I

Padlót fogott az újonc

A Kecskemét tizenegyest hibázott, mégis 1-0-ra nyert Mezőkövesden az élvonal 18. fordulójában.
OTP Bank Liga, 18. forduló
Mezőkövesd Zsóry – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 0-1 (0-0)
Mezőkövesd, 2000 néző. Játékvezető: Iványi
Mezőkövesd: Horváth T. – Hegedűs Cs. (Menougong, 74.), Szalai V., Vermes (Gévay, a szünetben), Fótyik – Velicky, Takács P., Bognár I., Melczer (Balajti, 57.) – Rajczi, Harsányi. Edző: Véber György
KTE: Polekszics – Forró, Póti, Karan, Varga R. – Patvaros, Eninful, Gréczi (N’Diaye, 63.), Szalai D. (Pekár, 61.) – Szécsi M. (Pavicsevics, 77.), Balázs Zs. Edző: Bekő Balázs
Gólszerző: N’Diaye (70.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Némi meglepetésre a vendég kecskemétiek voltak aktívabbak az első tíz percben, a Mezőkövesd otthonában. Az anyagi gondok által sújtott KTE kerete eléggé meggyengült a téli szünetben, a borsodiak viszont megerősödtek, de ennek az ellentétes folyamatnak a pályán nem volt nyoma. Olyannyira nem, hogy az első komolyabb helyzetre a 29. percig kellett várni. Ekkor Bognár István passza után Harsányi a kapufa mellé lőtt, és ezt a 35. percben megismételte. A 42. percben Bognár szabadrúgása után középen a berobbanó Szalai Vilmos lehúzta a fejét, hátha ezzel megtéveszti a vendégeket, de a kecskemétiek szögletre mentettek.

A szünet előtt egy perccel Balázs Zsolt egyedül törhetett kapura, elhúzta Horváth Tamás mellett a labdát, majd elesett. A mezőkövesdi hálóőr hozzá sem ért, a játékvezető mégis büntetőt ítélt, de a sértett lövését a válogatott kapus kivédte! A szünetben a bíró közölte Bekő Balázzsal, a KTE edzőjével, hogy a folytatásban nem ülhet le csapata kispadjára.

Az 51. percben egy hazai szöglet után Fótyik Dominik fejelt a kapufára, a kipattanót Rajczi egy méterről lőtte kapura, de Gréczi a gólvonalról mentett. Ezután Hegedűs Csaba labdát vesztett, de Szalai Dániel későn passzolt Balázs Zsolt felé, és a visszafutó Hegedűs ki rúgta a labdát. A hatvanadik percben Balajti beadását Rajczi egy méterről nem tudta a kapuba juttatni, mert Polekszics védett.

A 66. percben Takács Péter teljesen egyedül kapott labdát, de 13 méterről a kapu fölé bombázott. A másik kapu előtt Szécsi Márk került helyzetbe, de Horváth Tamás védett. A 69. percben a kaposvári színekben kilenc bajnoki meccsen öt gólt szerző szenegáli N’Diaye tovább javította magyarországi mutatóját, hiszen ragyogóan lépett ki, és higgadtan a hálóba passzolt (0-1). A 83. percben Bognár szabadrúgása suhant el a keresztléc felett. A folytatásban Balázs Zsolt lőtt fölé, majd Harsányi fejelhetett közelről, de nem tudta a kapu felé irányítani a labdát.

A végül Menougong egyenlíthetett, N’Diaye pedig duplázhatott volna, de több gól nem esett. Többen kiesőjelöltnek bélyegezték a Kecskemétet a téli szünetben, nos az alföldiek rögtön az első fordulóban bravúros sikert arattak idegenben. A kihagyott tizenegyes és edzőjük elvesztése sem befolyásolta a játékosokat, akik kulcsfontosságú győzelmükkel visszavágtak a Mezőkövesdnek az őszi vereségért.

– Az első félidőt a Kecskemét próbálta uralni, mégis a Mezőkövesdnek voltak nagyobb lehetőségei. Teljesen kamu tizenegyest kapott a KTE, de kimaradt, ráadásul Bekő Balázst elküldték a kispadtól. A folytatásban több nagy helyzete volt a hazai csapatnak, úgy nézett ki, hogy eldönti a meccset, de a jó cserének köszönhetően végül a KTE szerzett gólt. Egységesek voltak és akartak győzni a vendégek, nem véletlen, hogy annyira örültek a lefújás után. Igazi hatpontos meccs volt, ami talán kis egy nyugodtságot adhat a kecskemétieknek. Megérdemeltnek mondható a győzelmük, bár a Mezőkövesd is eldönthette volna a saját javára a találkozót – mondta a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa, majd edzője.

Olvasói sztorik