NB I

Egy gól volt Borsodban

A Diósgyőr 1-0-ra nyert a megyei rivális Mezőkövesd otthonában az élvonal 25. fordulójának zárómeccsén.
OTP Bank Liga, 25. forduló
Mezőkövesd-Zsóry – Diósgyőri VTK 0-1 (0-0)
Mezőkövesd, 4000 néző. Játékvezető: Vad II
Mezőkövesd: Horváth T. – Takács P. (Sigér, 87.), Gévay, Hegedűs Cs., Velicky – Dobos (Farkas I B., 79.), Búrány, Melczer, Bognár I., Harsányi – Menougong (Rajczi, 90.). Edző: Véber György
DVTK: Rados – Vági, Vadász, Kádár, Huszics – Elek Á., Nikházi (Bacsa, 56.), Gosztonyi (Kosztics, 57.) – Batioja (Marjanovics, 69.), Futács, Grumics. Edző: Tomiszlav Szivics
Gólszerző: Bacsa (91.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A borsodi rangadóra már elővételben elkelt minden jegy, ez is ritka a magyar fociban… A vendégektől Barczi Dávid és Abdouraman, a hazaiaktól pedig Vermes, Szalai Vilmos, Fótyik és Hegedűs Dávid hiányzott.

A várakozásoknak megfelelően a diósgyőriek léptek fel támadólag. A 12. percben Grumics pattogós lövését nem tudta megfogni Horváth Tamás, érkezett Batioja, de közelről a kapufa mellé lőtt. A 18. percben Melczer remek passza után Menougong nagy ziccerben a keresztlécet találta el, a labda pont a gólvonalra pattant, onnan pedig kifelé. A 23. percben Huszics beadását Batioja megfejelte, Horváth Tamás nagyot védett. A szöglet után Kádár fejelt centikkel a keresztléc fölé. A 33. percben Bognár István száguldott a kapu felé, de a tizenhatos vonaláig kifutó Rados kapus lábbal mentett.

A 39. percben Bognár szöglete érintés nélkül gól lett volna, ha Rados nem véd nagyot. A másik oldalon Gosztonyi szabadrúgása pattant ki a keresztlécről. A hosszabbítás pillanataiban Manougong lövését Rados oldalra ütötte, Melczer elég, aki a fekvő kapus fölött nem tudott a hálóba lőni, ő is a keresztlécet találta el.

Az 57. percben Harsányi lövését Rados kiütötte. A 66. percben Batioja lövését Horváth mentette szögletre. Négy perccel később Harsányi passzát Menougong várta a kapu előtt, de a visszafutó Huszics becsúszva nagyot mentett. A második félidőben az iram hasonló volt, mint a szünet előtt, de sokkal kevesebb helyezet alakult ki a kapuk előtt. A 83. percben Velicky megrúgta Elek Ákos lábát a tizenhatoson belül, a DVTK játékosa elesett, de a bíró nem adott büntetőt.

A hajrában a vendégek nagy fölénybe kerültek, sorra vezették támadásaikat, dolgozták ki helyzeteiket. A 91. percben egy szabadrúgás után Bacsa Patrik közelről higgadtan a hálóba lőtt (0-1).

– Benne volt mindkét csapatban a gól, helyzetek itt is, ott is kialakultak. Volt, amikor a Diósgyőr, és volt, amikor a Mezőkövesd játszott mezőnyfölényben. Ikszes meccs volt, és sejteni lehetett, hogy nem lesz sok gól. Egy ilyen megyei rangadón kevés alkalommal születik sok találat. Nem számít, milyen pozícióban állnak a csapatok a tabellán. Olyan elánnal vetették magukat a küzdelembe, ahogy kell, parázs mérkőzés volt. Sablonszöveget mondok, de a futballt gólra játsszák, és mindig az a csapat nyer, amelyik többet rúg – mondta a Rangadó.hu szakértője, Vitelki Zoltán, a Diósgyőr korábbi csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlásedzője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik