NB I

Már csak az aláírás hiányzik

Tovább erősít a Mezőkövesd, szóban már megegyeztek a Haladástól távozó Búrány Zoltánnal.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az már korábban eldőlt, hogy távozik a Szombathelyi Haladás együttesétől Búrány Zoltán, akinek lejárt a szerződése a vasi megyeszékhelyen. A Rangadó.hu már beszámolt róla, hogy a 23 éves védekező középpályás tárgyal az újonc Mezőkövesd csapatával, a legújabb fejlemények szerint viszont már sikerült is dűlőre jutniuk a feleknek.

– Hivatalosan még nem állapodtunk meg, de már csak az aláírás hiányzik, és minden valószínűség szerint Mezőkövesden folytatom. Szóban már sikerült megegyeznünk – tájékoztatott Búrány Zoltán, aki két éve Szolnokról igazolt Szombathelyre.

A korábban Diósgyőrben is futballozó középpályás a Haladásnál eltöltött időszakról is mesélt.

– Vegyes érzelmek vannak bennem. Összességében semmi rosszat nem tudok elmondani a Szombathelyen töltött időszakról. Úgy érzem, nem volt szerencsém, egy elképzelés, egy koncepció áldozata lettem – emlékezett Búrány. – Az elején Aczél Zoltánnal dolgoztunk együtt, az teljesen jó volt. Magára a csapatra sem tudok semmi panaszt mondani, illetve a vezetőkre sem, akik mindig segíteni próbáltak. A két év alatt körülbelül harmincöt meccset játszottam, ami szerintem jónak mondható. Új posztot is kitanultam, a jobb- és balhátvéd pozícióba is volt szerencsém belekóstolni. Úgy gondolom, ez majd előnyömre fog válni, tehát ilyen szempontból megérte a Haladásnál lenni, hiszen bővült a repertoárom. A vége felé már kevesebb lehetőséget kaptam, Artner Tamás kevésbé számított a játékomra. Ezt tiszteletben tartottam, de lejárt a szerződésem, és el kellett jönnöm, mert nem éreztem a bizalmat, és nem szerettem volna a kispadon ülni Szombathelyen.

A zentai születésű labdarúgó arról is beszámolt, hogy a Haladás szerette volna megtartani, és abszolút az ő döntése volt, hogy nem hosszabbított Szombathelyen.

– A Haladás már korábban, a szerződésem lejárta előtt fél évvel megkeresett, hogy mindenképpen számítanának rám. Én akkor haladékot kértem, hiszen úgy gondoltam, hogy ráérünk még ezzel foglalkozni, illetve fel akartam mérni, hogy mennyire számítanak rám a jövőben majd. Én úgy láttam, hogy egyre kevesebb lehetőségem lesz, és ezért döntöttem a távozás mellett – magyarázta Búrány Zoltán, aki reméli, hogy újdonsült csapatával benn tudnak maradni az élvonalban. – Először szeretnék bizonyítani saját magamnak, hogy igenis helyem van az NB I-ben. Illetve azt szeretném, hogy a Mezőkövesd bennmaradjon az élvonalban, és minél jobb helyezést érjen el az én segédletemmel.

FRISS: jövő héten tovább bővül a keret

George Menougong jövő hétfőn tér vissza szabadságáról, de rajta kívül új játékosokkal is bővül a keret. A korábbi bejelentések alapján nagy valószínűséggel Balajti Ádám, Németh Norbert, valamint Gévay Zsolt érkezésére lehet számítani. A szerdai napon három fiatal ukrán futballistát is teszteltek a szakmai stáb tagjai, akik minden bizonnyal nem maradnak Mezőkövesden – írja a klub honlapja.

Olvasói sztorik