NB I

Bomba a védekezésük

Póti Krisztián elmondta: vért isznak a héten, és a Debrecennek sem kegyelmeznének.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Múlt szombaton a kiesés ellen menekülő MTK-t látta vendégül a Kecskemét az élvonal 25. fordulójában. Az alföldiek 2-0-s első félidő után végül három góllal győzték le a fővárosiakat, és folytatták remek hazai szereplésüket. A találkozón végig a pályán a KTE középhátvédje, Póti Krisztián, aki a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy jókor lőtték a gólokat, utána pedig remekül hatástalanították ellenfelük támadásait.

– Úgy gondolom, nagyon jól kezdtük a találkozót, az első harminc-harmincöt perc kimondottan jó volt – kezdte Póti Krisztián. – A gólokat is jókor szereztük, de aztán egy picit belealudtunk az eredménybe. Utána ránk jött az MTK, de ki tudtuk védekezni a nyomást, amit ránk gyakoroltak. A második félidőben több területet adtunk a vendégeknek, mint amennyit akartunk. Támadott is az MTK, de elég jól levédekeztük a területeket. Tizenhat-húsz méterig eljutottak, de tovább már nem, és nagyon nagy ziccerük nem is akadt.

– Hogy látja, miben tudták felülmúlni az MTK-t?
– Nagyon jó arányban használtuk ki a helyzeteinket, és nagyon jókor születtek a góljaink. Az első félórában kétszer is betaláltunk, ami után az MTK-nak már nagyon nehéz dolga volt, hiszen a tavasszal nagyon jól védekezünk. Kilenc meccsen öt gólt kaptunk, tehát bomba a védekezésünk.

– A tavasszal tizenkét pontot szerezve jelenleg kilencedikek a tabellán. Mennyire elégedett az eddigi szerepléssel?
– Ha egy picivel több szerencsénk van, akkor lehetne néhány ponttal többünk, de összességében jól szerepelünk. Nem mondom, hogy erőn felül teljesítünk, de majdnem kihozzuk a maximumot ebből a tavaszból. Két vereségünk van eddig, a szombathelyiről nem tudok mit mondani, ott nem játszottam. A Győr ellen az utolsó percben kaptunk egy gólt, és igaz, hogy az ETO jobban játszott, de talán rászolgáltunk volna az egy pontra. Azonban ez már a múlt, nem tudjuk visszacsinálni, csak a következő meccsekkel tudjuk ezeket a javítani. Az MTK-t sikerült megvernünk, illetve azért a Vidit is elkalapáltuk!

– Szombaton a listavezető DVSC otthonába látogatnak. Mire számít a bajnokaspiráns ellen?
– Őszinte leszek, győzelmet várok. Nem is várhatok mást, mert úgy nem lehet felmenni a pályára, hogy bunkerfocival döntetlenre játszunk… Dehogyis! Odamegyünk, nekik megyünk, aztán lesz, ami lesz. Úgy érzem, kemény meccsre van kilátás, mert mi vért iszunk ezen a héten, úgyhogy nem lesz kegyelem a játékunkban, ugyanolyan kemények leszünk, mint eddig. Nem tudom, mekkora lökést ad a debreceni játékosoknak, hogy az utolsó meccsüket játsszák a mostani stadionban, de annyira nem is érdekel. Minden meccs más, és nem számít, milyen formában van az ellenfél. Az MTK egy hete ötöt vert a Lokinak, nekünk meg most egyet sem. Ebben a bajnokságban teljesen mindegy, ki milyen formában van, csakis az adott mérkőzés számít. Ha úgy tesszük a dolgunkat, mint eddig, akkor úgy gondolom, győztesen jöhetünk le a pályáról. A hátralévő öt találkozónkból négyet olyan csapat ellen vívunk, amely mögöttünk áll. Ha most tudnánk nyerni, az olyan lökést adhatna, hogy a többit is be tudnánk majd húzni.