NB I

Már nincs miért aggódni

Szécsi Márk tavasszal a KTE színeiben, ősszel már Debrecenben, és a Bajnokok Ligájában bizonyítana.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal 23. fordulójában a Kecskemét hazai pályán 3-1-re legyőzte a Videotont. A KTE bátor támadójátékkal rukkolt elő, és továbbra sem jön zavarba, ha az élmezőnyből érkezik ellenfél a Széktói Stadionba. A találkozó egyik hőse a Debrecenből fél évre kölcsönkapott 19 éves csatár, Szécsi Márk volt, aki góllal és gólpasszal vette ki a részét a nagy sikerből.

A Rangadó.hu megkeresésére Szécsi elmondta, hogy télen a több játéklehetőség reményében, önszántából hagyta el Debrecent, de ősszel már újra a Lokiban bizonyítana. Lehetőleg a Bajnokok Ligájában…

– Milyen volt a Videoton elleni mérkőzés?
– Nagyon jó iramú találkozó volt, amire sokan kilátogattak. Szerintem a közönség is remekül szórakozott szombat este. Az első húsz percben még kerestük önmagunkat, majd fokozatosan átvettük a játék irányítását. Szerencsére a félidő végén sikerült megszereznünk a vezetést, utána már végig a mi akaratunk érvényesült – mesélte Szécsi Márk.

– Ez volt a legjobb mérkőzése a szezonban?
– Mindenképpen. Próbálok mindig kitűnni, jó teljesítményt nyújtani, de az idei szezonban most jött ki a legjobban a lépés.

– Kecskeméten nem tudott győzni a Diósgyőr, a Ferencváros és a Videoton sem. Mi a titkuk a nagy csapatok ellen?
– Nagyon egységes a csapat. Amit Bekő Balázs kér tőlünk, azt maximálisan végrehajtjuk. Szombaton azt kérte, hogy zártan védekezzünk, és abból próbáljunk minél gyorsabban átmenni támadásba.

– Bekő Balázzsal milyen együtt dolgozni?
– Én nagyon jó, korrekt embert ismertem meg benne. Szakmailag is tudhat valamit, hiszen meg tudtunk verni egy bajnokesélyes csapatot.

– A téli szünetben került fél évre kölcsönbe Kecskemétre. Miért kellett váltania?
– Én szerettem volna kölcsönben más csapatban futballozni. A Lokinak nem voltak ilyen tervei velem, de én több játéklehetőséget szerettem volna az NB I-ben. Ősszel főleg az NB III-ban játszottam, de a fejlődésem érdekében fontosnak tartottam, hogy az első osztályban futballozzak.

– Télen olyan hírek érkeztek, hogy a KTE nagy bajban van. Mi volt a célkitűzés, amikor a csapathoz érkezett?
– Az elsődleges cél a nehéz helyzet miatt a kiesés elkerülése volt. Most úgy néz ki, hogy ezt sikerül teljesítenünk, és az első osztályú tagság miatt már nem kell aggódnunk. Szerencsére a klub helyzete is egyre biztatóbb, úgyhogy pozitívan tekinthetünk a jövőre.

– Mennyire figyeli a DVSC teljesítményét?
– Biztos vagyok benne, hogy meg fogják nyerni a bajnokságot. Remélem, nyáron úgy térhetek vissza, hogy esetleg a Bajnokok Ligájában is bizonyíthatok majd.

– A debreceni bajnoki aranyat mennyi érzi majd magáénak?
– Az őszi szezonban négy mérkőzést játszottam a Lokiban. Statisztikailag a csapat tagja voltam, de annyira nem fogom a magaménak érezni. Örülök, hogy bajnok lesz a csapat, de a következő bajnoki címhez szeretnék több meccsel, és góllal hozzájárulni.

Olvasói sztorik