NB I

Go home, Gomes?

Tovább mélyül a Videoton válsága: ezúttal a Kecskemét győzte le 3-1-re a székesfehérváriakat.
OTP Bank Liga, 23. forduló
Kecskeméti TE-Phoenix-Mecano – Videoton FC 3-1 (1-0)
Kecskemét, 2300 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
KTE: Polekszics – Póti, Karan, Varga R., Forró – Eninful, Vukaszovics – Szécsi, Szavics (Patvaros, 80.), Gréczi (Pekár, 71.) – Balázs Zs. (N’Diaye, 57.). Edző: Bekő Balázs
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Vinicius, Juhász R., Stopira – Sándor Gy., Caneira – Haraszti (Kleinheisler, 83.), Kovács I. (Zé Luis, 58.), Álvarez (Oliveira, 58.) – N. Nikolics. Edző: José Gomes
Gólszerzők: Eninful (43.), N’Diaye (63.), illetve Nikolics (65.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kecskemét hat, a Videoton öt pontot szerzett a tavasz eddigi öt fordulójában. A fehérváriak az ezüstéremért küzdenek, az alföldiek célja továbbra is a biztos bennmaradás, bár előnyük megnyugtatónak tűnik.

Az ötödik percben Haraszti lőtt 18 méterről, de Polekszics kitolta a labdát. A másik oldalon Balázs Zsolt tekert középre, Vinicius nagyot mentett. Alaposan bekezdett a Videoton, de a hazaiak kisvártatva felvették a játék ritmusát, és kiegyenlítették vált a meccs. A 11. percben Eninful gyönyörű labdával hozta helyzetbe Gréczit, aki a hosszú felső sarok mellé lőtt. A 15. percben Forró lapos beadására Calatayud jól vetődött.

Két perc múlva Nikolics keresztpasszát Varga Róbert elvétette, Álvarez ezáltal nagy helyzetbe került, de senkitől sem zavartatva a kapu mellé lőtt. Póti kapott labdát Vukaszovicstól, de éles szögből fölé bombázott. A 24. percben egy hazai szabadrúgás után Karan fejelt a kapu mellé. Négy perc múlva három kecskeméti játékos száguldott a kapu felé, de csak egy fehérvári tudta tartani velük a lépést, Gréczi passz helyett a lövést választotta, ám Calatayud magabiztosan fogta a gyenge próbálkozást.

A 38. percben Balázs Zsolt kiszorított helyzetből az oldalhálóba lőtt, a túloldalon Nikolics lövését fogta Polekszics. A 41. percben Szécsi is éles szögből kísérletezett, de lövését hatástalanította a kapus. A 43. percben egy hazai szöglet után Varga Róbert, majd Balázs Zsolt fejelt, a labda kipattant, de Eninful lecsapott rá, és a hálóba lőtt (1-0). A szünet előtt Balázs Zsolt lépett ki Póti indításával, de csúnyán mellé lőtt.

A szünet után higgadtan őrizte előnyét a házigazda. Az 56. percben Szécsi Márk lőtt a kapu mellé. Két perccel később N’Diaye robogott a kapu felé két védő szorításában, és mielőtt lőhetett volna, lepiszkálták a lábáról a labdát. A hatvanadik percben Póti beadását Szécsi Márk a keresztlécre fejelte, a kapus még belekapott a labdába. Két perc elteltével a Videoton szöglete után Zé Luis fejelt, Polekszics nagyot védett. A 63. percben Szécsi hajszálpontos labdájával N’Diaye kiugrott, elhúzta a messze kifutó Calatayud mellett, majd az üres kapuba gurított (2-0). Válaszként Stopira beadását Nikolics lőtte a hálóba (1-2).

A hetvenedik percben Sándor György lövését Polekszics védte, a kipattanót Zé Luis fejelte kapura, de ebből sem lett gól. A fehérváriak fokozták a nyomást, gőzerővel támadtak az egyenlítésért. A másik kapu előtt Pekár szabadrúgását a nagy helyzetbe kerülő N’Diaye fejelte mellé. A 87. percben Kleinheisler bombája centikkel zúgott el a keresztléc fölött, Polekszicsnek hozzá kellett érnie. A szöglet is veszélyes volt, de Nikolics nem járt sikerrel.

N’Diaye szolgálta ki tökéletes átadással Szécsi Márkot, aki néhány lépés után a hálóba lőtt, ezzel eldőlt a meccs (3-1).

A mérkőzést a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa, majd edzője elemezte:

Kecskeméten szemmel láthatóan nagyon jól sikerült az időzítés, a lelki ráhangolás. Ez Bekő Balázsnak is komoly presztízsmeccs, hiszen tősgyökeres székesfehérvári, a Videoton bajnoki címénél Mezey György segítőjeként dolgozott. Ahogy Temesvári Miklós mondta annak idején, ha hazamegy, most mászkálhat, mint kakas a harmatban.

Lehetett látni, mit akarnak futballozni a hazaiak. Ezen a meccsen úgy tűnt, a kecskemétiek jobban akarták a sikert, mert nincsenek jóllakva. Fehérváron minden rendben, nem hallani, hogy csúszna a pénz, nincsenek problémák, jók a játékosok, de nincsenek köztük nyerő típusú emberek. Nem látszik, hogy nyerni akarnak. Nem tudom, ez edzőkérdés-e, de látszik, hogy nagy a baj. A KTE tele vannak gonddal, de éhesek, és az éhes oroszlán jobban harap.

A futballtudásbeli különbség csak akkor jön ki, ha melóban ugyanazt hozzáteszik, mint az ellenfél. Ez a Videoton nem hozta ki magából a maximumot, komoly szégyellnivalójuk van a játékosoknak. Egy karakteresebb edző jobban tudna rájuk hatni, Mezey Györgynél biztosan nem engedték volna meg maguknak, amit mostanság.

Olvasói sztorik