NB I

Taktikát változtatott José Gomes

A továbbiakban is szívesen dolgozna a magyar labdarúgásban; még a játékvezetőket is dicsérte.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Taktikát változtatott, vagy a húsvét miatt átmenetileg megenyhült José Gomes? Az elmúlt hetek, hónapok eredménytelensége miatt a Videoton edzője verbális háborút viselt a magyar játékvezetőkkel, ráadásul saját csapata szurkolói is ellene fordultak, ezért nem volt meglepő, hogy a közelmúltban a portugál rádiónak azt nyilatkozta: hamarosan távozik hazánkból.

Az Újpest elleni 2-1-es győzelem után viszont a portugál edző saját honlapján tőle szokatlanul enyhe, békülékeny hangnemben beszélt a magyar fociról.

– Nagyon fontos, hogy a Videoton legyen a figyelem középpontjában, hiszen ez egy olyan projekt, amely meghaladja az egyén, például a vezetőedző problémáit. Szeretnénk segíteni, hogy a Videotont, és így Magyarországot visszavezessük az európai labdarúgásba. Büszke vagyok, hogy egy olyan országban dolgozhatok, ahol ennyire szenvedélyesen szeretik a focit – kezdte José Gomes.

Az edző kiemelte, hogy több játékosuk van, aki szerepel a magyar válogatottban, illetve olyanok is, akik a fiatalabb generációhoz tartoznak, ezért nagy potenciál van a Videotonban.

– Ellentétben azzal, amit néha mondanak, nálunk minden játékos egyenlő elbánásban részesül, nemzetiségire való tekintet nélkül. A kezdőcsapatot és a keretet kizárólag a meccsen és az edzéseken mutatott teljesítmény alapján állítjuk össze. Mindent átláthatóan csinálnunk. Két gyerekem van, őket is igyekszem egyformán kezelni, ugyanez igaz a játékosokra is, bár lehet, hogy néha úgy érzik, sérelem érte őket.

José Gomest általánosságban a magyar futballról is megkérdezték saját honlapján. Úgy vélekedett, hogy az edzők munkájának köszönhetően labdarúgásunk minősége emelkedik.

– Ennek a munkának a folytatása azt eredményezheti, hogy magyar csapatokat láthatunk a Bajnokok Ligájában és az Európa Ligában, a válogatottat pedig az Európa-bajnokságon és a világbajnokságon. Vannak olyan klubok a bajnokságban, amelyek hamarosan új stadiont kapnak. Ez nagyon fontos a gyepszőnyeg minőségének javulása miatt, különösen télen, valamint a közönség számára, mert így több ember lesz a stadionokban, és megnövekedhet a szponzorok száma is. Furcsa, hogy a gyerekek a Real Madrid, a Manchester United vagy az Arsenal csapatáért rajonganak. Szenvedélyük a futball, de meg kell változtatni ezt a helyzetet, hogy úgy érezzék, egy magyar csapatnak kell szurkolniuk, mint a szüleik és a nagyszüleik idejében.

A fehérváriak portugál edzője az elmúlt hónapokban rendszeresen a játékvezetők hibáiban kereste csapata rossz eredményének okát, most viszont nagy meglepetésre úgy fogalmazott, hogy a magyar játékosokhoz hasonlóan sok minőségi bírónk van, akik a nemzetközi porondon jól teljesítenek, bár néha meglehetősen nehéz dolguk van, ezért szükséges, hogy elősegítsék a fejlődésüket.

– Együtt a család, jól érzem magam. A játékosok fejlődnek, ahogyan az edzők és a vezetők is. Magyarországon egyre jobb az infrastruktúra. Pozitív hangulatban vagyok, és szeretnék tovább dolgozni a magyar labdarúgásban – mondta végül a jelentős pálforduláson átesett José Gomes.

Olvasói sztorik