NB I

„Nincs senki a Videoton ellen”

Kovács Ferenc szerint amikor a közönség füttykoncertben tör ki, akkor fölösleges másban keresni a hibát.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A közelmúltban többször írtunk már a Videoton tavaszi vesszőfutásáról. A fehérváriak az elmúlt tíz bajnoki meccsükből csupán egyet tudtak megnyerni, ez alapján a képzeletbeli tabella utolsó előtti helyén állnak. José Gomes edző rendkívül rosszul viseli ezt a gyenge sorozatot, szinte kizárólag a játékvezetőt hibáztatja minden elmaradt siker után, egyre arrogánsabban viselkedik. A szurkolók megelégelték mindezt, és tüntetni kezdtek kedvenceik rossz játéka ellen, és az edző távozása érdekében, ám egyelőre nem jártak sikerrel.

A klub korábbi vezetőedzője, tiszteletbeli elnöke, az egykori szövetségi kapitány, Kovács Ferenc a SportKlub televízióban elmondta, szerinte nem szakszerű a portugál edző munkája, és folyamatosan esik szét a csapat játéka.

– Önnek is karakán véleménye van arról, hogy José Gomes mit nem csinál jól. Megosztaná velünk?
– Az igazság az, hogy hallottam a kirohanását, és megértem az indulatát. A csapat hétről-hétre gyengén teljesít, és nyilvánvaló, hogy erre valamilyen magyarázatot kell találni. Egyetlen edző sem szokta úgy kezdeni, hogy: mindennek én vagyok az oka. Megpróbál mindenki valami más lehetőség mögé bújni. Azt hiszem, hogy ezek a kirohanások – hogy mindenkiben próbálok hibát keresni, csak magamban nem – kicsit természetesek voltak a részéről, bár ezzel én nem értek egyet – mondta Kovács Ferenc.

– Miért nem?
– Szerintem itt egy folyamatról kell beszélni. Ő egy olyan jól összerakott, olajozott csapatot vett át Paulo Sousától – ami ugyan kicsit defenzívebben játszott, ami miatt én már felemeltem a hangomat –, de meg kellett érteni, mert az akkori állomány arra volt alkalmas. Sousa ezt jól felismerte, összerakta a csapatot, eredményt ért el velük, és a nemzetközi mezőnyben is csak egy hajszálon múlt a csoportból való továbbjutás. Vártam, hogy majd megismeri a játékosállományt, de ahogy telt múlt az idő – Gomes levezetett két felkészülési időszakot –, látszott, hogy nem szakszerű a munka. Folyamatosan esik szét a csapat játéka. Szanaszét van az egész együttes. A fiatal játékosok a keze alatt nem fejlődtek, hanem megtorpantak, megálltak a fejlődésben. Elsősorban önkritikusan ezekben a dolgokban kéne a hibát keresni, és nem a játékvezetőkben. Nincs senki a Videoton ellen. Amikor a Videoton közönsége is füttykoncertben tör ki, akkor fölösleges másban keresni a hibát.

– Ön szerint leváltják ég most, vagy csak nyáron?
– Ez nem az én asztalom.

Olvasói sztorik