NB I

José Gomes nem sokáig marad?

A portugál edző a továbbiakban nem akar a magyar labdarúgásban dolgozni, döntését a játékvezetői tévedésekkel indokolta.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Úgy tűnik, egyre nagyobb a káosz a Videotonnál. A bajnoki címet megcélzó csapat csapnivalóan szerepel a bajnokságban: az elmúlt tíz forduló eredményei alapján összeállított tabellán az utolsó előtti helyen szerénykedik, miközben a mezőny legjelentősebb költségvetésével rendelkezik.

A Rangadó.hu összeállításából kiderült, hogy a fehérváriak voltak az NB I legjobbjai a 2013-as naptári évben, ebből kiindulva a mostani problémák forrását elvileg a téli szünetben kellene keresni. A játékosok nyilvánvalóan nem felejtettek el futballozni, mégis lecsúsztak a dobogóról.

A klubvezetők látszólag nem tesznek semmit, pedig a szervezett szurkolói csoportok már odáig jutottak, hogy távolmaradásukkal demonstrálnak José Gomes edző személye ellen. Az arrogáns portugál tréner rendszerint a játékvezetőben keresi az eredménytelenség okát, a Lombard Pápa elleni 2-2 után pedig valóságos dühkitöréssel lepte meg az újságírókat a sajtótájékoztatón, ráadásul közölte, hogy már kinézték a helyére a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát.

Gomes interjút adott a portugál rádiónak (RTP), amelyben kifejtette, hogy a továbbiakban nem akar a magyar labdarúgásban dolgozni. Döntését azzal indokolta, hogy a Pápa elleni eredményt is nagyban befolyásolta a játékvezető, amiért az MLSZ-t hibáztatja.

Hogy a klub tulajdonosa miért nem tesz semmit, arra egyelőre két kézenfekvő magyarázatot találhatunk. Az egyik szerint eltávolítása esetén túl sok pénz járna a portugálnak, a másik szerint Garancsi István hamarosan Dunaújvárosba teszi át a székhelyét, ami a focit illeti, a Videotonhoz pedig német tulajdonos érkezik, tehát számára már majdhogynem mindegy, mi történik Székesfehérváron…

Olvasói sztorik