NB I

Nem lehet kirúgni Gomest?

A tavaszi mélyrepülés ellenére a fehérvári klub kitart a vezetőedző mellett. Állítólag óriási lelépési díjat kellene fizetni neki, amíg csapatának esélye van a bajnoki címre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Elképesztő vesszőfutást produkál az NB I legnagyobb költségvetésből dolgozó csapata, a Videoton. A harmadik helyre visszacsúszó, az éllovas Debrecentől 11 pontra leszakadó együttes a legutóbbi kilenc fordulóban négy vereség és négy döntetlen mellett mindössze egyetlen győzelmet aratott.

A kilátástalan játék és a portugál edző semmitmondó magyarázkodásai ellenére – a klub tájékoztatása szerint – nem tervezik a szakember menesztését, ami azért furcsa, mert a mélyrepülés már az Európa Liga-selejtező kiharcolását is veszélyezteti. A csapat háza táján rengeteg problémáról – klikkesedés, a légiósokkal szembeni kivételezés, hét közben túledzett játékosok és szándékos edzőbuktatás – hallani. Az egyre türelmetlenebb szurkolók eközben nem értik, mire vár a vezetőség – írja a Bors.

Egy lehetséges forgatókönyv szerint azért nem szabadul meg a klub a több mint egy évig még élő szerződéssel rendelkező Gomestől, mert a szerződésében szerepel egy kitétel, amely jelentősen megnövelné az azonnali elbocsátás költségeit. Azt rebesgetik, amíg a Videotonnak akár csak matematikai esélye is van a bajnoki cím megszerzésére, addig a portugáltól százmillió forintos nagyságrendű összeg ellenében válhatnak meg.

Így talán nem véletlen, hogy Gomes a folyamatos pontvesztések ellenére állandóan az aranyérem megszerzését hangoztatja. Bár jelen állás szerint a hátralévő hét fordulóban még papíron ledolgozhatja a hátrányát a Vidi, senki nem gondolhatja komolyan, hogy ezzel a játékkal sikerülhet. Szabó Gergő, a fehérváriak sajtófőnöke annyit mondott, a szerződés részletei kizárólag Gomes edzőre és a klubra tartoznak.

Olvasói sztorik