Hírek

Egyáltalán nincs Schiff András a Videotonban

A házigazda MTK 2-1-re kikapott a hosszú nyeretlenségüket megtörő fehérváriaktól az élvonal 21. fordulójában.
OTP Bank Liga, 21. forduló
MTK – Videoton FC 1-2 (0-0)
Hidegkuti-stadion, 1500 néző. Játékvezető: Kassai
MTK: Hegedüs L. – Baki (Nagy T., 13.), Vukmir, Poór, Fejes – Pölöskei Zs., Vass Á., Horváth Zs. – Bese (Kelemen D., 65.), Torghelle, Ladányi (Vass P., 65.). Edző: Garami József
Videoton: Calatayud – Szolnoki, Juhász R., Tar Zs., Stopira – V. Gomes (Zé Luis, 60.), Sándor Gy. – Gyurcsó (Nildo, 57.), Kovács I. (Oliveira, 81.), Álvarez – N. Nikolics. Edző: José Gomes
Gólszerzők: Torghelle (tizenegyesből 83.), illetve Álvarez (72.), Nildo (75.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kanta József és Kálnoki Kis Dávid öt sárga lapja, Rodenbücher István pedig a hatalmas felháborodást kiváltó pécsi piros lapját követő eltiltása miatt hagyta ki a Videoton elleni találkozót. Mindkét csapatban voltak olyanok, akik számára pikáns volt a párosítás, hiszen Juhász Roland korábban az MTK-ban, Torghelle Sándor és Fejes András pedig a Videotonban játszott.

A tabellán látható 16 pontos különbség nem látszott a pályán. A nagy küzdelemnek áldozatul esett a látványos támadófoci, ugyanis nem bővelkedett helyzetekben az első félidő. Lövésekben nem volt hiány, de a védők rendszerint blokkolni tudtak, a kapusoknak nem akad sok dolguk.

A 25. percben Stopira fellökte Bese Barnabást a tizenhatoson belül, de Kassai nem adott tizenegyest. A 31. percben Torghelle lövése a kapufáról Calatayud lábára, majd a háló tetejére pattant. A szünet előtt Gyurcsó tekert a kapu fölé egy szabadrúgást.

Az 55. percben a hazaiak vezettek veszélyes támadást, de Horváth Zsolt beadása után Pölöskei Zsolt lábáról a lövés előtt lelopták a labdát. A vendégek támadókat, a fővárosiak védőket cseréltek be, ami meghatározta a játék képét a folytatásban. A 64. percben Kovács István egy ígéretesnek tűnő akció végén csúnyán a kapu fölé lőtt. A 72. percben Álvarez megunta a Videoton impotens támadójátékát, és húsz méterről védhetetlenül a hálóba bombázott (0-1).

A gól után Poór Patrik lerántotta a kapura törő Zé Luist, de Kassai nem adott tizenegyest, csak szabadrúgást, mert szerinte nem a tizenhatoson belül történt a szabálytalanság. Rosszul látta. Az MTK játékosa megúszta egy sárga lappal, de csapata nem, ugyanis Nildo a hálóba bombázta a szabadrúgást (0-2). A 82. percben egy hazai szöglet, és Poór fejese után Zé Luis kézzel belekapott a labdába, ezért Kassai tizenegyest adott, amit Torghelle értékesített (1-2).

A 86. percben Zé Luis tekert a kapu mellé. Hiába erőlködött az MTK, a hajrában több gól már nem született. A fővárosiak továbbra is nagyon nehéz helyzetben vannak a kiesés szempontjából, a székesfehérváriak hátránya viszont ezúttal nem csökkent tovább a listavezető DVSC-vel szemben.

– Örülni kell, hogy megszakadt a hosszú nyeretlenség, mert a Debrecen az utolsó utáni percben lőtt góllal megnyerte a mérkőzését, és a jövő héten Videoton–Loki rangadó lesz Székesfehérváron – kezdte elemzését a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton és a Siófok egykori válogatott játékosa. – Az eredménynek tehát örülni kell, de nem szabad szó nélkül elmenni a mutatott játék mellett. Nagyon halkan mondom – mert az aggódás és a féltés vezérel –, de úgy láttam, hogy a bajnoki címre pályázó csapat a pályán semmilyen vonatkozásban nem tudott a kiesőjelölt MTK fölé nőni. Az első félidőben egyet lőttek kapura a vendégek, pedig nem egy bajnokaspiráns ellen játszottak, hanem a lelkes fiatalokból álló kiesőjelölt ellen. Az első felvonásban inkább az MTK-nak volt lehetősége. Elég sok kívánnivalót hagy maga után a Videoton játéka, amely lassú, körülményes és öreguras, mintha a meccs előtt egy órával találkozott volna először a tizenegy játékos. A kombinatív játék legkisebb jelét sem lehetett látni. Monoton, minden önbizalom nélküli a futball. Sok a zongoracipelő, kevés a zongorista, Schiff András pedig egyáltalán nincs.

Olvasói sztorik