NB I

A 2013-as év bajnoka a Videoton

Ismét éves tabellát készített, és magyar bajnokot hirdetett a Rangadó.hu! Fölényes fehérvári siker!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az előző szezon harminc fordulójából tizenhármat, a jelenlegi bajnokságból pedig tizenhét kört játszottak az idei naptári évben. Ez kereken harminc mérkőzést jelent minden csapat számára, tehát egy komplett bajnokságot. A Rangadó.hu legújabb összeállításban ismét elkészítette az esztendő tabelláját, amelyből kiderül, hogy a Videoton lett a 2013-as bajnok!

A tabella negyedik helyén kezdte az évet a székesfehérvári csapat, de remek tavaszi teljesítményének köszönhetően ezüstérmet szerzett. A jelenlegi bajnokságot is kiválóan kezdték, október közepén, a 11. forduló után még négy ponttal vezették a táblázatot, azóta azonban kikaptak a Honvédtól, a sereghajtó Kaposvártól, illetve legutóbb a Fraditól, valamint döntetlent játszottak a Diósgyőrrel és a Haladással. Bár a téli szünetre második helyezettként vonulhatnak, a naptári év összevetésében magabiztosan végeztek az élen.

Ha csak ezt nézzük, némileg érthetetlen a szurkolók elégedetlensége. A vasárnapi mérkőzés után a csapatot kifütyülték, José Gomes vezetőedző ellen pedig tüntettek. Lehet, hogy a portugál szakembernek ez volt az utolsó meccse Székesfehérváron, bár a mérkőzés után közölte, hogy szerinte ő a megfelelő ember a Videoton céljainak megvalósításához.

Persze, ne felejtsük el, hogy egy csapat élete nem csak a bajnokságból áll. A tavaszi Ligakupa-döntőt hazai pályán 5-1-re elvesztették a fehérváriak a Fradi ellen, a Magyar Kupában nem jutottak be a fináléba, a mostani kiírásban pedig már a legjobb nyolc közé sem, az Európa Liga selejtezőjéből pedig az első adandó alkalommal kiestek… Így már érhető a drukkerek megnyilvánulása.

De térjünk vissza a naptári év bajnoki tabellájához, amelynek második helyén a címvédő Győri ETO áll, a bronzérmes pozíciót pedig a jelenlegi listavezető Debrecen foglalja el, tehát a Ferencváros ebben az összevetésben sem tudott dobogóra kerülni.

Bár a csapatoknak az őszi 17 meccsen sokkal több lehetőségük volt pontokat gyűjteni, mint a tavaszi 13 mérkőzés során, vannak, akik mégis az első félévben voltak eredményesebbek. Ilyen a Honvéd, a Kecskemét, az MTK és a Kaposvár. A Pápa a megszokottnál jobb őszi produkciójával sem tudta feledtetni a pocsék tavaszt, de szembetűnő a Paks idei gyengélkedése is. Az esztendő legrosszabbja az aktuális sereghajtó Kaposvár lett.

A tavasszal kieső Siófok és Eger, valamint az újonc Puskás Akadémia és Mezőkövesd nem szerepel a listánkban.

A 2013-as bajnoki tabella (30 forduló)

1. Videoton 28 pont tavasszal + 33 pont ősszel = 61 pont idén

2. Győri ETO 26 + 30 = 56 pont

3. Debrecen 18 + 37 = 55 pont

4. Ferencváros 24 + 27 = 51 pont

5. Bp. Honvéd 27 + 23 = 50 pont (14 győzelem)

6. Sz. Haladás 23 + 27 = 50 pont (13 győzelem)

7. Kecskemét 24 + 21 = 45 pont

8. Pécsi MFC 18 + 25 = 43 pont

9. Diósgyőr 14 + 28 = 42 pont

10. Újpest 19 + 21 = 40 pont

11. MTK 19 + 15 = 34 pont

12. Pápa 8 + 23 = 31 pont

13. Paks 12 + 17 = 29 pont

14. Kaposvár 14 + 9 = 23 pont

Olvasói sztorik