Hírek

2012 foci-legjei

Az év leghűségesebbje, az év igazolása, az év hisztije, az év beszólása, az év edzőküzdelme, az év öreg mestere, az év fiatal szakvezetője, az év leggyűlöltebb edzője, az év gólja, az év vitája, az év sportszerűtlensége, az év bizonyítása, az év legszomorúbb gólöröme, az év kapusbénázása, az év legszebb pályán kívüli pillanata és az év legviccesebb focivideója egy helyen!

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az év leghűségesebbje: Radamel Falcao, aki egy ilyen csodás év után is az Atleticónál marad. Büszke arra, hogy ennyire kapós, de inkább a szívének legkedvesebb madridi szurkolókat boldogítja még egy darabig.

Az év igazolása: Jordi Alba, Barcelona. A balhátvéd kiegyensúlyozott szereplése és visszatérése a katalán család kebelére az év egyik legszebb sztorija.

Az év hisztije: Cristiano Ronaldo folyamatos panaszkodása, heti rendszerességű kopogtatása a Real Madrid elnökének ajtaján, illetve elvágyódása Ferguson mester vörös istállójába.

Az év beszólása: Mourinho mester december eleji sajtótájékoztatóján egy darab szarnak nevezte a Real problémáiról kérdező újságírót.

Az év edzőküzdelme: Tito Villanova komoly betegséggel küzdve a legjobb őszi Barca-idényt tudhatja maga mögött. Fültőmirigyrákja kiújult, de a legyőzhetetlen, szerény mester Rosell klubelnök szerint heteken belül visszatér a kispadra.

Az év öreg mestere: Vicente Del Bosque. Tudásban, kedvességben, sziporkákban a legnagyobb. Egy igazi professzor, világ- és Európa-bajnoki címekkel a tarsolyában.

Az év fiatal szakvezetője: nincs olyan focifan, aki ezt a címet ne Jürgen Kloppnak adná. A Borussia Dortmund edzője fanatikus, okos és elképesztően nagy jövő áll előtte.

Az év leggyűlöltebb edzője: Rafa Benitezt egyöntetű ellenszenv fogadta a Chelsea-stadionban. Nem csoda, ha egy olyan klublegendát kellett a padról lelöknie, mint Roberto di Matteo. Benitez mellett azonban olyan szakmai érvek is szólnak, mint a Valenciával megnyert bajnokság és UEFA Kupa-győzelem, illetve a Liverpoollal elhódított BL-trófea.

Az év gólja: számos gyönyörű találat volt az elmúlt évben, a vezető spanyol focilap, a Marca szerint Messi Sevillának rúgott, meglehetősen technikás gólja volt a nyerő. Mások szerint Zlatan Ibrahimovics angolok elleni csodás gólja volt minden idők legszebb és legokosabb találata.

Az év vitája: Messi és David Villa szeptemberi, Granada elleni meccsen történt összeszólalkozása, ami nem megszokott a katalánoknál. Egyesek tudni vélik, hogy Villa éppen Messivel való megromlott kapcsolata miatt távozik hamarosan a csapattól.

https://www.youtube.com/watch?v=dO3qdR_ZH3g

Az év sportszerűtlensége: Luiz Adriano, az ukrán Sahtar Donyeck focistájának pofátlan gólja a dán Nordsjaelland ellen, amelyről a Rangadó.hu is írt!

Az év bizonyítása: A BL-győztes Edgar Davids egy negyedosztályú angol csapat, a Barnet FC menedzsere lett, ahol ígérete szerint nemcsak edzősködni, hanem játszani is fog.

Az év legszomorúbb gólöröme: Casillas mintha mostanában nagyon nem örülne CR góljainak. Iker-kolléga hányattatásairól magunk is írtunk a Rangadó.hu hasábjain!

Az év kapusbénázása: Valdes lehetetlen mozdulata után Di Maria simán a kapuba talált az El Clasicón.

https://www.youtube.com/watch?v=YY0XzGYsi7A

Az év legszebb pályán kívüli pillanata: az ománi operatőr megoldása, a helyi bajnokság mérkőzésén.

Az év legviccesebb focivideója: A TVGOLO Comedy Football 2012 című összeállítása.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik