NB I

Hiba nélkül hozná a meccset

Rózsa Dániel szerint a szombathelyi csapat megragadhat a dobogón, de ehhez győzniük kell Kaposváron.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az élvonal előző fordulójában a Haladás – Hrepka Ádám duplájával – hazai pályán 2-0-ra legyőzte a Bp. Honvédot. A szombathelyiek a harmadik helyen állnak az NB I-ben, de a dobogó második fokától is csak három pontra vannak. Szombaton a kiesés elől menekülő Kaposvár otthonába látogat a Haladás, ahol újabb lépést tehet az érmes hely megszerzése felé.

A Rangadó.hu megkeresésére a szombathelyiek kapusa, Rózsa Dániel elmondta, ideje lenne már győzniük a Rákóczi otthonában.

– Mit vár a Kaposvár elleni mérkőzéstől?
– Nagyon nehéz meccsre készülünk, mert a Kaposvárnak ez az egyik utolsó lehetősége, ha fel akar zárkózni a többi csapatoz. Biztos, hogy mindent meg fognak tenni a győzelemért, de nekünk is szükségünk van a három pontra. Nagyon rég nem nyertünk Kaposváron, és szeretnénk véget vetni a rossz sorozatnak – kezdte Rózsa Dániel.

– Miért nehéz Kaposváron győzni?
– Hazai pályán nagyon masszív csapat volt mindig is. Bár a rossz sorozatról mi is tehetünk, mert a kaposvári meccseken mindig elkövettünk olyan buta hibákat, amik miatt nem tudunk nyerni.

– A Haladás a harmadik helyen áll a bajnokságban. Tartható ez a helyezés?
– Úgy érzem, hogy igen. Most két olyan mérkőzésünk jön, amelyen mi vagyunk az esélyesebbek. Ha ezt az esélyességet sikerül realizálnunk, akkor megragadhatnánk elől.

– Majdnem minden interjúban elmondják az ellenfelek, hogy Szombathelyről szinte lehetetlen győztesként távozni. Mitől van ekkora respektje a Haladásnak?
– Vannak nagyon jó képességű futballistáink, de az egymásért való küzdeni tudás, és a csapategység kiemelkedő nálunk. Ebben van az igazi erőnk. Nem vagyunk sokan, de az egység megvan.

– A magyar futballisták többsége szeretné külföldön kipróbálni magát. Ön is menne?
– Szeretnék egy napon külföldön védeni, de nem könnyű kikerülni. Nyilván az is fontos, hogy melyik bajnokságba mehetnék, hiszen fontos, hogy előrelépés legyen. Szívesen kipróbálnám magam egy nívósabb helyen is.

– A Haladás minden évben nevel fiatal tehetségeket, akik meghatározó szerepet töltenek be a bajnokságban. Mitől ilyen jó az utánpótlásuk?
– Van egy kidolgozott rendszer, ami alapján folyamatosan érkeznek a nagy csapathoz a tehetségek. Most nagy a merítési lehetőség és több emberből több minőségi futballista kerül a felnőttek közé.

– A Haladás is egy szisztematikusan felépített csapat, amelyet nagyon tisztelnek az ellenfelek. Odaérhetnek a bajnoki címhez pár éven belül?
– Ezt előre nem lehet tudni, de jelen állás szerint úgy gondolom, hogy nem. A realitásokkal tisztában kell lenni. A klub költségvetése nem olyan, hogy mi bajnoki álmokat szövögethessünk.

– A Haladás még játszik a Kaposvárral, a Mezőkövesddel, a Diósgyőrrel, a Ferencvárossal, a Pakssal és a Péccsel. Milyennek látja a sorsolásukat?
– Szerintem kedvező. Lesznek még nehéz meccseink is, de lesz három mérkőzésünk olyan csapatokkal, amelyek az alsó régióba tartoznak. Illetve a Fradival itthon játszunk, és hazai pályán bárkit meg tudunk verni.

Olvasói sztorik