NB I

Erőn felül teljesítenek

Fehér Zoltán úgy érzi, ha tudják hozni az eddig mutatott játékot, akkor van esélyük a dobogón végezni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Vasárnap délután a Bp. Honvéd csapatát látta vendégül a Haladás az élvonal 24. fordulójában. A jó iramú találkozón látványos játékot bemutatva 2-0-ra a szombathelyiek győztek, és a Videotont megelőzve felléptek a tabella harmadik helyére. A kispestiek elleni találkozón végig a pályán volt a Haladás rutinos védője, Fehér Zoltán, aki szintén úgy érzi, hogy nagy iramot diktáltak az összecsapáson, és akár nagyobb különbséggel is nyerhettek volna.

– Azt gondolom, az első félidő elég jóra sikeredett – kezdte Fehér Zoltán. – Mindenképpen nyerni szerettünk volna, így is mentünk ki a pályára, és az első percekben azt lehetett érezni, hogy mindenki rajta van a meccsen. Nyomás alá tudtuk helyezni a Honvédot, és akár több gólt is rúghattunk volna az első félidőben. Elég nagy iramot diktáltunk, és az egész mérkőzés lüktető volt. A második félidőben is tudtuk folytatni a jó játékot, kettő-null után sem akartunk visszaállni, de a Honvéd is gólt akart lőni, és nem mondott le arról, hogy pontot szerezzen. Emiatt a vége kicsit nehezebb lett, és talán annyira látványos sem volt a második játékrész.

– A mérkőzést követően a szakértők méltatták és dicsérték a Haladás játékát. Belülről is extrának érezték a mutatott produkciót?
– Éreztük, hogy sikerülnek a passzok, sikerülnek a beadások, és meg tudjuk őket verni egy az egyben. Éreztük belülről, hogy jól megy a játék, ezért is volt fontos, hogy gólt tudjunk lőni. Jó lett volna további gólokat szerezni az első félidőben, mert érezhető volt, hogy mindenki nagyon pörög.

– Artner Tamás sokszor elmondja, hogy a szombathelyi klub nincs ezekre a kiváló eredményekre predesztinálva. Ön mit szól a remek szerepléshez?
– Mindenképp a csapat érdeme a kiváló szereplés. Ez benne van a keretben, de talán mondhatom, hogy erőn felül teljesítünk. Kevesen vagyunk, de azt gondolom, minőségi játékosok vannak nálunk. Ha a többi csapathoz hasonlítjuk magunkat – és szoktunk is erről beszélgetni –, akkor mindenképp meglepetés, hogy ott vagyunk a dobogón. Tudjuk, hogy mire vagyunk képesek, és érezzük, hogy ez bennünk van, de azt gondolom, hogy bravúr a szereplésünk.

– Reális cél lehet, hogy a dobogón fejezze be a bajnokságot a Haladás?
– Ez azért a többi csapaton is múlik, és hátra van még hat meccs. Remek együttesek vannak előttünk és mögöttünk is, de ha tudjuk tartani ezt a formát, és hozni ezt a játékot, akkor van esélyünk a dobogón maradni. Hangsúlyozom azonban, hogy rettentően nehéz lesz.

Olvasói sztorik