NB I

Vége az Újpest remeklésének

Radó András szünet előtti góljával a Haladás 1-0-ra győzött a lilák ellen. Képgalériával!
OTP Bank Liga, 22. forduló
Szombathelyi Haladás – Újpest FC 0-1 (0-1)
Szombathely, 4000 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Haladás: Rózsa – Fehér Z., Guzmics, Tóth P., Bosnjak – Nagy G., Simon Á., Radó (Medgyes, 92.), Iszlai, Szakály A. (Gyurján B., a szünetben) – Hrepka (Németh M., 60.). Edző: Artner Tamás
Újpest: Dmitrovics – Nagy J., Heris, Juanan, Ngawa (Tshibuabua, 53.) – Szuljics, Vasziljevics, Koszovics (Simon K., 64.), Szankovics, Balogh B. – Zamostny (Proesmans, 62.). Edző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerzők: Radó (45.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az utóbbi hetekben jól és eredményesen játszó, és a háttérproblémáktól immár megszabaduló újpestiek nélkülözték az eltiltott Kabát Pétert és a Ahjuperát, illetve Antónt. A hosszú ideig mellőzött Szélesi Zoltán elvileg visszakerült a keretbe, de ezúttal ő is hiányzott, a sérülés után visszatérő Simon Krisztián viszont a kispadon kapott helyet. A szombathelyiek Dvorschák, Devecseri és Schimmer játékára nem számíthattak.

Eleinte a Haladás birtokolta többet a labdát, de az Újpest a folytatásban átvette az irányítást. A tizedik percben egy szögletet követően Fehér Zoltán fejelt középről, nem sokkal a kapu mellé, de lökés miatt egyébként is kifelé ítélt szabadrúgást a játékvezető. Két perccel később Balogh Balázs szabadrúgás ment fölé. Ennél komolyabb lehetőség nagyon sokáig nem adódott.

A 29. percben egy hazai szöglet után Ngawa a levegőben összeütközött a saját kapusával, majd miután földet ért, néhány pillanatra elvesztette az eszméletét, de mivel gyorsan érkezett a segítség, nem lett komoly baj az ijesztő jelenetből. A 37. percben Szuljics gynege lövése elpattogott keresztbe a kapu előtt. A szünet előtt Radó 22 méteres lövését Dmitrovics szögletre ütötte, majd a sarokrúgás után Nagy Gábor hajszálpontos átadását Radó a hálóba lőtte (1-0).

A fordulás után Nagy Gábor átadását Hrepka lőtte a kapu mellé. A 61. percben Németh Márió lőtt közelről, éles szögből a kapu fölé. A 67. percben Proesmans elsodorta a labda megjátszásán fáradozó Radó Andrást, de a játékvezető nem látott szabálytalanságot. A 71. percben Szuljics lövését Guzmics blokkolta az ötösnél. A hajrában Vasziljevics fordulásból a kapu mellé lőtt.

Rendkívül eseménytelen, unalmas, álmosító meccset játszottak a csapatok. Radó András góljának köszönhetően a szombathelyiek értékes három pontot szereztek, hiszen felléptek a negyedik helyre. Az Újpest jó sorozata viszont ezzel megszakadt, és vereséggel hangolt a Ferencváros elleni derbire!

– Valami nagyon hibádzik az Újpestnél. Ügyeskedő középpályások vannak a csapatnak, de ma nem akadt olyan szintű csatár, aki veszélyt jelentett volna az ellenfél kapujára. Előrefelé nagyon vékony az együttes – kezdte a Rangadó.hu állandó szakértője, Herédi Attila, az Újpest egykori válogatott játékosa, majd edzője. – A kapott gólban Heris vastagon benne volt, olyan védőik vannak, akik hiba nélkül nem tudják lehozni a meccseket. Kabát Péter a rutinjával helyzetbe tud hozni másokat, gólt tud rúgni, és a rögzített szituációknál életveszélyes, ő nélkülözhetetlen ebből az Újpestből. Kezdeményeztek a vendégek, de ezeknek nem volt súlyuk, a Haladás pedig próbált kontrázni. Ezen a pályán nehéz futballozni, mert a szombathelyiek otthon mindig vért isznak, rúgnak-harapnak. Ha nem gyorsítják a vendégek úgy a játékot, hogy ne érjék utol őket, akkor nehéz dolguk van. Az Újpest ezúttal nem tudott helyzetet kidolgozni, bár a hazaiaknak sem voltak ziccereik, Radó jó egyéni teljesítménye kellett a gólhoz. Az Újpest játéka a helyezését tükrözte. Rossz főpróba után talán jól fog sikerülni az előadás, vagyis a Fradi elleni derbi, most csak ebbe lehet kapaszkodni.

Olvasói sztorik