NB I

Lefegyverezték a Puskást

A Haladás 2-1-re győzött a Puskás Akadémia ellen az élvonal 23. fordulójának nyitómeccsén, Székesfehérváron. Képgalériával!
OTP Bank Liga, 23. forduló
Puskás Akadémia FC – Szombathelyi Haladás 1-2 (1-2)
Székesfehérvár, 300 néző. Játékvezető: Vad II
Puskás FC: Hajdúch – Lorentz, Vaszicsku, Szekeres Á., Fabio – Tóth II B., Polonkai (Denkovics, 67.) – Szakály D. (Gallardo, 72.), Lencse, Czvitkovics – Tischler (Tóth I B., 74.). Edző: Benczés Miklós
Haladás: Rózsa – Fehér Z., Guzmics, Tóth P., Bosnjak – Iszlai, Simon Á. (Szakály A., a szünetben) – Németh M. (Gyurján B., a szünetben), Nagy G., Halmosi (Medgyes, 91.) – Radó. Edző: Artner Tamás
Gólszerzők: Czvitkovics (41.), illetve Guzmics (34.), Radó (43.)
Kiállítva: Tóth II B. (71.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Puskás Akadémia tíz, a Haladás nyolc pontot szerzett eddig a tavasz során, tehát jó formában lévő csapatok meccse nyitotta az élvonal 23. fordulóját Székesfehérváron.

A meccs elején Lencse László, a másik oldalon pedig Németh Márió került a földre a tizenhatoson belül, de egyik esetben sem ítélt büntetőt a játékvezető. A 11. percben Czvitkovics távoli szabadrúgását fogta Rózsa Dániel. A felcsútiak léptek fel kezdeményezően, nyomasztó labdabirtoklási fölénybe kerültek, letáboroztak a vendégtérfélen, de számottevő helyzetet nem tudtak kialakítani. A 18. percben egy veszélyes ellencsapás végén Radó András átemelt a kifutó Hajdúch kapus fölött, de a labda a kapufa mellé szállt.

A 21. percben Guzmics lövését blokkolták, a szöglet után Tóth Péter veszélyes fejese suhant el a keresztléc fölött. A 29. percben Szakály Dénes lövését Rózsa vetődve védte. Három perc múlva Halmosi beadását Hajdúch a gólvonal előtt elvétette, de nagy szerencséjére nem érkezett egyetlen szombathelyi sem középen. A szöglet után a felcsútiak kapusa az előtte tornyosuló csapattársaival, és az ellenfél játékosaival foglalkozott, ezt Guzmics Richárd remekül kihasználta, és a hálóba fejelt (0-1).

A túloldalon nagy kavarodás alakult ki a tizenhatoson belül, de végül egyik hazai játékos sem jutott el lövésig. A 41. percben egy szombathelyi beívelés után a kapujából kilépő Hajdúch leterítette Halmosit, de a bíró nem adott büntetőt. Az ellentámadás végén a vendégek nem tudtak felszabadítani, Czvitkovics távolról lőtt, bombáját Rózsa nem védhette (1-1). Gyönyörű góllal egyenlített a Puskás FC, de a középkezdés után Németh Márió adott pontos passzt Radónak, aki egy szép csel után a hálóba gurított (1-2).

A szünet után Czvitkovics lövését védte Rózsa. A 63. percben Radó került helyzetbe, de az ötös sarkáról fölé lőtt. A második félidő elején ismét kevés lehetőség adódott a csapatok előtt, de ez így volt az első felvonásban is, amelynek vége felé kimondottan megélénkült a játék. A 71. percben Tóth II Balázs magasra emelt, nyújtott lábbal szabálytalankodott Gyurján Bencével szemben, ezért a játékvezető piros lapot adott neki.

Rendkívül darabossá vált, lelassult a játék, pedig az iram korábban sem volt észbontó… Tóth Péter éles szögből leadott fejesét Hajdúch fogta, majd Denkovics lőtt fölé úgyszintén kiszorított helyzetből. A Haladás nem erőltette a támadásokat, az emberhátrányban lévő Puskás FC pedig nem tudott veszélyes akciókat vezetni. A 83. percben Iszlai remek átadásával Halmosi kilépett, de elgurította a labdát a kapufa mellett. A 93. percben elképesztő egyenlítési lehetőség adódott a hazaiak előtt, de az őrizetlenül hagyott Szekeres Adrián nyolc méterről a kapu fölé bombázott.

A Puskás FC a 94. percben szögletet rúghatott, Szekeres Adrián fejesét a gólvonalon álló Nagy Gábor kifejelte, így a Haladás oda-vissza legyőzte felcsúti ellenfelét.

– Akkor lett volna értelme a diósgyőri bravúrnak, ha ma is nyert volna a Puskás Akadémia. Kicsit monoton volt a csapat játéka, nem voltak meg azok a ritmusváltások, amelyen főleg a támadó harmadban kellenek az eredményességhez. A Haladás nagyon fegyelmezetten védekezett, sikerült gólokat rúgnia, és további helyzetei is voltak. A kiállítást túlzó játékvezetői döntésnek érzem, az egy sárga lapos megmozdulás volt. Úgy nézett ki, a szombathelyiek ezután eldöntik a meccset, a helyzetei is megvoltak hozzá, a végén mégis pontot szerezhetett volna a Puskás. A hazaiak mezőnyfölénye meddőnek bizonyult, mert az a fajta ritmus hiányzott a játékából, ami Diósgyőrben jellemezte – mondta a Rangadó.hu szakértője, Hartyáni Gábor, a Puskás Akadémia korábbi vezetőedzője.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik