NB I

A kupagyőzelem a legfontosabb

Kabát Péter szeretne jelenlegi klubjánál maradni, hogy jövőre a bajnoki címért harcoljon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Eltiltották, így nem lehetett ott a Fradi elleni derbin, ami után összetűzésbe keveredett az öltözőfolyosón az újpesti Kabát Péter. A rutinos támadó a legutóbbi, kínlódós pécsi 0-0 alkalmával már ott volt csapatában, de megsérült, így a szerdai MTK elleni kupameccsen nem tudott pályára lépni. A kiváló csatár azok kevés újpesti kötődésű futballista egyike, akit a belga tulajdonos még nem tett félre, bár az ő jövője is erősen kérdéses. Kabát Péter a DigiSport televízió csütörtök reggeli műsorában beszélt klubja kupareményeiről és saját jövőjéről is.

– Milyen formában tért vissza a pályára az eltiltás után?
– Úgy érzem, nem volt gond, hiszen végig edzettem azt a két hetet – kezdte Kabát Péter. – Minden nap tréningeztem rendesen a csapattal, és úgy készültem, hogy játszhatok a derbin. Fellebbeztünk, de sajnos nem fogadták el, így nem tudtam pályára lépni, de úgy készültem egész héten, hogy ha játszom, akkor jó formában legyek.

– Nehezebb volt szurkolni a lelátón, mint a pályán küzdeni?
– Mondtam is többször, hogy a Megyeri úton a Fradi ellen játszani számomra az év meccse. Sajnos csináltam egy buta, felesleges szabálytalanságot, ami miatt a videofelvétel alapján eltiltottak. Két mérkőzést kaptam, így sajnos nem játszhattam az összecsapáson. Megmondom őszintén, nehezen tettem túl magam rajta.

– Mi történt az öltözőfolyosón Besics és ön között?
– Nem történt semmi. Egy kisebb szócsata volt az öltözőfolyosón, de tényleg nem volt semmi. Egy felfújt dologról van szó, nem volt semmilyen verekedés, általában túlzásokat írnak.

– Mit gondol a Pécs elleni meccsről? Kívülről nézve eléggé antifoci volt a pályán…
– Úgy mentünk Pécsre, hogy mindenképpen szeretnénk nyerni, hiszen minél előrébb szeretnénk végezni a tabellán. Szerintem eléggé defenzív volt a PMFC, így utólag kiderült, hogy jó taktikát választottak. Öten védekeztek, és a védekező középpályásuk is hátul volt, úgyhogy néha hatan-heten álltak hátul, elég nehéz volt feltörni őket. Szerintem többet kellett volna a széleken erőltetnünk a támadásokat. Sajnos ott is lezárták a területeket, úgyhogy nem nagyon volt helyünk.

– Az MTK elleni nulla-nullás kupaelődöntő sem volt egy izgalmas találkozó. Milyen volt az összecsapás a lelátóról?
– Hideg volt és nagyon fújt a szél, nem irigyeltem a játékosokat. Ha ekkora szél van, akkor nem könnyű játszani. Talán közelebb álltunk a győzelemhez. Nem volt sok helyzet a mérkőzésen, de a második félidőben egy góllal nyerhettünk volna. Jó lett volna gólt lőni idegenben, hiszen az nagyon sokat számít. Ugyanez volt a Fradi ellen is kupában, idegenben null-null lett, a Megyeri úton pedig kiharcoltuk a továbbjutást. Nagyon remélem, hogy bejutunk a döntőbe, hiszen az a célunk, hogy megnyerjük a Magyar Kupát.

– Könnyen lehet, hogy úgy mennek a kupadöntőre, hogy nem is indulhatnak a nemzetközi porondon…
– Ez nem téma az öltözőben, mi nem szeretnénk ezzel foglalkozni. A téli felkészülésen az edzőnk minden egyes nap elmondta, hogy a kupát meg kell nyernünk. Mindenképp tovább szeretnénk jutni az MTK-n, be akarunk jutni a döntőbe. Mindent meg fogunk tenni, hogy megnyerjük, és utána lehet ezen studírozni, hogy mi lesz ezzel az eltiltással. Enyhítésért fellebbezünk, és nagyon remélem, hogy számunkra kedvező döntés születik ebben a szituációban. Ha a Debrecennel találkoznánk a döntőbe, akkor ugye mindenképp indulhatnánk, úgyhogy nagyon bízunk a pozitív döntésben.

– A jó szerepléshez gólokat kellene lőni. Mi az oka például Lázár Bence mellőzésének?
– Ezzel kapcsolatban az edzőt kellene megkérdezni. Bence minden edzésen odateszi magát, nem tudom, mi a baj vele. Nem hiszem, hogy lenne valamilyen konfliktusa az edzővel. Én is észrevettem, hogy az utóbbi meccseken csak egy-két perceket játszik. Látom azt, hogy valamiért nem nagyon bízik benne az edző, de ha így fog továbbra is edzeni, akkor szerintem fog rá számítani.

– Garami József azt nyilatkozta, hogy kezd összeállni az Újpest. Belülről is ezt érzi?
– Az utolsó néhány meccsen nem nagyon rúgtunk gólokat, de előtte sokat lőttünk, és szerintem masszívabb a csapat. Nem nagyon kapunk gólokat, és korábban elég nagy hiba volt, hogy egy meccsen is akár sok gólt kaptunk. Szerencsére ez megváltozott, most már csak gólokat kéne rúgni. Remélem, hogy szombaton a Videoton ellen ez már így is lesz.

– Pályára tud már lépni a Vidi ellen?
– Nem tudom még. Ez pénteken fog kiderülni, megpróbálok edzeni, de nem nagyon bízom abban, hogy tudok játszani, mert eléggé fáj a lábam. A jövő héten azonban már mindenképp szeretnék pályára lépni Győrben. Lesz egy hetem rendbe rakni a lábamat, úgyhogy a jövő héten már mindenképp, de ha lehet, akkor már most hétvégén is szeretnék játszani.

– Mennyire hiányoznak a lila-fehér érzelmű srácok?
– Többször is mondtam, hogy jobban örülnék, ha több magyar, több saját nevelésű játékos lenne a csapatban. A tulajdonos szíve joga eldönteni, hogy kit igazol. Így alakult, ilyen most a keretünk. Vannak minőségi légiósaink, és szerintem meg tudjuk nyerni a kupát, a bajnokságban pedig remélem, hogy feljebb kapaszkodunk a tabellán.

– Mi a cél bajnokságban? Mit vár a hátralévő hat fordulótól?
– Elég nehéz mérkőzéseink vannak, a hatból négy nagyon kemény meccs lesz, hiszen találkozunk a Vidivel, a Győrrel, a DVSC-vel és az MTK-val is. A nyolcadik helyre azért jó lenne felzárkózni, de hangsúlyozom, hogy a Magyar Kupa elhódítása az elsődleges célunk.

– Mik a tervek a következő szezonra?
– Szeretném, ha jövőre egész évben a bajnoki címért tudnánk harcolni. Sajnos ebben az évben ez nem adatott meg, de remélem, ha a nyáron olyan erősítéseket, és minőségi igazolásokat tudunk végrehajtani, akkor mindenképpen ez lesz a cél.

– Önnel?
– Remélem, hogy igen. Nem szeretnék elmenni. A tulajdonos úrral még fogunk beszélni erről, és biztos vagyok abban, hogy meg fogunk tudni egyezni. Mindenképpen szeretnék maradni a nyáron, hiszen Újpesten érzem jól magam. Úgy érzem, hogy pozitívan áll ehhez a dologhoz a tulajdonos úr, és szerintem a bajnokság végéig pont kerül az ügy végére.

Olvasói sztorik