NB I

„Az Újpest nélkül nincs magyar foci”

A csapatkapitány szerint mindenkinek jó, hogy lezárult a licencügy, mert a klubjának mindenképp az élvonalban van a helye.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csütörtök este derült ki, hogy az Újpest FC Kft. mellé kirendelt vagyonfelügyelő engedélye után az MLSZ versenybizottsága is hozzájárult a 2013–2014-es szezonra érvényes indulási jog átruházásához, így a csapat folytathatja szereplését a bajnokságban és a Magyar Kupában. A lila-fehérek csapatkapitánya, Kabát Péter a SportKlub televízió Dodzsem című műsorában elmondta, nagyon örül, hogy megoldódott végre az ügy, hiszen az Újpest nélkül nem is lenne magyar labdarúgás.

– Természetesen nagyon örülök, hiszen arra vártunk már több héten keresztül, hogy pont kerüljön ennek az ügynek a végére – kezdte Kabát Péter. – Szerintem mindenkinek jó, hogy ez most eldőlt, hiszen az Újpestnek mindenképp az élvonalban van a helye. Az Újpest nélkül nincs magyar labdarúgás, egy Újpest–Fradi nélkül nem is lenne az igazi a bajnokság. Az sem tett jót a magyar focinak, amikor néhány éve a Ferencvárost visszasorolták a másodosztályba, hiszen hiányoztak a rangadók. Az egész csapat nevében mondhatom, mindenki örül, amiért vége ennek az ügynek.

– Mi a magyarázat arra, hogy az utóbbi hetekben elkezdett ennyire jól játszani a csapat?
– Szerintem most kezdett összeállni a csapat. Nagyon sok a légiós nálunk, és mindenki tudja, idő kellett, hogy beépüljenek. Van egy olyan edzőnk, aki tényleg tud a játékosok nyelvén beszélni. Nagyon sokszor elmondta nekünk, hogy ne foglalkozzunk ezzel az üggyel, és csak a játékra koncentráljunk. Jöttek sorban a mérkőzések, úgyhogy nem is nagyon volt időnk ezen agyalni. Tudtuk, hogy azzal tesszük a legjobbat a klubnak, ha nyerjük a meccseket.

– Évek óta nem tapasztalt tüzet és akaratot lehet látni a játékosokon…
– Az utolsó négy-öt meccsen veretlenek vagyunk, és rugdossuk a gólokat. Talán felszabadultabban is játszunk, de nem tudok magyarázatot adni arra, hogy miért. Kellett idő, hogy összeérjen a csapat. A vezetőedző megtalálta a gárda gerincét, és végre nyerjük a mérkőzéseket. Ez a szurkolóknak és mindenkinek jót tett, hiszen egyre többen jönnek ki mostanában a meccseinkre. Ötezer néző volt a DVTK ellen, ilyenre már elég régóta nem volt példa. Nagyon örülünk, hogy a szurkolók is mellettünk vannak, és remélem, ezek után is mellettünk lesznek, hiszen szükségünk van rájuk.

– A klub helyzete megoldódott, de biztosan szeretnének továbbra is ilyen jól futballozni…
– Ezt megígérhetem, mert minden meccset meg szeretnénk nyerni. Most ott vagyunk a legjobb négyben a Magyar Kupában, amit mindenképpen meg szeretnénk nyerni. A bajnokságban minél jobban fel akarunk kapaszkodni a tabellán. A csapat nevében is mondhatom, hogy a továbbiakban is megpróbálunk ilyen eredményesen játszani, és minél több meccset megnyerni.

Olvasói sztorik