NB I

„A győriek behozhatják a hátrányt”

Egykori játékosa és edzője, Glázer Róbert szerint az ETO számára még nem lefutott a bajnoki cím kérdése a Debrecennel szemben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A győri születésű és nevelésű Glázer Róbert 1969 és 1982 között 305 mérkőzést játszott csatárként a Rába ETO színeiben. Tagja volt a bajnok (1982), a bajnoki bronzérmes (1974), és az MNK-ezüstérmes (1979) együttesnek is. Később edzőként irányította a győrieket, a kecskemétieket és egy rövid ideig a magyar válogatottat is. A Rangadó.hu szakértőjeként a vasárnap esti Győri ETO – KTE (2-1) mérkőzésről elmondta, hogy megérdemelten győzött a házigazda, de jobb helyzetkihasználással a vendégek is simán nyerhettek volna.

– Taktikailag mindkét csapat azonos hadrendben játszott, ám ez az ETO-nál a második félidőben felbomlott, mert Horváth Ferenc minden támadószellemű játékosát becserélte – kezdte elemzését Glázer Róbert. – Az első húsz percben kimondottan jó iramú volt a mérkőzés, Varga Rolandnak sok lehetősége volt, Gréczi pedig nagyon szép gólt rúgott. A második felvonásban Szavics elfáradt, és Szécsi, illetve Gréczi sem tett hozzá annyit a csapat összteljesítményéhez, mint korábban. Vukaszovics szinte végig sokat vállalt, de sok pontatlanság volt a játékában.

– A Kecskemétnek a második félidőben is volt lehetősége, talán Simon András hagyta ki a legnagyobbat. Az ETO-nál a csereként beállt Kalmár Zsolt sokat tett a sikerért, Varga Roland nagyon nagyot hajtott, ő volt a leginkább agilis, megérdemelte a győztes gólt, amely előtt Forró Gyula nagy helyezkedési hibát vétett. Balázs Zsolt nagyon jó futballista, nem értem az okát, ezúttal miért így szállt be, hiszen inkább lelassította a játékot. Ami a kecskemétieket illeti, örömteli, hogy a fiatalok egyre jobban teljesítenek.

– A győrieknél sokkal nagyobb szerepet kellett volna vállalniuk a védőknek a támadásépítésben, mert a KTE egy csatárral állt fel. Svec különösen gyenge napot fogott ki. Megérdemelten győzött a házigazda, mert sokkal több és nagyobb helyzeteket dolgozott ki, de ne feledjük, ha az alföldiek null-egynél szereznek még egy gólt, talán simán megnyerik ezt a nagyon mozgalmas meccset.

A listavezető Debrecen meglepő szombati veresége és a győriek utolsó pillanatban elért vasárnapi sikere azt jelenti, hogy a két csapat között nyolcról öt pontra olvadt a különbség a tabellán, hat fordulóval a bajnokság vége előtt. Szakértőnk szerint az ETO-nak még van esélye a címvédésre.

– Nagyon hiányzik Győrben, hogy a közönség nem megy ki nagyobb létszámban a meccsekre, pedig nagy segítséget és komoly lökést adhatna a csapatnak, amely jó passzban van – szögezte le Glázer. – A DVSC belefutott egy nagy zakóba, de a játék képe alapján teljesen megérdemelten nyert az MTK. Korábban sokan mondták, hogy a debreceniek már megnyerték a bajnokságot, ők rendkívül sportszerűen nem jelentettek ki ilyesmit. Érzésem szerint a győriek behozhatják a hátrányukat a listavezetővel szemben.

A tabellán egyéb érdekességek is történtek a hétvégén, hiszen a Videoton lecsúszott, a Haladás előrelépett, és az FTC, illetve a Diósgyőr is felzárkózott.

– A Fradi lendületbe jött, noha szerencsésen nyert az Újpest ellen, hiszen valljuk be, minden tíz évben egyszer csúszik el így egy védőjátékos, mint a derbin Nagy János. A Haladástól nagyon jó játékot láthatunk, a Honvéd ellen is végig hajtottak, letámadtak, szóval vállalták a bátor játékot. A Videoton nagyon rossz passzban van, pedig a játékosok ugyanolyanok, mint ősszel voltak, mégis gyenge eredményeket produkálnak. A DVTK számára az a szimpátia, ami körülveszi, tehát a közönsége órási fegyver, de mostanság ők sem úgy játszanak, mint ősszel. Azt mondja Tomiszlav Szivics, hogy sok ez a terhelés számukra, de ezzel nem értek egyet. Nem érzem, hogy esélyesek lennének a dobogóra. Szerintem a harmadik hely a Ferencváros és a Haladás között fog eldőlni – mondta végül Glázer Róbert.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik