Ez tényleg nulla volt

A Pécs és az Újpest kapusa az első félidőben nyugdíjba is mehetett volna, de a szünet után sem született gól.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 24. forduló
Pécsi MFC-Matias – Újpest FC 0-0
Pécs, 1600 néző. Játékvezető: Iványi
PMFC: Gőcze – Nagy József, Balogh Béla, Romics, Lantos, Zsdrál – Horváth A. – Kővári, Szatmári, Városi – Perics (Bailo, 78.). Edző: Lőrincz Emil, Márton Gábor
Újpest: Dmitrovics – Nagy János, Litauszki, Juanan, Ngawa – Simon K., Vasziljevics, Koszovics (Proesmans, 59.), Balogh Balázs – Kabát (Lázár B., 89.), Tshibuabua (Szuljics, 59.). Edző: Nebojsa Vignjevics

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Újpest tulajdonosa kicsinálta a klub saját nevelésű játékosát, Szélesi Zoltánt. A Pécs tulajdonosa kicsinálta a klub saját nevelésű játékosát, Koller Krisztiánt. Sajnálatos hasonlóság a két egyesület között…

A hazaiaktól Márkvárt Dávid, Mohl Dávid és Fodor Ferenc is hiányzott, a vendégek pedig Ahjupera, Szankovics és Heris játékára nem számíthattak.

Az ötödik percben Tshibuabua lőtt közelről, éles szögből a kapu mellé. Ez is azt támasztja alá, hogy a vendégek kezdtek támadóbb szellemben, némi mezőnyfölényt alakítottak ki, de számottevő veszélyhelyzet sokáig egyik kapu előtt sem alakult ki. A harmincadik percben Szatmári lőtt a kapu fölé. Több említésre érdemes megmozdulás nem volt, a mezőnyben gyűrték egymást a csapatok, sok volt a pontatlanság és a szabálytalanság. Árulkodó adat, hogy az első felvonásban egyetlen kaput eltaláló lövést sem tudtak produkálni a csapatok.

A szünet után Vasziljevics belevetődött Kővári veszélyesnek tűnő lövésébe. Feltűnő volt egyébként, hogy a pécsiek akkor sem próbáltak támadni, amikor lehetőségük nyílt rá. Az 56. percben Kabát Péter lövését védte az elvetődő Gőcze. A túloldalon Perics fejesét fogta Dmitrovics. A 66. percben Kővári távoli kísérlete suhant el a keresztléc fölött. A 74. percben Balogh Béla röviden kifejelt labdáját Vasziljevics közelről, nagy erővel a kapu fölé bombázta.

A másik oldalon Szatmári kísérletébe Dmitrovics ujjheggyel belepiszkált, így ment a labda a kapu fölé. A 83. percben Szuljics lövését fogta Gőcze. A pécsi kapu előtt Litauszki buktatta Városit, de tizenegyes helyett csak szabadrúgás járt az esetért, ami végül nem volt veszélyes. Két perc múlva Kabát lapos lövése ment mellé. A 88. percben egy ellentámadás végén Bailo hozta helyzetbe Városit, aki látványosan a kapu fölé lőtt.

Ritka rossz meccs volt, amely arról maradhat emlékezetes, hogy a pécsiek rendkívül feltűnően nem akartak nyerni – vajon miért nem?

– Könnyű és nehéz helyzetben is vagyok egyszerre. Könnyű, mert az egész eddigi szezon egyik legalacsonyabb színvonalú meccsét láthattuk, viszont éppen ezért nagyon nehéz bármit mondani róla. Olyan volt ez, mint egy kötelező hétközi edzőmeccs, amelyet csak le akarnak tudni a csapatok. Egyik oldalon sem voltak lélekben felkészülve erre a találkozóra. A tabellán nem tudnak jelentősen elmozdulni előre- és hátrafelé sem. Az Újpest a kupára figyel, a Pécs pedig a túlélésért küzd napról napra. Mindkét edzőt szenvedélyesnek ismerjük, most mégis széttárt karokkal és legyintve ültek, bármit próbáltak tenni, képtelenség volt kimozdítani a csapatukat a mai állapotából. Örülhetnek az egy pontnak mindkét oldalon, ha valamelyikük talál egy gólt, nagy valószínűséggel megnyeri a mérkőzést, de a kapuk nem igazán forogtak veszélyben – mondta a Rangadó.hu szakértője, Bérczy Balázs, a Pécs és az Újpest egykori válogatott játékosa, a PMFC korábbi ügyvezetője.