NB I

Távozik a PMFC ügyvezetője

Feleki Attila a mostani szezon végén leköszön.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A komoly háttérproblémákkal küszködő pécsi klub ügyvezető-igazgatójával, Feleki Attiláról korábban is hallani lehetett, hogy esetleg távozik, és az utóbbi napok, hetek történései miatt is szóba került, hogy elhagyja a PMFC-t. A bama.hu oldalon elmondta, hogy nem most azonnal, hanem a szezon végén fejezi be a munkát.

– Hétfőn volt egy megbeszélésünk Matyi Dezső tulajdonossal, amelyen jeleztem, hogy mindenben a klub segítségére leszek, amíg szükséges, de legkésőbb a szezon végén távozom – mondta Feleki Attila. – A tulajdonos decemberi bejelentése után két nagyon fontos célom volt: egyrészt stabilizálni szerettem volna a klub működését, amellyel megnyugtathatom a játékosokat, az ott dolgozókat. Életben akartam tartani a klubot. Másrészt mindenképpen meg kellett szerezni a következő élvonalbeli szezonhoz elengedhetetlen licencet. Felelős vezetőként akkor nem tehettem meg, hogy távozom, hogy magára hagyom a csapatot, mert a licenc megszerzésétől függött a klub jövője, és ez hatalmas feladatot és felelősséget tett a vállunkra. Mára mindennek eleget tettünk, az összes feltételt teljesítettük, így remélem, hamarosan megkapjuk a licencet.

A klub továbbra sem fizette ki a korábbi vezetőedzőjének, Supka Attilának járó, tízmilliós nagyságrendű pénzt, illetve a csapatot működtető gazdasági társaság végrehajtás alatt áll. Úgy látszik, ezeknek a megoldása nem számít fontos célnak Feleki számára…

A pécsiek péntek este az élvonal 24. fordulójának nyitómeccsén az Újpestet fogadják. A remek tavaszkezdet már múlté, mostanság nincsenek valami jó formában, hiszen a bajnokságban három mérkőzés óta nem nyertek (ebből kettőt elveszítettek), emellett kiestek a Magyar Kupából és a Ligakupából is. Ráadásul belső ügyek is borzolják a kedélyeket, gyengítik az együttest: a játékosok nyilván nem vették túl jó néven, hogy a tulajdonos megbüntette őket azért, mert jelezték, elégedetlenek azzal, hogy hiába várnak a pénzükre.

És ha mindez nem lenne elég, akkor jegyezzük meg, hogy négy kezdőjátékos hiánya is nagyon kellemetlenül érintheti a pécsieket: Koller Krisztián részleges bokaszalag-szakadás, Fodor Ferenc ülőideg-gyulladás, Márkvárt Dávid és Mohl Dávid pedig sárga lapok miatt pihen.

Olvasói sztorik