NB I

Az egészséges keverék hozhatna sikert

Az egykori klubigazgató, Bérczy Balázs örül, hogy Pécsett bátran nyúlnak a magyar fiatalokhoz.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pénteken este az Újpestet látja vendégül a PMFC az élvonal 24. fordulójának nyitómeccsén. Mindkét klubhoz érzelmi szálak fűzik Bérczy Balázst, aki annak idején a baranyai megyeszékhelyen született, a pécsi együttesben lett NB I-es játékos, de később hét éven keresztül a fővárosi lila-fehéreknél szerepelt.

A korábbi válogatott középpályás 2006-tól az MLSZ főtitkáraként dolgozott, 2009-ben pedig a PMFC klubigazgatója lett. Bérczy Balázs jelenleg az MLSZ mérkőzésellenőreként tevékenykedik, és sportfelszerelésekkel is foglalkozik. A Rangadó.hu megkereste a korábbi sportvezetőt, aki a pénteki Pécs–Újpest meccsen kiélezett küzdelemre számít, hiszen mindkét gárdának van miért bizonyítania.

– Kiélezett, küzdelmes meccsre számítok – kezdte Bérczy Balázs. – A Pécsnek azt kell bizonyítania, hogy a jól sikerült tavaszkezdet után is képes arra, hogy az ismert problémák ellenére jó futballt mutasson. Az Újpestnek pedig azt kell megmutatnia, hogy az elmúlt hetek történései után lenyugodva, és a Fradi elleni utolsó percben kapott gól ellenére is jó csapata van. Ha az a Pécs áll fel, amelynek problémái vannak, akkor meggyőződésem, hogy a lila-fehérek az esélyesebbek. Ha azonban az a PMFC fut ki a pályára, amelyik az utóbbi időben jobban szerepelt, akkor abszolút háromesélyes a találkozó.

A játékosként Belgiumban is szereplő 48 éves Bérczy örül, hogy Pécsett bátran nyúlnak a magyar fiatalokhoz, és úgy gondolja, Újpesten is vannak olyan fiatal tehetségek, akikre építhetne a klub.

– Pécsett dolgoztam korábban, ezért sok fiatal játékost ismerek. Nagyon örülök, hogy bátran nyúltak hozzájuk, és bizonyították is, hogy érdemes velük foglalkozni, remekül megállták a helyüket. Úgy látom, hogy a Márkvárt, Kővári páros és a fiatalok már-már meghatározó szerepet játszanak a csapatban. Az Újpestnél egyelőre más irányt vettek a dolgok, de kezdenek úgy összeállni, hogy végre csapatként is együtt tudnak dolgozni. Újpesten is vannak fiatal tehetségek, gondolok Simon Krisztiánra, Lázár Bencére és Balogh Balázsra. Úgy gondolom, mindkét klub fiataljai nagy lehetőségek előtt állnak, és meggyőződésem, hogy az Újpestnél is jobban lehetne ezekre a játékosokra építeni. Nyilván fontos az eredmény, és jó, rutinos légiósokkal ezt meg lehet oldani. Pécsett az anyagi helyzet ezt nyilván nem teszi lehetővé, de úgy gondolom, az egészséges keverék hozhatna sikert mindkét csapatnál – mondta végül Bérczy Balázs.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik