„Minden meccset meg akarunk nyerni”

Hegedűs Dávid ellenfélként tér vissza a Rákóczi otthonába, és szeretne három ponttal távozni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn késő este lép pályára Kaposváron a Mezőkövesd az élvonal 23. fordulójának zárómérkőzésen. Az újonc borsodiak számára jól alakult a forduló, hiszen szombaton az MTK győzött a Paks otthonában. Sikerük végleg megpecsételné a Rákóczi sorsát, és a tolnaiakat is nehezebb helyzetbe sodorná.

A Rangadó.hu megkeresésére, a Mezőkövesd-Zsóry játékosa, Hegedűs Dávid elmondta, hogy nagyon szeretett Kaposváron futballozni, de jó döntésnek tartja, hogy nyáron Véber György csapatához szerződött.

– Milyen meccset vár a Kaposvár ellen?
– Már nagyon várom a találkozót. Köztudott, hogy én a Rákóczitól jöttem ide Mezőkövesdre. Négy évet töltöttem Kaposvárom, ezért tudom, hogy nem lesz könnyű dolgunk, de bízom benne, hogy a Honvéd elleni siker lökést adott a csapatnak, és sikerrel vesszük az akadályt – kezdte Hegedűs Dávid.

– Elfogja a nosztalgia a mérkőzés miatt?
– A keret azóta teljesen kicserélődött, mióta eljöttem. Jó érzés lesz visszatérni, és a Rákóczi Stadionban játszani, de csak ebből a szempontból lesz különleges számomra a találkozó. Remélem, sikerül három pontot szereznünk.

– A Kaposvár szinte minden nyáron új csapatot épít. Ön miért távozott?
– Lejárt a szerződésem, és nem sikerült megegyeznünk a hosszabbításról. Mezőkövesdről kaptam egy szimpatikus ajánlatot, ezért a váltás mellett döntöttem.

– A két csapat helyezése alapján jó döntést hozott…
– Egyáltalán nem bántam meg. Nagyon jól érzem itt magam. A szakmai stábbal és a játékostársakkal is remek a kapcsolatom. A bennmaradás a célunk, így egy-egy győzelem után még jobb a hangulat.

– A kiesés szóba kerül, vagy a Honvéd elleni siker után, csak a pozitívumokra koncentrálnak?
– Nem szoktunk beszélni róla. Próbáljuk mindig a dolgok jó oldalát nézni, ez a Honvéd elleni győzelem után könnyebben is ment. A lényeg, hogy csak magunkkal foglalkozzunk, és akkor nem lehet gond.

– Az ellenfeleket nem is figyelik? Miközben beszélünk, az MTK már a harmadik gólját lövi a Paksnak…
– Figyeljük az ellenfelek eredményeit, de a legbiztosabb módja a bennmaradásnak, ha mi lehozzuk a saját meccseinket.