NB I

„A játékunk rendben van”

Balázs Benjámin szerint a Paks és a Mezőkövesd elleni mérkőzés döntő lesz a sereghajtó Rákóczi számára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kaposvári Rákóczi három döntetlennel kezdte az NB I tavaszi szezonját. A kiesés elől menekülő somogyiak a Pápa, az Újpest, illetve legutóbb, vasárnap délután a Puskás Akadémia ellen is 1-1-et játszottak. A Rangadó.hu megkeresésére a sereghajtó csapatkapitánya, Balázs Benjámin elmondta, hogy a bajnokság folytatásában már csak a győzelem elfogadható számukra. A 23 éves játékos úgy gondolja, a Paks és a Mezőkövesd elleni két hazai mérkőzés döntő lesz a végelszámolás szempontjából.

– A Puskás Akadémia ellen is domináltak, de nem jött össze győzelem. Mi volt a probléma?
– Úgy érzem, mi uraltuk a játékot, bár az első félidőben komolyabb helyzetet nem sikerült kialakítanunk – mesélte Balázs Benjámin. – Mivel a szünetben vezetett a Puskás, ezért nekünk a fordulás után mindenképpen jönnünk kellett, mert számunkra csak a győzelem elfogadható. Viszonylag hamar sikerült is egyenlítenünk, majd utána is volt több próbálkozásunk, de sajnos a második gólt nem tudtuk megszerezni, pedig a második félidőben szinte csak nálunk volt a labda.

– Eddig minden tavaszi meccsen jobbak voltak, mint az ellenfél, mégsem nyertek még…
– Mi is keressük ennek az okait. Az mindenképpen biztató, hogy a játékunk rendben van. Jobban kéne kihasználnunk a helyzeteket, és akkor elkezdhetnénk megindulni fölfelé.

– A három egy-egyes mérkőzés között van különbség? Más a Pápával ikszelni otthon, mint az Újpest ellen idegenben?
– Annyi a különbség, hogy a nyitófordulóban a Pápa ellen vezettünk, és nagyon jól is játszottunk, de a találkozó végén kaptunk egy elkerülhető gólt. Az Újpest és a Puskás elleni meccseken viszont hátrányból álltunk fel, ami azért mutatja, hogy nem esünk össze. De sajnos mindegyik iksz csak egy pontot ér.

– Az átigazolási időszakban a Kaposvár kerete szinte kicserélődött. Sikerült az erősítés?
– Szerintem jól igazoltunk. A védelembe érkezett Pierre Mbemba, Landry Mulemo és Issaga Diallo. Ők mind nagy erősségei a csapatnak. Jött két szélső, Dragos Firtulescu és Andrei Florean személyében. És akkor Tarmo Kinket még nem említettem, aki két gólt szerzett három meccsen. Mindenképpen erősödtünk, ez a játékban is látszik.

– Az érkezők nagy része külföldi játékos. Vannak kommunikációs problémák a csapatban?
– Alapszinten mindenki tud angolul, ezért így kommunikálunk. Nincs ezzel semmi problémánk.

– Prukner László helyére Selymes Tibor érkezett. Vele milyen a közös munka?
– Ha munkáról van szó, akkor nagyon keménykezű tréner, aki sokszor be is mutatja, hogy mit és hogyan kéne csinálni. Viszont ha nincs edzés, akkor nagyon kellemesen el lehet vele beszélgetni, és partner a tréfálkozásban is. Viszont ha munka van, akkor munka van.

– Eddig mindegyik tavaszi mérkőzésen ön volt a csapatkapitány. Nem teher ez ilyen fiatalon?
– Még Sisa Tibor idejében kaptam meg a bizalmat, majd utána többször is viselhettem a csapatkapitányi karszalagot, ha a rutinos játékosok éppen nem voltak a pályán. Jól esik, hogy a szakmai stáb és a csapattársak is bíznak bennem, hiszek ők szavaztak meg. Nagy megtiszteltetés, de akkor lenne a legjobb, ha sikerülne kiharcolnunk a bennmaradást.

– A Rákóczit hét pont választja el a bennmaradást érő tizennegyedik helytől. Mennyi esélyt lát a sikerre?
– A sorsolásunk annyiból szerencsés, hogy a Mezőkövesd és a Paks is jön hozzánk Kaposvárra. Kétszer fogunk zsinórban itthon játszani. Azon a két találkozón nagyon sok fog múlni.

– Előtte viszont még Kispesten is helyt kellene állniuk…
– A Honvéd nagyon jó formában van, hiszen legyőzték az Újpestet, majd a Puskás Akadémiát is elverték négy-nullára. Talán most ők az NB I egyik legjobb csapata. Nagyon nehéz dolgunk lesz, de csak a saját játékunkra szabad figyelnünk. Pontokat kell gyűjtenünk.

Olvasói sztorik