NB I

Egyre nagyobb bajban a Kaposvár

A sereghajtó Rákóczi a huszadik fordulóban sem tudott nyerni: hazai pályán 1-1-es döntetlent játszott a Puskás Akadémia ellen.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 20. forduló
Kaposvári Rákóczi – Puskás Akadémia 1-1 (0-1)
Kaposvár. Játékvezető: Solymosi
Kaposvár: Jahics – Okuka, Mbemba, I. Diallo, Mulemo – Thian (Murai, a szünetben.), Coroian, Florean (Bőle, 82.), Balázs B., Firtulescu – Kink. Edző: Selymes Tibor
Puskás FC: Hajdúch – Vaszicsku, Szekeres, Vaskó, Tamás – Tóth II B., Polonkai – Szakály D. (Czvitkovics, 68.) – Denkovics, Tischler, Lencse (Tóth L., 78.).Edző: Benczés Miklós
Gólszerzők: Lencse (32.) illetve Kink (57.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kiesési rangadót rendeztek az NB I huszadik fordulójában. A sereghajtó Kaposvár a 12. helyen álló Puskás Akadémia csapatát fogadta.

A találkozó 12. percében Szakály Dénes passzolt Lencséhez, aki 16 méterről Jahics kapus kezébe lőtt. A huszadik percben Tarmo Kink végezhetett el szabadrúgást 25 méterről, de lövése a kapu fölé ment. A 32. percben megszerezte a vezetést a vendégcsapat: Szakály Dénes keresztlabdáját Lencse László kezelte le, majd egy csel után a hosszú sarokba lőtt (0-1).

A 38. percben a Puskás FC a csapatkapitány, Polonkai Attila révén veszélyeztetett, de a rutinos középpályás 21 méterről nem találta el a kaput. Az első félidő elején a Kaposvár irányította a játékot, de Lencse váratlan gólja megtörte a lendületét.

A második félidőben sebességet váltott a Kaposvár. Az ötvenedik percben egy szöglet után Balázs Benjámin fejelt öt méterről a kapufára. Az 53. percben Tóth II Balázs ugratta ki Lencsét, de a felcsúti támadó lövésébe Mbemba az utolsó pillanatban még bele tudott lépni. Az 57. percben egyenlített a Kaposvár: Kink kapott labdát Floreantól, tolt rajta egyet, majd 16 méterről Hajdúch kapujába bombázott (1-1).

A 64. percben Denkovics lőtt kapura, de Jahics parádésan hárított szögletre. A sarokrúgás után a hazaiak védője, Florean mentett a gólvonalról. A hetvenedik percben Coroian tüzelt 19 méterről, de a kemény lövés elkerülte a Puskás Akadémia kapuját. A 71. percben egy kaposvári szöglet után Diallo lőtt a kapu fölé. Három perccel később Firtulescu iramodott meg a bal oldalon, de a kapujából kifutó Hajdúch menteni tudott.

A 86. percben megnyerhette volna a mérkőzést a Kaposvár, de egy beadás után Mbemba fejesét fogta Hajdúch. A hazai csapat többet tett a győzelemért, de ismét be kellett érnie az egy ponttal, így tavasszal továbbra is nyeretlen, és egyre közelebb van már a matematikai kieséshez is.

– Pontatlanul, sok hibával kezdett a Kaposvár, és egy szabadrúgás után, Lencse szép megoldásával vezetést szereztek a vendégek. A második félidőt a Kaposvár megnyomta, magához ragadta a kezdeményezést, és bátrabb játékkal még több helyzetet dolgozhattak volna ki. Végig a Rákóczi irányított, Kink gyönyörű gólt lőtt, ezzel nyíltabb lett a játék, és a felszabaduló területeket kihasználva a Puskás kontrákat vezetett. Közelebb álltak a sikerhez a hazaiak, és a helyzeteik is megvoltak, de harmadszor is egy pontot szereztek tavasszal, ami a kiesés elleni küzdelemben kevés – mondta a Rangadó.hu szakértője, Köves Roland, a Kaposvár és a Siófok korábbi játékosa.

Olvasói sztorik