NB I

Kenesei mentett pontot a Pápának

A Lomabard 1-1-es döntetlent játszott a Kaposvár otthonában az OTP Bank Liga 18. fordulójában.
OTP Bank Liga, 18. forduló
Kaposvári Rákóczi FC – Lombard FC Pápa 1-1 (1-0)
Kaposvár. Játékvezető: Fábián M.
Kaposvár: Antal B. – Kovács O. (Diallo, 68.), Lebbihi, Mbemba – Okuka, Coroian, Balázs B., Firtulescu (Bőle, 84.), Landry – Haruna (Kink, 57.), Florean. Edző: Selymes Tibor
Pápa: Szűcs – Tóth G., Struhár, Sekour, Présinger – Eszlátyi (Csizmadia, 86.), Kulcsár K. (Griffith a szünetben), Németh M., Tajthy (Nagy T., 32.), Orosz – Kenesei. Edző: Tóth Bálint
Gólszerzők: Balázs B. (32.), illetve Kenesei (83.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kiesés elkerüléséért harcba szálló Kaposvár a Pápa ellen kezdte meg tavaszi szereplését az OTP Bank Ligában. Mindkét oldalon voltak új nevek a kezdőcsapatban: a hazaiaknál Antal Botond, Mbemba, Lebbihi, Firtulescu és Landry is kezdőként kapott helyet, míg a pápaiaknál Kulcsár Kornél kapott máris bizalmat Tóth Bálint vezetőedzőtől.

A nyolcadik percben Balázs Benjámin szöktette Firtulescut, aki 14 méterről az oldalhálóba lőtte a labdát. Két perccel később Haruna lőhetett tiszta helyzetből, de nem találta el a kaput. Kissé leült a kezdeti rohamok után a játék, nem alakult ki komoly veszély a tizenhatosok előterében.

A 29. percben Firtulescu lövése ezúttal egy védőt talált el, így szögletre vágódott a labda. A Kaposvár lendületesebben játszott, ennek pedig a 32. percben meg is lett az eredménye: Haruna adott be balról, Balázs Benjámin lekezelte a labdát, majd Szűcs mellett a kapuba bombázott (1-0).

Nem sokkal később Balázs Benjámin adhatta volna vissza a gólpasszt Firtulescunak, azonban utóbbi éles szögből nem találta el a kaput. A 39. percben nagy egyenlítési lehetőséget puskázott el a Pápa: Kulcsár indította Keneseit, a rutinos csatár azonban nem tudta ellőni a labdát a remekül kimozduló Antal Botond mellett.

Óvatosan kezdték a csapatok a második játékrészt: aktívabbnak tűnt a Kaposvár, de nem kockáztatta előnyét, míg a pápai támadók nem igazán tudtak mit kezdeni a hazaiak védelmével. A 61. percben a csereként beállt, legutóbb Győrben futballozó Tarmo Kink lőtt kapura, gyengén. Egy percre rá Eszlátyi veszélyeztetett a másik oldalon, de beadására senki sem érkezett.

Jól zárt a kaposvári védelem, ezt jelezte az is, hogy hiába került olykor-olykor fölénybe a széleken a Pápa, a beadások nem hordoztak magunkban komoly veszélyt. A 77. percben egy szabadrúgást vállalt el Sekour, de lövését biztosan védte Antal Botond.

A hajrában Diallo buktatta Keneseit a hazai tizenhatos előterében: a szabálytalan belépő végzetesnek bizonyult, a rutinos gólvágó ugyanis kapura ívelte a labdát, melyre Antal Botond későn reagált, így bevédte azt (1-1).

Bár a Kaposvár mindent megtett az előny megtartásáért, a csapatot nem kerülte el az őszi átok: ismét a hajrában hullajtott pontokat hazai pályán, ezúttal a Lombard ellen.

– Jól kezdett a Kaposvár, azonnal magához ragadta a kezdeményezést – mondta a Rangadó.hu szakértője, Köves Roland, a Kaposvár és a Siófok egykori játékosa. – Látszott a játékán, hogy hamar el szeretné dönteni a mérkőzést. A Pápának az első félidőben egy-egy lehetősége adódott, a Kaposvár irányította inkább a játékot. A harmincadik percben érett góllá a fölény, és ez ki is tartott a szünetig. A második félidő elején is azt lehetett érezni, hogy a Pápa kicsit visszaállt, átengedte a területet a hazaiaknak. Körülbelül húsz percig folyt így a játék, majd a vendégek is egyre kezdeményezőbbek lettek, egyre több támadást vezettek. A hajrában aztán egy szabadrúgásból egyenlítettek is – úgy érzem, kapushiba előzte meg a gólt, Kenesei ugyanis a rövidre lőtte a labdát, Antal Botond lehasalt érte, így pörgött fel a játékszer, és esett be a kapuba. A gól után megnőtt az iram, a Kaposvár meg akarta nyerni a meccset, de nem sikerült újabb gólt szerezni. Összességében elmondható, hogy a hazaiak voltak a kezdeményezőbbek. Nem vagyok benne biztos, hogy a Pápa megérdemelte a pontot, de a futballt gólra játsszák.

Olvasói sztorik