NB I

Átérzi a helyzet súlyát

A Rákóczi kapusa, Antal Botond egyelőre csak a Paks és a Mezőkövesd elleni sikerre összpontosít.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat délután az életben maradásért küzd a Kaposvár. Az élvonal utolsó helyén álló csapat a szintén kiesőhelyen tanyázó Paksot fogadja. A hazai csapat még nem nyert mérkőzést az NB I tavaszi idényében, három döntetlen mellett egyszer vereséget szenvedett az eddigi négy mérkőzésen.

A Rangadó.hu megkeresésére a Rákóczi kapusa, a télen fél évre szerződtetett Antal Botond elmondta, hogy csak a győzelem elfogadható számukra a Paks ellen. Tervezgetni csak akkor lehet, ha ezt a feladatot sikeresen oldja meg a kaposvári csapat.

– Hogyan készülnek a Paks elleni találkozóra?
– Minden egyes mérkőzésre nagyon keményen készülünk. Most a pontközelség miatt ez a meccs kiélezettebb lesz, de mivel nagy a ponthátrányunk, ezért minden összecsapás élet-halál harc. Minden megszerezhető pont kulcsfontosságú számunkra – kezdte Antal Botond.

– A tavaszi szezonban a Pápa ellen kapott lehetőséget, majd két meccs szünet után a Honvéd otthonában került vissza a kapuba.
– Örültem, hogy nem kellett sokat várnom az újabb lehetőségre. Igaz, nem nyertünk, de úgy érzem, nem védtem rosszul, ezért pozitív dolog volt, hogy ismét a kezdőcsapatban kaptam helyet.

– A Paks ellen is kezdő lesz?
– Úgy tudom, igen.

– A bennmaradási esélyeket hogyan látja?
– A saját kezünkben van a sorsunk. Most lesz zsinórban két fontos mérkőzésünk hazai pályán a Paks, majd a Mezőkövesd ellen. Két olyan csapat ellen játszunk, amelyek nincsenek messze tőlünk. Első körben győznünk kell mindkét találkozón, és utána lehet majd csak tervezni a továbbiakat.

– Télen Kecskemétről szerződött Kaposvárra. Sikerült beilleszkednie?
– Minden rendben van. Nem volt könnyű a váltás, de jól érzem magam, és kezdem megszokni a várost. A csapattársak is segítőkészek. Úgy érzem, jó környezetbe kerültem.

– Balajcza Szabolcs még ősszel nyilatkozta, hogy kapusként Újpesten nehéz kommunikálnia a külföldi összetételű védelemmel. Kaposváron van ilyen problémája?

– Abból a szempontból nehéz, hogy sok védőnk külföldi. Annyiban szerencsés vagyok, hogy a légiós múltamnak köszönhetően jól beszélek angolul. A többiek is beszélik a nyelvet, úgyhogy a meccseken így kommunikálunk, és ez megkönnyíti a munkát.

– Köztudott, hogy nyáron Miskolcra teszi át a székhelyét. Követi a DVTK eredményeit?
– Természetesen követem, hogy mit játszik éppen a Diósgyőr, vagy ha van rá lehetőségem, akkor meg is nézem őket. De most csak a Kaposvár sikereire gondolok.

– Mennyire szerencsés, hogy már aláírt Diósgyőrbe? A kaposvári szurkolók nem szokták megtalálni emiatt?
– Egyelőre még nem találkoztam ilyennel. Biztos, hogy van olyan ember, aki azt hiszi, hogy nem érzem át a Kaposvár helyzetének a fontosságát, mert nyáron már más csapatban fogok futballozni. De én a teljesítményemmel szeretném bizonyítani az ellenkezőjét.

Olvasói sztorik