NB I

Hiányzott a szokásos gól

Három tavaszi 1-1 után ezúttal kikapott a sereghajtó Kaposvár; folytatódik a Honvéd eredményes tavasza.
OTP Bank Liga, 21. forduló
Bp. Honvéd – Kaposvári Rákóczi 1-0 (1-0)
Bozsik-stadion, 1500 néző. Játékvezető: Farkas Á.
Honvéd: Kemenes – Ikenne-King, Baráth, Alcibiade, Zsivanovics – Vécsei, Nagy G., Hidi – Holender (Daud, 54.) – Bonazzoli (Diarra, 74.), Job (Vernes, 85.). Edző: Marco Rossi
Kaposvár: Antal B. – Okuka, Mbemba, I. Diallo, Mulemo – Kovács O.(Murai, 31.), Coroian – Florean (Bőle, 60.), Balázs B., Firtulescu – Kink (Thiam, 77.). Edző: Selymes Tibor
Gólszerző: Holender (23.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A kiesés elől menekülő, sereghajtó Kaposvár három 1-1-es döntetlennel, a középmezőnyben tanyázó, de dobogóra vágyó Honvéd viszont két győzelemmel és egy vereséggel kezdte a tavaszt.

A tizedik percen Tarmo Kink éles szögből leadott lövése megpattant Alcibiade lábán, így elgurult keresztbe a kapu előtt, és szöglet lett belőle. A 23. percben Ikenne-King ragyogó passza után Bonazzoli tört kapura, lövés helyett a teljesen üresen érkező Filip Holender a hálóba passzolt (1-0). A 28. percben Holender ismét Bonazzlitól kapott labdát, befelé cselezett, majd középről lőtt, de Antal Botond védett. A másik oldalon Okuka ívelte be a labdát, de Kemenes nagy bravúrral kiütötte, majd Mulemo lövését a védők tisztázták. A 38. percben Bonazzoli ígéretes fejesét blokkolták a tizenhatoson belül.

Az első percektől magukhoz ragadták a kezdeményezést a kispestiek, és támadólag léptek fel. Ennek meg is lett az eredménye, hiszen egy szép akció végén vezetést szereztek. A gól után kinyíltak a vendégek, így jó néhány helyzete akadt a házigazdának, ezeket azonban nem sikerült gólra váltania. A kaposváriak egyszer sem veszélyeztették a kaput.

A szünet után Vécsei Bálint szabadrúgása zúgott el a keresztléc felett. Az 58. percben egy hazai szabadrúgás után Baráth Botond nem tudott fejelni, a lábáról pedig kifelé pattant a labda. Három perccel később Vécsei lövése elpattogott a kapufa mellett. A másik oldalon Firtulescu pazar beadása után Murai óriási helyzetbe került, de fejese a kapu mellé szállt. Tovább próbálkozott a Rákóczi: Firtulescu újabb remek passza Balázs Benjámint találta meg, de hiába lőtt közelről, Ikenne-King lábáról Kemenes Szabolcshoz pattant a labda.

A 82. percben a századik élvonalbeli mérkőzést játszó Hidi Patrik elpörgette a labdát Antal Botond mellett, de a kapufa mellett is. A kaposváriaknak voltak lehetőségeik a második félidőben, csak magukat okolhatják, hogy nem tudtak betalálni. Megszakadt a tavaszi döntetlen-sorozatuk, de nem úgy, ahogy szerették volna, így tovább mélyül a csapat válsága. A Honvéd részéről a Paks elleni döntetlen csak kisiklás volt, hiszen ez volt a harmadik tavaszi sikere.

– Két belsővédőnk nem játszott, de ennek a meccsnek nem a védekezésről kellett szólnia, hanem a támadójátékról. Kötelező győzelem volt, igazságos az egy-null, a Kaposvár nem késztette szétszakadásra a csapatot. A kispestiek úgy játszottak, mint akik tudják, hogy úgyis megnyerik a meccset. Egy-egy megvillanása volt a Rákóczinak, de ez a teljesítmény kevés a bennmaradáshoz. A Paks ellen kínkeserves volt a játék, azután nagy szükség volt a mostani sikerre. Lovrics és Ignjatovics a következő fordulóban, Mezőkövesden már játszhat, és idegenben nagyon fontos szerepük lehet – mondta a Rangadó.hu szakértője, Szurgent Lajos, a Bp. Honvéd korábbi vezetőedzője.

Olvasói sztorik