NB I

„Mindenért magunkat okolhatjuk”

Bognár István jó teljesítménye nem kerül előtérbe az öltözőben, mert inkább csapatszinten szoktak értékelni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Mezőkövesd-Zsóry csapata még nyeretlen az NB I tavaszi időszakában. Véber György tanítványai hazai pályán 1-0-ra kikaptak a Kecskeméttől, ezután Pápán játszottak 1-1-es döntetlent, majd vasárnap ismét hazai környezetben szenvedtek 1-0-s vereséget az Újpest ellen. A borsodiak tehetséges játékosa, Bognár István az egyetlen, aki a rossz eredmények ellenére kiemelkedik a csapatból. Irányítójátéka és remek passzai élményszámba mennek. A Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy csak magukat okolhatják a rossz eredményekért, és mostantól minden mérkőzésen az életükért játszanak.

– Mi nem működött az Újpest ellen?
– Borzasztóan játszottunk. Finoman fogalmazva nem nyújtottunk jó teljesítményt. Ennek köszönhetjük a vereséget – kezdte Bognár István.

– „Az ellenfél címerétől, és a belerajzolt csillagoktól összetojta magát a csapat. A játékosok megijedtek az Újpesttől.” Egyetért Véber György szavaival?
– Nem hiszem, hogy erről lett volna szó, hiszen ha nyerünk, akkor megelőztük volna az Újpestet a tabellán. Majdnem azonos pozícióban voltunk a lila-fehérekkel, úgyhogy nem hiszem, hogy ez lett volna az oka a gyengébb játéknak. Nyilván mindenkinek megadjuk a kellő tiszteletet, de senki ellen nem feltartott kézzel megyünk ki a pályára.

– A Kecskemét ellen is voltak a helyzeteik és a Pápa is csak Szűcs Lajosnak köszönhette a pontszerzést a Mezőkövesd ellen. Sok szó esik a gyenge helyzetkihasználásról az öltözőben?
– Sokat foglalkozunk ezzel a problémával, mert mostanában pocsék a helyzetkihasználásunk. Ha a helyzeteinknek csak a felét berúgjuk, már akkor is legalább hat pontunk lenne tavasszal. Sokkal jobban kell koncentrálnunk a kapu előtt. A Pápa ellen négy-nullára kellett volna vezetnünk az első félidőben, és nincs miről beszélni.

– Ezt hogy lehet gyakorolni? Többet kell kapura lőni edzéséken, vagy pedig ez szimplán mentális probléma?
– Ez egy összetett dolog. Amikor a meccsen odakerül az ember, akkor koncentrációra van szükség. Edzéseken lehet finomítani, hogy melyik szögből, hogyan érdemes lőni. Nyilván minél többet gyakorolunk, annál jobb a helyzetkihasználás is.

– Az eredmények ellenére önnek elég jól megy a játék. Szokták dicsérni, vagy a gyengébb eredmények mellett ilyenkor a jó teljesítmény is a feledés homályába merül?
– A mérkőzések után főleg csapatszinten szoktunk beszélni. Az egyének ritkán kerülnek szóba. Véber György mindig csapatban gondolkodik, és nyilván akkor leszünk eredményesek, ha mindenki egyénileg beteszi a tudását a csapatba.

– Véber György a mérkőzés után azt is mondta, hogy semmilyen komolyabb célt nem tűzhetnek ki maguk elé. Egyetért vele?
– Úgy gondolom, hogy vannak nálunk gyengébb csapatok is, akik előttünk vannak a tabellán. Állhatnánk sokkal jobban is, de csak magunknak köszönhetjük, hogy nem állunk ott. Ezt a dolgot nekünk kell megoldanunk. Bár jelen pillanatban a bennmaradás a legfontosabb.

– Szombaton élet-halál meccset játszanak a Puskás Akadémia ellen. Hogy készülnek a találkozóra?
– Most már majdnem minden meccs ilyen lesz. Sorozatban ez lesz a negyedik összecsapásunk, amire úgy futunk majd ki, hogy ezt mindenképpen meg kell nyernünk. Ez most egy igazi hatpontos meccs lesz. Annak nagyon örülök, hogy a Videoton pályáján játszunk, mert jó minőségű a talaj, és ez nekünk fekszik. A hazai pályánknak nem a legjobb a minősége. Úgy gondolom, ha sikerül annyi helyzetet kialakítanunk, mint a Pápa ellen, akkor most már nem fogunk hibázni. Mindenki átérzi, mennyire fontos lesz ez a meccs.

– A Mezőkövesdnek idegenben sokkal jobb a mérlege. Imént említette a rossz talajú hazai pályát. Ez az oka, hogy otthon nem megy?
– Nem mondom, hogy ez az oka, de biztos, hogy közrejátszik a dologban. Nyilván nem lehet a pályára fogni – hiszen az ellenfélnek sem jó –, de tény, hogy idegenben jobban megy nekünk. Ez csak egy apró tényező, de erre semmiképpen sem fognám a gyenge szereplésünket.

– A Mezőkövesdnek több játékosa is újpesti kötődésű. A napokban mennyi szó esik a lila-fehér klub problémáiról az öltözőn belül?
– Beszéltünk róla, de télen ugyanígy szóba került a pécsi helyzet is. Nyilván, akik többet voltak Újpesten – én csak két évet töltöttem ott –, mint Vermes Krisztián, Horváth Tamás, vagy Rajczi Péter, őket talán még jobban megérinti ez a történet, hiszen ők jószerivel ott nevelkedtek. Nyilván senki nem szeretné, ha az Újpestet kizárnák, mert szükség van rájuk az első osztályban. Szerintem be fogják fejezni a bajnokságot és nagyon remélem, hogy jövőre is lesz Mezőkövesd–Újpest meccs az NB I-ben.

Olvasói sztorik