NB I

Nem sikerült a visszavágás

A Mezőkövesd 1-1-es döntetlent játszott a Lombard Pápa otthonában a kihagyott helyzetek meccsén.
OTP Bank Liga, 19. forduló
Lombard Pápa Termál FC – Mezőkövesd-Zsóry 1-1 (0-0)
Pápa, 1500 néző. Játékvezető: Vad II
Pápa: Szűcs L. – Tóth G., Struhar, Présinger, Németh M. – Sekour (Arszics, 82.), Nagy T. (Csizmadia Cs., a szünetben) – Orosz, Griffiths, Eszlátyi (Kulcsár K., a szünetben) – Kenesei K. Edző: Tóth Bálint
Mezőkövesd: Horváth T. – Hegedűs Cs., Szalai V., Hegedűs D., Fótyik – Velicky, Takács P. (Dobos, 84.), Bognár I., Melczer – Rajczi (Menougong, 76.), Harsányi (Balajti, 66.). Edző: Véber György
Gólszerzők: Csizmadia (89.), illetve Menougong (78.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Első ránézésre érdektelennek tűnhetett a péntek esti párosítás, de mivel az edzők telerakták támadószellemű játékosokkal a kezdőcsapatokat, jó meccset lehetett várni. Valószínűleg így gondolta ezt Pintér Attila szövetségi kapitány is, aki a helyszínen figyelte Horváth Tamás, illetve Orosz Márk, valamint csapattársaik játékát.

A hatodik percben Orosz Márk majdnem gólpasszt adott, de remek ütemű, pontos, lapos beadása után Griffiths belebotlott a labdába, amit a vendégek megszereztek. A 14. percben Bognár István távoli lövést védte vetődve Szűcs Lajos. Egy perc múlva Rajczi próbálkozott, de a hazaiak kapusa ezt is hárította. A másik oldalon Griffiths sarokkal indította Sekourt, de Szalai Vilmos az utolsó pillanatban elpiszkálta előle a labdát.

A 19. percben az ígéretes helyzetben lévő Sekour fejelt a kapu mellé. A 31. percben Bognár kitűnő passza után Rajczi került nagy helyzetbe, de kihagyta, ráadásul Szűcsnek hozzá sem kellett érnie a labdához. A 39. percben Bognár lőtt fölé. Egy perccel később Rajczi kapott labdát a tizenhatoson belül, de Présinger lerántotta. Járt a büntetőt a borsodiaknak, de Melczer Vilmos ugyanolyan rosszul lőtte, mint siófoki színekben az előző szezon utolsó fordulójában, az Újpest ellen, úgyhogy Szűcs hárított, majd a kipattanót is védte. Utóbbihoz nagyobb bravúr kellett.

A 41. percben Rajczi veszélyes lövése szállt el a kapufa mellett, a szünet előtt pedig Orosz Márk bombázott fölé, tehát az első félidő a helyzetek és a tizenegyes ellenére gól nélkül ért véget.

A szünet után ismét Bognár adott tökéletes labdát, de Melczer akcióból sem tudott a hálóba találni. Az 54. percben Bognár passza után Harsányi a hálóba bombázott, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. A hatvanadik percben Fótyik fellökte Orosz Márkot a tizenhatoson belül, de a bíró nem fújt büntetőt. Fél perccel később Kenesei távoli, pontos bombáját védte Horváth Tamás. A 63. percben Kenesei beadását Melczer az utolsó pillanatban rúgta szögletre Csizmadia elől. Kisvártatva Griffiths került nagy helyzetbe, de a keresztlécet találta telibe.

A 69. percben Melczer szabadrúgását Szűcs vetődve védte. A szöglet után Rajczi kézzel akarta a hálóba juttatni a labdát, ezért sárga lapot kapott. A folytatásban Griffiths az ötös vonaláról a kapusba fejelt. A 78. percben Menougong lőtt éles helyzetből, Szűcs Lajos fölött a hálóba (0-1). Sokkal kisebb helyzet volt, mint csapata korábbi lehetőségei. A 82. percben Sekour fejelt az oldalhálóba, a másik oldalon Bognár István lőtt mellé. Négy perccel később Bognár került óriási helyzetbe, de egy csel után a teljesen üresen érkező Balajti Ádám elé passzolt, aki megpróbálta átemelni a labdát a kiszolgáltatott helyzetben lévő Szűcs Lajos fölött, de a rutinos kapus estében még belekapott.

A 89. percben egy szöglet után Struhar fejese a keresztlécről visszavágódott, Csizmadia rálőtte, a labda Horváth Tamás és Fótyik Dominik testén irányt változtatott, és a kapuba került (1-1). Augusztusban a Mezőkövesd hazai pályán kikapott a pápaiaktól, most könnyedén visszavághatott volna, de Bognár István kiváló teljesítménye ellenére nem járt sikerrel, mert temérdek helyzetet kihagyott.

– Nagyon jó mérkőzést láttam, mert mindkét csapat támadólag lépett fel, de a futball örök törvénye, hogy a helyzeteket be kell rúgni. Ez egyik oldalon sem sikerült igazán, bár a nagy helyzetek megoszlása hat-három volt a Mezőkövesd javára – kezdte elemzését a Rangadó.hu szakértője, Sivák Sándor, a Mezőkövesd korábbi csapatkapitánya, jelenlegi utánpótlás-edzője. – Tizenegyest csak az tud hibázni, aki odaáll. Melczer most biztonsági megoldást választott, de rosszul döntött, és ez nagyon rosszkor jött a csapatnak. A hajrában Balajti Ádám lábában ott volt a győzelem, erőből a léc alá kellett volna lőnie. Nagyon szép, kijátszott helyzet volt az is, de a következő támadásból egyenlítettek a hazaiak, ezzel megbüntették a sokadik kihagyott ziccert. A koncentráltság nagyon hiányzott mindkét oldalon. Nagyon nagy veszteség ez a két pont a mezőkövesdiek számára, de ha így játszanak a jövőben, akkor nem lehet gondjuk, hiszen rengeteg kijátszott helyzetet alakítottak ki, és a védekezésük is rendben volt. Horváth Tamás stabil pontja volt a vendégcsapatnak, több bravúrt mutatott be, nem véletlenül hívták be a válogatottba. Bognár István ismét igazolta, hogy nagyszerű képességű játékos, aki remekül lát a pályán, oda rúgja a labdát, ahova akarja, és kitűnően mozgatja a csapatát. Őt emelném ki, és a két kapust, akik meccsben tartották csapatukat.

Olvasói sztorik