NB I

„Előbb-utóbb jönnek majd a gólok”

A borsodi csapat támadója, Rajczi Péter szerint egy kis plusz hiányzik a győzelmekhez.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Mezőkövesd pénteken 1-1-es döntetlent játszott a Pápa otthonában. A borsodi csapat ezúttal is több ziccert dolgozott ki, mint ellenfele, és a helyzetek alapján akár négy-öt góllal is megnyerhette volna az összecsapást. A találkozót követően a vendégek edzője, Véber György feldúltan értékelt, és azt mondta, egy-két játékosnak el kell számolnia a lelkiismeretével, mert néhányan mások nagyszerű teljesítményét rombolták le a kapu előtti nihilizmussal.

A Mezőkövesd jelenleg lázas betegséggel küszködő csatára, Rajczi Péter a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, hogy nem vette magára Véber György kijelentését, és úgy véli, előbb-utóbb a gólok is jönni fognak.

– A Pápa ellen jól játszottak, de a győzelem újfent nem jött össze. Mi volt a probléma?
– Az előző fordulóhoz képest most valóban jól játszottunk – kezdte Rajczi Péter. – Végig tudtunk dominálni, szép játékot mutattunk be. Sajnos a helyzeteink nem mentek be, ennek Szűcs Lajos is aktív részese volt, aki szokásához híven nagyon jó napot fogott ki. Elpuskáztuk a lehetőségeket, kihagytunk egy tizenegyeset is. Ez most ilyen nap volt. A mérkőzés vége felé mégis megszereztük a vezetést, és meg is tudtuk volna duplázni az előnyünket, de kimaradt egy nagy helyzetünk. Ezután megbüntetett minket a foci, és egyenlített a Pápa.

– Véber György a mérkőzés után szokásához híven őszintén értékelt, és nem a megszokott sablonokat mondta. Balajti Ádámot név szerint is felelősségre vonta…
– A mérkőzés utáni értékelésen nem tudtam részt venni, mert beteg vagyok, ezért nem tudom, mit mondott a mester. Nyilván majd nekem is elmondja a véleményét, ha újra edzeni tudok. Szerintem nem egy emberen ment el meccs. Többen is hagytak ki helyzetet. A szünetben a kihagyott tizenegyes után sem volt probléma, mert mondta a mester, hogy más is hibázott már. Szerintem nem kell egy emberre kihegyezni a dolgokat, mert ez csapatjáték. Ha nyerünk, akkor együtt nyerünk, ha kikapunk, azt is együtt tesszük. Szerintem mindenki azon volt, hogy berúgja a helyzeteit. Remélem, a következő mérkőzésen már nem csak a jó játék, hanem a gólok is jönni fognak. Csak egy kis plusz hiányzik még.

– Említette, hogy jelenleg lázas beteg. Van esély, hogy az Újpest elleni mérkőzésre rendbe jön?
– Hétfőn még volt lázam, és eléggé köhögök is. Bár most egy hosszabb hét előtt állunk, hiszen vasárnap van az Újpest elleni meccsünk. Majd kiderül, hogy meggyógyulok-e, és tudok-e edzeni.

– Télen szerződött Mezőkövesdre, és az első két tavaszi fordulóban betalálhatott volna a helyzetei alapján. Beilleszkedett már a csapatjátékba?
– Nagyon jó itt, mert Véber György előző csapataira is nagyban jellemző volt ez a játékosság. Ez minden támadónak jó, hiszen több lehetőségünk van. Nyilván meg kell szokni az új társakat, de nagyon jól érzem magam. Remélem, a következő mérkőzésen már gólt is fogok rúgni. És persze a többiek is. Bízom benne, hogy a jövőben már három pontokat fogunk gyűjtögetni.

– Vasárnap az Újpest látogat Mezőkövesdre. A lila-fehérekről sok minden elmondható, de hogy jó formában lennének, az pont nem. Mit vár a meccstől?
– Belenéztem a Kaposvár és a Honvéd elleni meccsükbe is. Valóban nincsenek a topon, de a veszélyes játékosaik – mint Kabát Péter, Simon Krisztián, Dusan Vasziljevics – megvannak. Az eredmények nem mutatják, de jó csapata van az Újpestnek, főleg előrejátékban vannak meg az embereik. Én azért nem írnám le őket, de természetesen meg szeretnénk nyerni az összecsapást.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik