NB I

Gomes három büntetőt reklamál

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

MVM Paks – Videoton 2-2

Csertői Aurél, Paks: – Nem érdekel, hogy az ellenfél edzője hány sárga lapot reklamál. Mi is reklamáltunk negyvenet, de gondolom az őt sem érdekli. Vezetett az ellenfél, talpra álltunk, megfordítottuk a meccset, és kicsit jobban figyelve be kellett volna húzni kettő-egyre. Sajnos még benne van a hiba a védekezésünkben, de jól futballoztunk ma. A bátorságot lehet többféleképpen értelmezni: én azt a felfogást értettem ezalatt, hogy támadni kell, hogy gólt rúgjunk. Most éltünk a lehetőségeinkkel, több helyzetet kidolgoztunk. Elégedett vagyok a döntetlennel, de úgy érzem, győzelmet engedtünk ki a kezünkből.

José Gomes, Videoton: – Azt a focit játszottuk, amit szerettünk volna. Múlt héten azt mondtam, hogy a Pécs megérdemelte az egy pontot, most viszont győzelmet érdemeltünk volna. Az ellenfél minden egyes támadásunkat szabálytalanságokkal állította meg. Az első félidő után húsz szabálytalanság állt a Paks neve mellett. A második félidőben nem egy, kettő, hanem három tizenegyest kellett volna kapnunk. Mi azt játszottuk, amit akartunk, de a bíró – nem értem, miért – engedte azt a játékot, amit a Paks játszott.


Debreceni VSC – Haladás 2-0

Kondás Elemér, Debrecen: – Úgy érzem, megérdemelt győzelmet arattunk, de nagyon nehéz, szenvedős volt. Sokat kellett dolgozni ezen a pályán. Volt, amikor pontatlanok voltunk, de a vége felé egész jó volt a játékunk. Egy kicsit már csúszott a fű, másképpen lehetett futballozni. A március ilyen lesz, rengeteg mérkőzés vár ránk, nem unatkozunk. Megpróbáljuk forgatni a játékosokat. Sajnálatos, hogy Mészáros Norbert kisebb sérülést szenvedett, meglátjuk, hogy mekkora a baj. Természetesen minden játékosra szükség van. Örömteli, hogy felépültek a labdarúgóink. Hosszú sérülés után Morozov is játszott már bajnokit, Bódi Ádám is egyre jobb állapotban van, és Mészáros Norbert is nagyon fontos emberünk, rá is nagy szükségünk van.

Artner Tamás, Haladás: – Azt lehet mondani, hogy a Debrecennek sem sikerült helyzeteket kialakítania. Pontrúgásból talált egy gólt, a mi figyelmetlenségünkből. Előtte ráadásul fault volt, ha azt lefújja a játékvezető, akkor mi jöttünk volna. Sajnos ez most így történt. Utána átálltunk egy másik játékra, de ismét kaptunk egy szerencsétlen gólt: a debreceni játékos be akarta adni a labdát, de lecsúszott a lábáról. Azt lehet mondani, hogy egy kiegyenlített mérkőzés volt, de a Debrecen jobb csapat, mint mi, nem véletlen, hogy nagy valószínűséggel meg fogja nyerni a bajnokságot. Annak ellenére, hogy ezer sebből véreztünk, hatvan percig nem volt gond, bár kapura kicsit veszélytelenek voltunk. A végén ott voltak a sanszaink, de ez ilyen nap volt; a Debrecennek bepattant, nekünk nem.


Győri ETO – Pécsi MFC 2-5

Horváth Ferenc, Győr: –Nem akarok magyarázkodni. Tény és való, hogy ilyen összeállításban még nem játszott a védelem, és valószínűleg soha többet nem is fog. Kilenc perc alatt megterítettünk egy gyönyörű svédasztalt a Pécsnek, utána már az ő játékuk érvényesült, és ki is használtak minden lehetőséget. A Pécs tíz emberrel védekezett, és nehezebb egy ilyen védelmet feltörni, mintha null-null után kellett volna játszanunk. Voltak pontatlanságok, de a lehetőségeink így is megvoltak. Sajnos nem éltünk velük. Egy igazi jobb bekk úgy odacsap a labdára, hogy onnan nem megy tovább, az száz százalék. Rendben van, hogy nőnap van, de azért férfiként kell játszani. Most „hála istennek” Völgyi is besárgult, így egyre szebb csomagokat kapunk. Meg kell találni a legjobb védelmet. Az, hogy itthon két gólt rúgunk, rengeteg helyzetet kidolgozunk, azért az minősíti a védekezésünket.

Lőrincz Emil, Pécs: – Szenzációsak voltak a fiúk. Úgy gondolom, hogy minden dicséretet megérdemelnek. Az első tíz percben fantasztikusan játszottunk, utána érdekes módon minket fogott meg a vezetés. Nagyon visszahúzódtunk a saját tizenhatosunkra, így szép fokozatosan ki tudott egyenlíteni a Győr. Viszont, ami hatalmas ereje csapatnak, hogy azonnal tudtunk váltani, és megszereztük a harmadik gólt. Onnantól egyre magabiztosabbá váltunk, és további gólokat szereztünk. Úgy láttam, hogy a csatár elfejelte a labdát, és a kapus későn ér oda. Én is megadtam volna a gólt. A kapusnak korábban ki kellett volna jönnie, Rudolfnak sem lett volna szabad ilyen simán beívelnie a labdát, és a beinduló Vargával is menne kellett volna. Vannak értékei a csapatnak – mint Perics, aki a Ligakupa mérkőzésen három gólt szerzett –, most egy ugyanilyen megérzésre került be Pölöskey. Szerencsére meghálálta a bizalmat.


Újpest – Kaposvári Rákóczi 1-1

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Érdekes meccs volt. Több helyzetünk volt és agresszívabban játszottunk tíz emberrel. Múlt héten a Honvéd ellen három-egy után mutatott a csapat egy nagyon jó tíz percet, most meg emberhátrányban voltunk jobbak. Ezek miatt úgy érzem, hogy amikor nyomás van a csapaton, akkor problémáink vannak, amikor viszont valamilyen ok miatt ez a nyomás már nincs meg, akkor elkezdünk jobban játszani. Nem tetszik ez – ezt a meccs előtt is elmondtam –, mert Újpesten mindig a győzelemre kell játszani, ez pedig nyomással jár. Aki ebben a mezben játszik, annak ezt kezelnie kell, ha valaki erre nem képes, az itt nem tud sikeres lenni. Van minőség a csapatban, vannak jó játékosaink, ezt a második félidőben lehetett is látni, amikor hat-hét nagy helyzetet is kialakítottunk. Az első félidő viszont egyáltalán nem tetszett, és bízom benne, hogy nem látok többé ahhoz hasonló teljesítményt a csapattól.

Selymes Tibor, Kaposvár: – Amíg sanszunk van bennmaradni, küzdeni fogunk. Két meccs alatt viszont négy pontot veszítettünk a játék képe alapján. Ma két ellentétes félidőt játszottunk, az elsőben jól játszottunk – igaz, az első kapura lövésből gólt kaptunk –, de utána kontrolláltuk a meccset és sok helyzetet alakítottunk ki. A második félidőben sajnos nem vállaltuk fel a középpályás játékot, nem kérték a játékosok a labdát, maradtak a hosszú labdák, de ez nem volt elég a győzelemhez.

(forrás: ujpestfc.hu)


Puskás Akadémia – Bp. Honvéd 0-4

Benczés Miklós, Puskás Akadémia: – Csalódás a mai meccs, nem csak a vereség miatt – ami persze önmagában is csalódás –, hanem inkább azért, mert felkészültünk azokra a szituációkra, amelyekből a Honvéd veszélyes, mégsem tudtunk tenni ellene semmit. Az első gólt egy kontratámadás után kaptuk, a másodikat és a harmadikat pontrúgások után. Nekünk talán még több pontrúgásunk is volt, mint ellenfelünknek, mégsem jelentettünk gólveszélyt ezekből. Hiába készültünk fel, sokat hibáztunk mindkét kapu előtt, így nem is érdemeltünk pontot. Míg a Honvéd a támadóharmadban élesen futballozott, mi nem. Két-három helyzetünk volt csak, Lencse László előtt adódtak a legnagyobbak. Ez a hét kárba veszett, bosszantó, hogy felkészültünk a pontrúgásokra, mégsem tettünk azért semmit, hogy ne a Honvéd akarata érvényesüljön. A Honvéd jobban koncentrált ma. Nekünk reagálnunk kellett az eseményekre, nem tudtunk mi fellépni kezdeményezőként, csak a második félidő egy rövid időszakában. Fiatal játékosaink is sokszor egymást zavarták.

Marco Rossi, Honvéd: – Úgy érzem, jó mérkőzést játszottunk ma a felcsútiak ellen. Többször elmondtam a meccs előtt, hogy ha kihagyjuk a helyzeteinket, komoly bajba kerülhetünk, de ma szerencsére az ellenkezője történt, ellenfelünk gyakran kinyílt hátul, sorra alakítottuk ki a lehetőséget, és szép gólokat szereztünk. De négy-nulláig nem nyugodhattunk meg, mert a múlt héten is hiába uraltuk a meccset az Újpest ellen, a végén majdnem bajba kerültünk.

(forrás: pfla.hu)


MTK – Ferencváros 3-2

Thomas Doll, Ferencváros: – Szeretnék gratulálni a győzelemhez az MTK-nak. Nagyon gyorsan hátrányba kerültünk, már az első akcióból gólt szerzett a hazai csapat. Ezt követően kiegyenlítettünk, visszajöttünk a meccsbe. A problémák akkor kezdődtek, amikor emberhátrányba kerültünk. Ezt követően nagyon hiányzott a higgadtság a csapatból, igaz volt, amikor ápolások miatt hét játékosom volt a pályán. Nagyon sok labdát elajándékoztunk, de persze azt sem szabad elhallgatni, hogy az MTK remekül játszott. Nem tudok szemrehányást tenni a fiaimnak, mert három-egy után is küzdöttünk, megpróbáltunk felállni. Ha ilyen könnyelműen kezeljük a nehéz szituációkat, akkor nem érdemeljük meg, hogy nyerjünk. Az, hogy mindig rohanunk az eredmény után, nincs jól. Három egy után ismét elkezdtünk hinni magunkban, elhittük, hogy meg tudjuk szerezni a második gólt. Lehetett látni, hogy erőben jók vagyunk, a fiúk keményen küzdöttek, hajtottak. Sokkal koncentráltabban kell dolgoznunk, hogy megnyerjük a mérkőzéseket. Csalódott vagyok a vereség miatt, mert saját magunkat vertük meg. Nem csak én, a csapat is tudja, hogy máshogy kell játszanunk, és a könnyelmű hibákat el kell kerülnünk.

(forrás: fradi.hu)

Garami József, MTK: – Nagyon gyorsan gólt tudtunk lőni, ez nagyon fontosnak bizonyult szerintem, mert bátran játszottunk, az egyenlítés után is, annak ellenére, hogy a Fradinak kapufája is volt, és nagyon jól játszott. Nekünk is voltak lehetőségeink az első félidőben. A Ferencváros nagyszerű csapat, és annak ellenére, hogy megszereztük a vezetést, majd kétgólos előnybe kerültünk, nem tudtuk érvényre juttatni a létszámfölényünket, mert váratlanul elkezdtek többen kapkodni, és meg akarták tartani az eredményt, ami érthető, mert nehéz helyzetben vagyunk. Mindenképpen dicséret illeti a csapatot, mert nagyszerűen küzdött, hajtott, és akik nagyon akarnak, azoknak időnként sikerült is nyerni.


Kecskemét – Diósgyőr 1-1

Visinka Ede, Kecskemét: – Valójában elégedettek vagyunk, mert a Diósgyőrnek és nekünk is voltak helyzeteink, de ezek kimaradtak mindkét oldalon. A kapusuknak volt egy nagy védése, és Polekszics is bemutatott két-három bravúrt. Hajtottunk végig, szerettük volna a győzelmet, de ilyenkor meg kell elégedni az egy ponttal. A félidőben megbeszéltük, hogy nekik megyünk, és megpróbáljuk őket fent letámadni, labdákat szerezni, és abból helyzeteket kialakítani. Szerencsére egy ilyet sikerült is kihasználnunk. Szerettünk volna még egyet, de most így alakult. A Mezőkövesd ellen nagyon fontos pontot szereztünk, és most is bizonyítottuk, hogy van keresnivalónk az NB I-ben. Most egy nehéz fellépésünk jön Szombathelyen, ahol mindig kiélezett a küzdelem. De lehet építkezni a hatmeccses veretlenségi sorozatra.

Tomiszlav Szivics, Diósgyőr: – Nem tudtunk élni a mérkőzés adta lehetőséggel. Nem úgy játszottunk, ahogy szoktunk, vagy ahogy kellett volna, de így is volt négy óriási ziccerünk. Legalább egyet ki kellett volna használnunk. Lőttünk két kapufát is. Sajnos ma nem volt szerencsénk. Amikor ilyen van, akkor az ember nem tud örülni az egy pontnak. Úgy gondolom, hogy ennek ellenére közel álltunk a győzelemhez. Hiányzott a jó középpálya az első félidőben. Barczi Dávid elvesztése nagy kudarc volt. Egy ilyen mozgékony játékos sokat számított volna, mert jól kezdte a mérkőzést. Próbáltuk keresni a megoldást, felgyorsítani a játékot, de ez ma nem sikerült. A szezon végén játszottunk a legjobb csapatok ellen, és akkor futballoztunk a legjobban, viszont nem nyertünk. Most viszont nem is játszottunk jól. Ennél több kell.


Lombard Pápa – Mezőkövesd 1-1

Tóth Bálint, Pápa: – A Mezőkövesd is ajtó-ablak helyzeteket hagyott ki, nem egyet, nem kettőt. Az egy pont kész csoda, megmondom őszintén, nem adtam volna egy fikarcnyit sem érte, mert a csapat nem úgy játszott, ahogy elképzeltük, de a futball büntet az egyik oldalon is és a másik oldalon is. Örülök, hogy ebből az ócska játékból egy pontot kihoztunk.

Véber György, Mezőkövesd: – Olyan szempontból igazságos a döntetlen, hogy csapatunk lefutballozta a hazaiakat, de – elnézést a kifejezésért – ocsmány volt a helyzetkihasználása. Nem tudok jobb szót. Az éltünkért harcolunk, és ezt a mérkőzést körülbelül négy-öt góllal kellett volna megnyernünk, de minősíthetetlen volt, amit a csapat helyzetkihasználás terén produkált. A futball újfent bizonyította, hogy büntet, mert egy ilyen góllal elvesztettünk két pontot. Borzasztó ezt a kispadon megélni, de most azt hiszem, egy-két játékosnak el kell számolnia a lelkiismeretével, mert néhányan mások nagyszerű teljesítményét rombolták le ezzel a kapu előtti nihilizmussal.

Olvasói sztorik