NB I

Nem tudták feldolgozni a vezetést

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bp. Honvéd – MVM Paks 1-1

Marco Rossi, Honvéd: – A pályán mindig van egy ellenfél is. Most az ellenfél az első félidőben nagyon megnehezítette a helyzetünket, nagyon sok taktikai faultot elkövettek. Tudtuk, hogy nagyon nehéz meccs lesz, hiszen a Paks az életéért, a bennmaradásért küzdött, és ehhez minden eszközt fel is használtak. A második félidőre összeszedtük magunkat, volt nagyon sok helyzetünk, és meg kell dicsérni az ellenfél kapusát, aki három olyan labdát is kifogott, amit már sokan gólnak láttak. Ha nyertünk volna, akkor nem érezném azt, hogy nem érdemeltük meg. Voltak lehetőségeink, de ezeket nem használtuk ki.

Csertői Aurél, Paks: – Az első félidőben vezettünk, jól fociztunk, a Honvédnak nem volt lehetősége. A második félidőben azonban óriási hibákat követtünk el, a saját tizenhatosunkon cselezgettünk, és ebből lett a tizenegyes is. Akkor egy kicsit fölénk nőtt az ellenfél, de a végén a meccslabdát mi hibáztuk el. Az első félidő alapján jól futballoztunk, meg kell becsülni az egy pontot, úgy érzem, hogy reális a döntetlen. Fejben nem tudtuk feldolgozni, hogy simán vezetünk. Néha bele kell rúgni egy nagyot a labdába, a tizenhatoson belül senki nem akar cselezgetni, úgy tűnik, hogy csak mi.


Kaposvári Rákóczi – Puskás Akadémia 1-1

Selymes Tibor, Kaposvár: – Gyengén kezdtük az első félidőt. A másodikban sok helyzetet alakítottunk ki. Voltak helyzeteink, beadásaink. Ezt kéne játszanunk. Kicsit aggaszt, hogy nem jönnek az eredmények. Van még tíz meccs és bízom benne, hogy ezzel a csapattal meg tudjuk oldani a feladatot. Még nincs veszve semmi. Kényszerben játszunk, de amint rákapunk a győzelem ízére úgy gondolom nehéz lesz minket megállítani.

Benczés Miklós, PFLA: – Hajtós meccs volt, ellentétes félidőket láthattunk, az elsőben mi játszottunk jobban, a szünet után a Kaposvár. Több helyzetük volt, de végül igazságos eredmény született. Nem vagyok csalódott, itt még sok csapatnak nagyon nehéz dolga lesz.


Pécsi MFC – MTK 1-0

Lőrincz Emil, Pécs: – Az első félidőben túlnyomórészt az MTK birtokolta többet a labdát. Nekünk az volt a játékunk, hogy visszahúzódtunk a félpályára, ahonnan a megszerzett labdákkal gyors támadásokat vezettünk. Az elején volt egy lehetőségünk Kővári révén, a vendégeknél pedig Torghelle hagyott ki egy ziccert. Utána jött a kiállítás és a tizenegyes, amit Koller értékesített. Megszerezte csapatunknak a vezetést, aminek köszönhetően felpörögtek a fiúk és rengeteg lehetőséget alakítottunk ki. Amennyiben az utolsó passzoknál pontosabbak vagyunk, akkor további gólokat is szerezhettünk volna. Ugyanakkor a második félidőben az MTK nemigen veszélyeztette a kapunkat.

Garami József, MTK: – Az első játékrészben jól játszottunk, a miénk volt a parti. A negyvennegyedik percben nagy hibát követett el a játékvezető, amivel befolyásolta mérkőzést. Úgy gondolom elég kiélezett ilyenkor a helyzet és nagyobb odafigyelést igényelne a szituáció. A második félidőben igyekeztek a játékosaim, de nem tudtak gólt szerezni. A Pécs fölénk nőtt és több akciót vezetett a pályán. A végén nekünk is voltak lehetőségeink, de elhibáztuk.

(forrás: pmfc.hu)


Videoton – Győri ETO 0-1

José Gomes, Videoton: – Szeretném megkérni a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökét, Csányi Sándort, és a magyar válogatott szövetségi kapitányát, Pintér Attilát, hogy mondjuk el a véleményüket a bíráskodásról. Itt voltak, mert a vendégeink voltak ezen a mérkőzésen. Kíváncsi vagyok, hogy ők hogy látták a mai meccset. Nulla-nullás állásnál volt egy tizenegyes, amit nem kaptunk meg, ellenben a Győr a másik oldalon megkapta. Vad II István volt az a játékvezető, aki a debreceni mérkőzésünket is vezette, és akkor is voltak hibák a játékvezetésben. Én vagyok a Videoton arca, ezért nekem kell erről beszélnem, de nagyon sok ember munkája van mögöttem. Az ő nevükben is kérném a szövetségi kapitányt és az MLSZ elnök urat.

Horváth Ferenc, Győr: – Nagyon örülök neki, hogy sikerült egy ilyen szép győzelmet aratnunk egy nagyon jó csapat ellen. Szerintem jól is játszottunk, és abszolút megérdemelten nyertünk. Úgy érzem, hogy az első félidőt is kézben tartottuk. A második félidőben azt kértem a srácoktól, hogy ne akarják egyből eldönteni a meccset. Játszanak nyugodtan, passzoljanak sokat, és biztos, hogy lesz majd lehetőség. Fontos volt, hogy úgy játszanak, mint egy hidegfejű bérgyilkos, és ez sikerült is.


Ferencváros – Debrecen 1-1

Thomas Doll, FTC: – A vezetőgól után túlságosan passzívvá vált a csapat. Magukra húztuk az ellenfelet, bár utána sikerült ismét ritmust váltanunk, de a második gólt nem sikerült megszereznünk. Nem tudom leszidni a játékosokat, mert jól küzdöttek a listavezető ellen. Tették a dolgukat, de az utolsó passzoknál, a befejezéseknél sokkal jobban kell koncentrálniuk. A célunk továbbra is a harmadik hely megszerzése, de ahhoz meccseket kell nyernünk. Sok pontot hullajtottunk, de még sok van hátra a versenyből. A céljaink nem változtak.

Kondás Elemér, DVSC: – Egy pontot szereztünk, ami jó. Sajnos az időjárás befolyásolta a mai mérkőzést. A Ferencvárosnak és nekünk is megvoltak a helyzeteink, így eldőlhetett volna a találkozó mindkét irányba, így elégedettek vagyunk az egy ponttal. Nagyon nyomott a Ferencváros, ezért kontrákkal próbálkoztunk. Ezeket elhibáztuk, de ez egy ilyen mérkőzés volt. Szereztünk egy pontot és most minden pontra szükségünk van. Nagyon messze van még a bajnokság vége. Gyűjtögetjük a pontokat. Ma egy sikerült, remélem, a jövő héten összejön három. Aztán majd meglátjuk, ez mire lesz elég. Szeretnénk minél jobban szerepelni.


Mezőkövesd – Újpest 0-1

Véber György, Mezőkövesd: – Újra bizonyítottuk, hogy gyáva, és ostobán futballozó csapat vagyunk. Ezen a mérkőzésen eldőlt a sorsunk, mégpedig az, hogy semmi más reményünk nincs, min az esetleges bennmaradás kiharcolása. Semmilyen komolyabb célokat nem tűzhetünk ki. Így hozzáállni egy hazai mérkőzéshez nem lehet. Az ellenfél címerétől, és a belerajzolt csillagoktól összetojta magát a csapat. A játékosok megijedtek az Újpesttől, és semmit nem valósítottak meg a megbeszéltekből. Halálra váltana, sápadtan futballoztak. Ez ellen tehetetlen vagyok. Egész héten készültünk a mérkőzésre, de bizonyosodott, hogy a csapat nem képes egy ilyen feladattal megbirkózni. Hazai pályán a sokadik mérkőzést veszítjük el egy-nullra. Egy megoldás van: sokat kell beszélgetni a futballistákkal, és mentálisan erősíteni őket. Tudom, hogy szakmailag mit tudna a csapat, ha meg tudná valósítani, de ezekből az okokból kifolyólag egyelőre nagyon nem sikerül, és most már nagyon nehéz helyzetbe sodortuk magunkat.

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – A meccs elejétől kezdve mi voltunk a jobb csapat, de a Mezőkövesdnek is voltak lehetőségei. Főleg kontrából voltak veszélyesek. Gratulálok a játékosoknak, akik mindent megtettek a győzelemért, és természetes gratulálok és minden jót kívánok a Mezőkövesd edzőjének és a csapatának.


Diósgyőr – Lombard Pápa 2-1

Tomiszlav Szivics, Diósgyőr: – Nem volt könnyű, de ma nagyon jól játszottunk. A csapatnak ez volt talán a legjobb meccse, mióta itt vagyok. Köszönöm a csodálatos közönségnek, amely végig hajszolt minket. A bíróról is szeretnék mondani néhány mondatot. Tudom, hogy tisztelt Puhl Sándor nem fog igazat adni nekem, de készültem a statisztikákból. Farkas Ádám minden diósgyőri mérkőzésen kiállít valakit tőlünk. Én ezt megelőztem azzal, hogy kiállíttattam magam, mert így engem küldött fel a lelátóra, és nem valamelyik játékosomat a pályáról. Elnézést kérek azért, amit mondtam. Nem volt szép, és megérdemeltem a piros lapot. De megelőztem, hogy kiállítsa a játékosokat. Az élet úgy hozta, hogy bizonyosodott, ő nem ezen a szinten van, mert befújt egy olyan tizenegyest a javunkra, amit én sem láttam annak. Nagyon küzdöttünk, de kellett egy kis lendület. Végig diktáltuk az iramot, kidolgoztunk sok helyzetet, de olyan passzban vagyunk, hogy az ellenfél egyszer átlépte a félpályát és abból kaptunk egy gólt. A szünetben nem tudtam semmi rosszat mondani, mert a csapat jól játszott. Mondtam a fiúknak, hogy meg kell próbálnunk fordítani, mert ennél jobban már nem lehet játszani. Szeretnék gratulálni a csapatnak, mert ma nagyon hajtottak, küzdöttek. Megérdemeltük a győzelmet.

Tóth Bálint, Pápa: – Az az igazság, hogy felőrölt minket az ellenfél. A mai újságban is mondtam, hogy kevesen vagyunk és a hetvenedik perc körül következett a probléma, amiből jött a két gól. Számítottunk rá, hogy nyomni fognak, mert a győzelem érdekében csak ez az egy választásuk volt. Elmondtam a szünetben is, hogy fogyunk energiában. Én tudtam ezt, de nehéz tenni ellene bármit is. A srácok mindent megtettek, nagyszerűen küzdöttek, de sajnos ma ennyivel jobb volt a Diósgyőr. Ha kicsit okosabban játszunk kettő-egy után is, akkor javíthattunk volna. De nem minden úgy történik, ahogy mi akarjuk. A szerencséért meg kell dolgozni. Ennél ma többet kellett volna tennünk.


Haladás – Kecskemét 1-0

Artner Tamás, Haladás: – Gratulálok a Kecskemétnek, jó szezont futnak, nehéz volt ellenük játszani. Az első perctől próbáltunk támadni, de nehéz volt szervezett csapatuk ellen. Az első félidőben nem is sikerültek a befejezések, így új játékot kellett felvállalnunk, a pálya közepén ebből kialakult néhány rizikós pillanat. Ennek ellenére Gyurján góljával megérdemelten szereztünk vezetést, és rászolgáltunk a győzelemre, a végén pedig Rózsa Dani ismét bizonyította, milyen jó kapus.

Visinka Ede, KTE: – Gratulálok a Haladásnak a győzelemhez! Összességben megérdemelten nyertek, picivel jobban akarták a sikert. Mi is vártunk a lehetőségeinkre, talán a második elején adódott is volna több, végül pont akkor kaptunk gólt. Nem tudtunk ebből már felállni, a végén pedig Rózsa Dániel is nagy bravúrt mutatott be.

Olvasói sztorik