NB I

Véget ért a góltalanság

Gyurján Bence élete első NB I-es góljával a Haladás 1-0-ra győzött a Kecskemét ellen a huszadik forduló nyitómeccsén.
OTP Bank Liga, 20. forduló
Szombathelyi Haladás – Kecskeméti TE-Phoenix Mecano 1-0 (0-0)
Szombathely, 2500 néző. Játékvezető: Becséri
Haladás: Rózsa – Guzmics, Schimmer, Iszlai (Gyurján B., a szünetben), Fehér Z. – Nagy G., Bosnjak, Németh M. (Medgyes, a szünetben) – Simon Á., Halmosi – Radó (Tóth P., 90.). Edző: Artner Tamás
KTE: Polekszics – Varga R., Forró, Karan – Nagy P. (Patvaros, a szünetben), Eninful, N’Diaye (D. Pavicsevics, 63.), Farkas A. – Szalai D., Szécsi M. – Balázs Zs. (Pekár, a szünetben). Megbízott edző: Visinka Ede
Gólszerző: Gyurján B. (55.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bár a Ligakupából 9-1-es összesítéssel esett ki a Kecskemét a Pápa ellen, a tavaszi bajnoki szezont meglepően jól kezdte az alföldi együttes. A szombathelyiek az idei naptári évben még nem lőttek gólt, övék volt az eddigi egyetlen 0-0 az idényben. A Haladásból a sérült Dvorschák és Devecseri mellett ezúttal Hrepka is hiányzott.

Az első nagy helyzetet N’Diaye hagyta ki: a nyolcadik percben éles szögből az oldalhálóba lőtt, pedig Rózsa Dániel igencsak kilépett kapujából, ha a kecskeméti légiós pontosan céloz, nem védhetett volna. A 12. percben Halmosi ígéretesnek tűnő fejesét könnyedén védte Polekszics. A hazaiak csatára, Radó András visszakerült a centerposztra, ettől azt várta az edzője, hogy mivel kevesebbet kell visszalépnie, több figyelme és területe marad az akciók befejezésére.

A 22. percben Radó szabadrúgása suhant el a kapu fölé. Egy perc múlva az ötös vonalánál került helyzetbe a csatár, de gól helyett hatalmas lyukat rúgott. A szombathelyiek átvették az irányítást, és több lehetőséget is kidolgoztak, de a folytatásban visszaesett a játék, egyik oldalon sem alakultak ki izgalmas helyzetek. A 41. percben, és egy perccel később is Fehér Zoltán közeli lövését blokkolták a vendégek.

A szünet után Bebeto lőtt néhány centivel a kapufa mellé. A gyengélkedő Haladás játékát látva a kecskemétiek vérszemet kaptak és kitámadtak, de ez lett a vesztük, mert egy hazai kontra során Karan lábai között elgurult a labda, Radó András lecsapott rá, keresztpassza után a csereként beállt Gyurján Bence pedig tetszetős mozdulattal a hálóba lőtt (1-0).

A folytatásban némileg lüktetőbb, élvezetesebb lett a játék, a gól jót tett a meccsnek, de a helyzetek továbbra is elmaradtak. A 68. percben Pekár próbálkozását védte magabiztosan Rózsa, a 77. percben pedig Patvaros távoli kísérlete szállt a kapufa mellé. A 87. percben Pekár szabadrúgása pattogott ki a kapu mellett. Egy perc múlva Pavicsevics fejelt hat méterről, Rózsa bravúros reflexmozdulattal hárított.

A szombathelyiek ezúttal csak annak örülhetnek, hogy megszakadt a hosszú góltalanságuk, és begyűjtötték a három pontot, a játékuk nem volt valami szórakoztató.

– Nem volt valami acélos meccs, nem ezzel a futballal lehet eladni a magyar labdarúgást, és ez mindkét csapatra vonatkozik. Ezt nyilván befolyásolta a talaj állapota, és a Haladás feszült játéka – mondta a Rangadó.hu szakértője, Czéh László, a Kecskemét és a Ferencváros egykori kiváló játékosa. – A szombathelyiektől sokkal többet vártam, hiszen láttam őket ősszel. Egy kiemelkedő teljesítmény volt, Rózsa Dánielé, aki a végén, Pavicsevics fejesénél is nagyot védett. Az első félidőben a KTE próbálta tartani az eredményt, a hazaiak pedig csak erőlködtek, aztán jobban kinyílt a vendégcsapat, és máris élvezetőbb volt a mérkőzés. Ez a róka fogta csuka esete, hiszen ha tovább öli a játékot a Kecskemét, egy ikszet kihozott volna a találkozóból, így, hogy kijjebb jött, nézhetőbbé vált a foci, de a pontszerzés elmaradt.

Olvasói sztorik