NB I

Még bíznak a bennmaradásban

A sereghajtó Rákóczi 17 éves tehetsége, Murai Márk nehéz meccsre számít a szintén kiesés ellen küzdő Mezőkövesddel szemben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

Múlt héten a Pakssal játszott 0-0-s döntetlent a sereghajtó Kaposvári Rákóczi az élvonalban. A túl sok izgalmat nem hozó találkozó azonban a kaposvári Murai Márk számára felejthetetlen marad, hiszen életében először lépett pályára kezdőként az NB I-ben. A ferencvárosi nevelésű 17 éves tehetséget a magyar futball egyik nagy ígéretének tartják, és a skót Celtic is érdeklődést mutat iránta. A Rangadó.hu megkereste a fiatal támadót, aki elmondta, hogy tavaly nyáron Prukner László hívására igazolt a Fradiból a Rákóczihoz.

– Hét évet töltöttem a Ferencvárosnál, majd tavaly nyáron egy hetet Kaposváron készülhettem – mesélte Murai Márk. – Prukner Lászlótól kaptam egy ajánlatot, ki akartam próbálni magam máshol is, és úgy éreztem, hogy környezetváltozásra van szükségem. Így kerültem a Rákóczihoz, ahol ősszel is már végig a nagy csapattal edzettem, de a meccseket az akadémiával játszottam. Tavasszal aztán bemutatkozhattam az élvonalban is, aminek nagyon örülök.

A Kaposvár eddig négy pontot gyűjtött a tavaszi szezonban, és hét pontra van a bennmaradást jelentő 14. pozíciótól. Murai nem elégedett az eddig szerepléssel, de bízik abban, hogy elkerülhetik a kiesést.

– Természetesen nem lehetünk elégedettek az eddigi eredményekkel. Nem szeretnék azonban arról egyedül beszélni, hogy mi a gond. Egy csapat vagyunk, az egész húsz emberen múlik, akik végigdolgozzák a hetet. Annyit mondhatok, hogy bízunk a bennmaradásban, és mindent megteszünk, hogy sikerüljön.

A Rákóczi hétfőn késő este az újonc Mezőkövesdet látja vendégül, és a fiatal csatár nehéz összecsapásra számít a borsodiak ellen.

– Nem szeretném lelőni a poént azzal, hogy hogyan készülünk ellenük. Majd derüljön ki hétfőn. Az biztos, hogy nagyon nehéz meccs lesz.

Murai Márk tagja a nyári, hazai rendezésű Európa-bajnokságra készülő U19-válogatott keretének is, és úgy érzi, hogy képesek lehetnek egy nagyszerű eredmény elérésére.

– Nagyon jó megmérettetés lesz ez számunkra. Az előző korosztályban épphogy lecsúsztunk az Európa-bajnokságról, úgyhogy most izgatottan várom a nyári kontinensviadalt. Úgy érzem, jó esélyünk van egy remek szereplésére – mondta végül Murai Márk.

Külföldről figyelik a fiatalt

A Murai Márk ügyeit intéző AFCK menedzseriroda részéről Petercsák Balázs elmondta, hogy az ifjú csatár azóta szerepel a somogyiak felnőtt csapatában, amióta Selymes Tibor az edző. A mester nagy bizalommal van iránta, ő pedig hatalmas tisztelettel az edző iránt. Nem mellesleg folyamatosan tartják a kapcsolatot külföldi klubokkal, akiket érdekel Murai Márk játéka.

Olvasói sztorik