NB I

Ebből bizony kiesés lesz…

Nem született gól a sereghajtó Kaposvár és a szintén kiesőhelyen álló Paks mérkőzésén.
OTP Bank Liga, 22. forduló
Kaposvári Rákóczi – MVM Paks 0-0
Kaposvár, 1500 néző. Játékvezető: Fábián
Kaposvár: Antal B. – Okuka, Mbemba, Kovács O. (Florean, 37.), Mulemo – Coroian, Badis (I. Diallo, 71.) – Balázs B., Firtulescu – Kink, Murai (Haruna, 55.). Edző: Selymes Tibor
Paks: Molnár P. – Heffler T., Fiola, Horváth G., Szabó J. – Windecker, Kecskés (Bori, 60.) – Bartha, Tóth B., Délczeg (Könyves, 63.) – Simon A. (Báló, 84.). Edző: Csertői Aurél

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az utolsó fogadta az utolsó előtti helyezettet, tehát vérbeli kiesési rangadót rendeztek. A paksiak legutóbb éppen a Kaposvár ellen tudtak bajnoki meccset nyerni. Kezdőcsapatukba visszatért a góllövőlistát sokáig vezető csatár, Simon Attila, de Délczeg Gergely is maradt, tehát kimondottan támadószellemű volt Csetői Aurél együttese.

A negyedik percben Heffler lövése kerülte el a somogyiak kapuját. Mindkét együttesnek komoly kihívást jelentett a támadásépítés, a masszívan védekező kaposváriak birtokolták többet a labdát, de leginkább a mezőnyben zajlott a játék. A 23. percben Kecskés távoli lövése messzire elkerülte a kaput. Öt perc múlva Simon Attila labdaszerzése után Szabó János lövése elment keresztbe a kapu előtt. Óvatosan játszottak a csapatok, ezért rendkívül unalmasan, eseménytelenül teltek a percek.

A 32. percben Windecker távoli lövését Antal Botond fogta. Két perccel később egy szabadrúgás után Badis a kapu fölé emelt. A 38. percben Firtulescu beadása után Horváth Gábor kézzel ért a labdához, de a játékvezető nem vette észre, ezért nem ítélt büntetőt. A szöglet után Mbemba fejelt nyolc méterről, de Molnár Péter védett. A szünet előtt Heffler szabadrúgása zúgott el a keresztléc fölött.

A szünet után Windecker lőtt 23 méterről fölé. Az 51. percben Kecskés visszafejelte a labdát, így Simon Attila óriási gólhelyzetbe került, tíz méterről egyből, fordulásból lőtt, de éppen a kilépő kapust találta telibe. Egy perccel később Antal Botond odagurította a labdát Simon Attilának, aki egyedül vihette kapura, de amikor lőni készült, a visszaérő Badis szerelte. A 65. percben Bori Gábor lőtt laposan, 24 méterről, de Antal megfogta. Öt perc múlva Windecker labdájával Könyves becselezte magát a tizenhatosra, de a lövése harmatgyengére sikeredett.

A labda helyett inkább egymást rúgták a játékosok, a bíró számos sárga lapot kiosztott. A hajrában némileg megélénkült a játék: a 82. percben egy hazai szögletet Fiola kifejelt, a következő sarokrúgás után Floeran lövését Molnár Péter kiütötte. A 84. percben Simon Attila kapott egy kiugratást, a saját térfeléről indult, nem volt lesen, mégis elpuskázta a lehetőséget. Három perccel később Könyves átadását Antal Botond kiütötte, a kipattanót Bartha László a kapusba lőtte. A 88. percben Bartha lövését Antal kiütötte.

Az utolsó percben Fábián játékvezető elküldte a kispadról Csertői Aurélt, majd Szabó János szabadrúgását Antal Botond védte.

„Egy órája nézik a mérkőzést a kilátogató mazochisták, akik bíztak a csapatok gólra törő játékában, azonban eddig ezt egyik részről sem tapasztalhatták. Egy unalmas meccsre érkeztek, senki nem csodálkozna ha mindkét csapat jövőre egy osztállyal lejjebb találkozna” – az onlajnok.com tudósításának egyik bejegyzése mindent elmond a találkozóról.

– Alacsony színvonalú meccs volt, rengeteg hibával játszott mindkét csapat. A legfontosabb cél, a győzelem nem sikerült, sőt sanszunk sem volt rá. A Paksnak voltak lehetőségei, tehát annak kell örülni, hogy egy pontot szereztünk – mondta a Rangadó.hu szakértője, Bank István, a Kaposvár korábbi csapatkapitánya, aki legutóbb egy évvel ezelőtt léphetett pályára bajnoki meccsen. – A hosszú sérülésemből felépültem, télen elkezdtem a felkészülést a csapattal, de jött egy másik sérülés, így kimaradtam az edzőtáborokból. Tavasszal kétszer már keretben voltam, tehát a kispadon ültem, de ezen a héten pechemre beteg lettem, ma ezért nem játszhattam.

Olvasói sztorik